Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aquafaba - Bagværk - Boller - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Veganske fastelavnsboller med marcipanremonce og vaniljecreme

veganske fastelavnsboller med marcipanremonce og vaniljecreme

Hjemmebagte veganske fastelavnsboller. Bløde, luftige og fyldt med klassisk marcipanremonce og himmelsk vaniljecreme. Gammeldags fastelavnsboller smager himmelsk og er nemmere at lave end man tror. Klassisk fastelavnsbolle med blød gærdej helt uden æg og mælk men stadig helt igennem skøn og uimodståelig.

Veganske fastelavnsboller – med remonce og vaniljecreme

ALL DAY!
EVERYDAY…
Fastelavnsboller kan man ALTID spise – right?
Blød, luftig, kardemomme prikket bolledej fortryllet med himmelsk vaniljecreme, marcipan remonce og klassisk glasur.

Men hvordan laver man veganske fastelavnsboller?
Altså helt uden æg og mælk? Og en vaniljecreme uden æg?
Det skal jeg fortælle og det bliver LÆKKERT!

Dagens opskrift på veganske fastelavnsboller med vaniljecreme er testet og testet indtil smag og konsistens blev helt rigtigt. Lykken var stor da jeg serverede dem for venner og familie.
Jeg var selv HELT rundt på gulvet..

Første bid: What – er den her vegansk? Shit det her er godt!!..
“Jeg kunne gå hen og blive afhængig god!”

Anden bid: Min hjerne smelter af lyksalighed. Jeg tænker barndom..

Tredje bid: Eller var det 3. bolle?..
Hvem prøver jeg at narre – Jeg ER i himlen.
Svæver på en luftig, blød fastelavnsbolle sky 😉

Spænd sikkerhedsselen og flyv med..

De bedste veganske fastelavnsboller er:

  • Bløde og luftige
  • Kardemommeprikket
  • Klassisk med marcipanremonce &..
  • Himmelsk vaniljecreme
  • Helt uden æg og mælk
  • Nem foldemetode så fyldet bliver i bollen
  • Uimodståelig lækre..
  • & seriøst vanedannende..

TIP: Undgå fastelavnsboller der sprækker og mister fyld!
– Se min video nederst i indlægget hvor jeg viser jer hvordan jeg samler fastelavnsbollerne. Læs ligeledes mine tips og tricks. Så du sikret lækre fyldte fastelavnsboller.

veganske fastelavnsboller med glasur

De bedste veganske fastelavnsboller

Fastelavnsboller er næsten en videnskab i sig selv – Haha..
Er man til klassisk gammeldags med creme og remonce.
Wienerbrød med creme og flødeskum.
Eller de svenske semlor som er en skøn hybrid med bolledej, remonce OG flødeskum.

Jeg er en gammeldags kind of girl. Jeg kan slet ikke stå for den bløde, luftige gærdej og vaniljeprikket kagecreme.
Jeg har det med fastelavnsboller som med jordbærtærte med vaniljecreme. Man kan ALTID lige spise en.

Er du team gammeldags?
Under alle omstændigheder er dagens veganske fastelavnsbolle en lækkerbisken og kan nydes af store som små.
Og fyldet?
Det kan du snildt variere. Læs med længere nede og få smagfulde ideér.
OG vær sikker på det bliver i bollen – se videoen nederst i indlægget hvor jeg viser hvordan jeg folder dem.

*Tak til søde Camilla som driver PilensKøkken og introducerede mig for metoden.

veganske fastelavnsboller

Ingredienser til veganske fastelavnsboller

Min opskrift på veganske fastelavnsboller er lavet med 3 steps. Gærdej, marcipanremonce og hjemmelavet vaniljecreme. Veganske fastelavnsboller og creme er helt uden æg og mælk men stadig nemme, lækre og luftige.

Vegansk blød gærdej med kardemomme

Første step er en lækker blød gærdej. Vi erstatter ægget med aquafaba som er med til at give luft og fugtighed til dejen. Fastelavnsbolledejen kræver en del smør (det lækkert!), dette modvirker vores boller sprækker når de bages, så skær endelig ikke ned på det.
Her ER det smørret der gør det – i vegansk version 😉
Jeg tilsætter kardemomme for ekstra smag, men det er helt op til dig.

Vegansk marcipanremonce

Traditionel marcipanremonce laves af lige dele blødt smør, marcipan og sukker. Det samme i denne opskrift, eneste forskel er vi bruger vegansk smørblok.
Du kan nemt lave remoncen ved at piske ingredienserne sammen med elpisker.

Vegansk vaniljecreme + ideér til fyld

Er der noget bedre end hjemmelavet vaniljecreme? Mange bruger dr. ötker da den er vegansk, men jeg vil virkelig opfordre til at lave den selv.
Det er super nemt og smager SÅ meget bedre.
Vi erstatter ægget med vegansk fløde eller kokosmælk og bruger en blanding af kartoffelmel og maizena til at jævne med. Jeg synes cremen bliver mere blød og cremet med denne kombination. Men har du ikke kartoffelmel kan du erstatte med samme mængde maizena.
Tricket til en god vaniljecreme er konstant omrøring fra start til slut. Cremen brænder lynhurtigt på, så hold øje og giv den kærlighed.

IDEÈR TIL FYLD:
– Mulighederne er mange når det kommer til fyldet. Prøv fx:
* 1 spsk. marmelade + 1 tsk. remonce. Pynt med hvid glasur og frysetørret hindbær.
* 1 spsk. lemoncurd + 1 tsk. remonce. Pynt med citronglasur.
* 1 spsk. remonce rørt med appelsinskal + revet chokolade. Pynt med smeltet chokolade.

  • veganske fastelavnsboller med hindbærfyld
  • veganske fastelavnsboller med chokoladeglasur

Succes med veganske fastelavnsboller – tips og tricks

  • Korrekt æltetid:
    – Ælt indtil dejen er blank, glat og slipper skålens kanter.

  • Pas på med for meget mel når du ruller dejen ud:
    – Undgå gerne at bruge mel når dejen rulles ud. For meget mel vil resultere i dine boller nemmere sprækker under bagning.

  • Kan de koldhæves?
    – Brug 10g gær i opskriften. Når dejen er færdigæltet hæver den først 30-40 min ved stuetemperatur og herefter natten over på køl.
    Dagen efter fortsætter du som beskrevet i opskriften. Lad dem efterhæve 1,5-2 timer før du bager dem.

  • Hvordan erstatter vi ægget i veganske fastelavnsboller?
    – Vi erstatter ægget med aquafaba som bidrager med luftighed og fugt. Du kan bruge vegansk yoghurt i stedet, blot vær opmærksom på melmængden. Dejen må IKKE blive tør.

  • Hvordan pensler vi vegansk bagværk:
    – Jeg pensler med en blanding af aquafaba rørt med lidt sukker. Denne metode giver flot blank bagværk med en gylden overflade. Du kan bruge plantemælk i stedet for aquafaba.

  • Kan fastelavnsbollerne fryses?
    – Frys boller når de er helt afkølet og uden glasur.
    Tø dem op inden brug og lun dem herefter i ovnen. Så de så gode som nye.

  • Hvordan undgår jeg at fyldet flyder ud?
    – Se min video nederst i indlægget hvordan jeg folder og samler fastelavnsbollerne.
veganske fastelavnsboller med remonce og creme

Opskrift på veganske fastelavnsboller:

Nu er der kun at sige, sæt dejen over, lad vaniljecremen boble og lad duften af nybagte veganske fastelavnsboller sprede sig i hele hytten.
Jeg vil elske at høre hvis i prøver opskriften, endelig tag mig på instagram eller skriv en kommentar herunder – Det så skønt at følge med.

Rigtig go’ fastelavnsbolle fest!

veganske fastelavnsboller med glasur
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 3 stemmer

Veganske fastelavnsboller

Klassiske veganske fastelavnsboller med blød gærdej, marcipanremonce og skøn vaniljecreme.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid1 t 55 min
Kategori: Bagværk, Boller, Kage, Søde sager
Køkken: Dansk, Vegansk
Antal: 16 stk
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Bolledej

  • 150 g plantemælk
  • 120 g vegansk smør, smeltet
  • 25 g gær
  • 70 g aquafaba
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 450-480 g hvedemel

Vaniljecreme

  • 160 g mandelmælk
  • 40 g vegansk fløde (*se noter)
  • ½ stk vaniljestang
  • 20 g rørsukker
  • 10 g maizena
  • 7 g kartoffelmel (*se noter)
  • 1 nip gurkemeje (for farve)
  • 1 nip salt

Marcipanremonce

  • 50 g marcipan, revet
  • 50 g vegansk smør, blødt
  • 50 g rørsukker

Pensling og pynt

  • Aquafaba + lidt sukker
  • Mørk glasur
  • Eller smeltet chokolade

Sådan gør du

  • Forbered: Jeg anbefaler at lave vaniljecreme dagen før eller minimum 2 timer inden.

Bolledej

  • Smelt smørret og kom i røreskål sammen med mælken så temperaturen bliver håndvarm. Opløs gæren heri. Tilsæt aquafaba, rørsukker, kardemomme, vanilje, og salt og kør på middel hastighed.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Start med 450g og ælt på maskine eller i hånden ca. 10 min. indtil dejen er blank og glat og slipper skålens kanter. Sæt dejen til hævning under fugtigt viskestykke ca. 45 min ved stuetemperatur.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og mas kornene med lidt sukker så de bliver fordelt. Kom i gryde med mandelmælk, resterende sukker, nip gurkemeje og salt.
  • Rør maizena og kartoffelmel ud i fløden indtil der ingen klumper er. Tilsæt til gryden.
  • Kog blandingen op under middel varme mens du pisker. Lad cremen koge et par minutter til den er godt tyknet. Husk at piske konstant da den ellers brænder på.
    Cremen tages af varmen og kommes i en ren skål. Dæk med husholdningsfilm og kom i køleskabet indtil kold.

Marcipanremonce

  • Riv marcipanen groft og rør sammen med sukker og blødt smør. Gøres nemt med elpisker.

Samling af fastelavnsboller

  • Klargør 2 bageplader med bagepapir.
    Slå dejen ned på en ren overflade. Brug kun meget lidt mel, eller slet ingen da smørret i dejen vil gøre den ikke hænger fast. For meget mel vil resultere i boller der ikke vil lukke eller sprækker under bagning.
  • Rul dejen ud til et kvadrat der måler 32*32 cm. Skær herefter 16 firkanter der måler 8*8 cm. hver.
  • Pisk den afkølede vaniljecreme igennem så konsistensen bliver lækker og jævn. Kom 1 spsk. vaniljecreme og herefter 1 tsk. remonce på hver bolle.
    *Se indlæg for ideér til fyld.
  • Saml de 4 ender på midten og tryk herefter kanterne sammen. Herefter tager du de 4 ender og samler på midten så fyldet er forsejlet. Vend bollen om og tril forsigtigt så den bliver rund. Placer på bageplade. Fortsæt indtil du har 2 plader med 8 stk. på hver.
    *Se video nederst i indlæg hvordan jeg samler mine fastelavnsboller.
  • Kom film over bollerne og lad dem efterhæve 45 min. Forvarm imens ovnen til 200° almindelig over/under varme.
  • Rør aquafaba og sukker let sammen og pensl bollerne. Bag 1 plade af gangen i forvarmet ovn i ca. 12-15 min til de er gyldne. Hold øje med dem, bagetiden variere alt efter ovn. Kig efter 12 min.
  • Afkøl bollerne på rist og pynt med glasur, smeltet chokolade eller nyd dem som de er.
    *Fastelavnsbollerne kan fryses uden glasur.

Video

Noter / Tips og tricks

  • Vegansk fløde: Jeg anbefaler at bruge enten soya eller havrebaseret fløde, men du kan anvende kokoscreme. Blot hav i mente at der vil være en let smag af kokos.
  • Kartoffelmel: Kan udskiftes med mere maizena. Kombinationen af maizena og kartoffelmel giver dog den bedste konsistens. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

vegansk cheesecake stykke

Vegansk cheesecake - cremet, raw og luksuriøs

sunde trøfler med hindbær

Sunde trøfler med hindbær, dadler og sorte bønner

æblemuffins med marcipan

Æblemuffins med marcipan og kanel

veganske juleboller med chokolade og appelsin

Veganske juleboller med chokolade, appelsin og nødder

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Spinatpandekager🤸🏻‍♀️💚 Har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem🙆🏼‍♀️ De er super nemme, bløde og perfekte som madpandekager med fyld🔥 
.
Jeg tømmer ofte grøntskuffen og søger for der gerne er noget friskt, sprødt og bagt🥦🥒
Dertil en hummus, dressing, syltede rødløg samt andet topping🥑
Evt. kogte ris/quinoa og protein fra sprøde kikærter eller stegt tofu⚡️
.
Det skønne ved pandekager som ved Buddha Bowls er, at kun fantasien sætter grænser🎯
.
Skøn at servere med familie og børn da man kan stille alt frem i små skåle og bygge sin egen🌯
Pandekagerne er lavet på durummel hvilket gør dem så lækre bløde!
Jeg linker til dem i bio🚀🥬
.
Pift - der ligger også en glutenfri variant på bloggen, blot søg på spinatpandekager 🙌🏻
.
Håber jeres uge er startet godt🚀
.
.
.
.
.
.
#madpandekager #spinatpandekager #farverigmad #pandekager #veganskfrokost  #wraps  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #spinat #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt