Lækre, svampede veganske kanelsnurrer. Nemme at lave og perfekte til kaffen, brunchbordet eller "bare fordi". Kan snildt koldhæves og bages dagen derpå.
4,9 fra 11 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Hævetid2 timert45 minuttermin
I alt3 timert15 minuttermin
Ingredients
Dej
150gneutral soyamælk
25ggær
100gaquafaba
1tskkardemomme
45grørsukker
½tsksalt
90gsmør'blok
450-500ghvedemel
Remonce
90g smør'blok
50gfarin
50grørsukker
20gahornsirup
2spskkanel
½tsk majsstivelse
Pensling
Aquafaba
Perlesukker
Tilberedelse
Dej
Tag smørret ud, skær i tern og lad det blive stuetemperatur. Kom mælken i røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri.
Tilsæt aquafaba, kardemomme, rørsukker samt salt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og start med 450, ælt indtil dejen er blank, ca. 5 min. ved lav hastighed på røremaskine. *TIP: har du ikke en røremaskine tilsættes smørret i dette step, evt. smeltet.
Tilsæt smørtern. Ælt dejen på maskine ca. 10 min. indtil dejen er blank og glat. Tilsæt evt. ekstra mel hvis nødvendigt.
Sæt dejen til hævning under fugtigt viskestykke ca. 45 min, herefter 1 time på køl ved almindelig hævning. *TIP Koldhævning:Brug 10g gær og lad dejen blive på køl til næste dag eller minimum 8 timer.
Remonce
Imens dejen hviler røres remonce sammen af blødt smør, sukker, ahornsirup, kanel samt majsstivelse. Pas på ikke at røre for meget da din remonce da lettere løber ud.
Kanelsnurrer
Kom dejen ud på bord drysset med mel. Rulles til rektangel på ca. 40 X 50 cm.
Fordel remonce jævnt på dejen. Husk hjørnerne.
Fold herefter 1/3 af dejen ind over midten, herefter fra den anden side. Dejen vil nu være i 3 lag. Rul forsigtigt dejen ud så den måler ca. 15 X 30 cm.
Skær dejen i strimler på den korte led ca 1-1,5 cm. Skær herefter hver strimmel igennem på langs, men lad ca 1 cm. være fri foroven. (Se videoen herunder).
Tag fat i en strimmel og flet først de 2 "ender" om hinanden. Sno herefter snurre som vist i videon.
Sæt kanelsnurrene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 45-60 min. indtil dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 210° alm. ovn.Pensel med aquafaba og bag 1 plade af gangen 12-15 min. Hold øje med dem. De skal blive let gyldne.
Lad dem køle let af på rist og nyd dem lune. Drys evt. med flormelis.
Noter
*Vandet fra kikærter eller butterbeans på dåse. Du kan erstatte aquafaba med tilsvarende plantemælk, men jeg vil anbefale aquafaba.*Kanelsnurrene kan fryses. Inden servering tøes de op og og lunes ved 150 grader indtil lune og lækre. Kan alternativt lunes direkte fra frost.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr