Vegansk feta ost er nemt at lave med få ingredienser, proteinrig og har samme traditionelle smag. Server i alt fra salat, pita, wraps og pizza.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1glas
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
200gtofu
50golivenolie
1spskbasilikum
2tskoregano
2tsktimian
2fedhvidløg
1-1,5tskflagesalt
½tskfriskkværnet peber
½tskchiliflager
1spskcitronsaft
2tskæblecidereddike
Evt. 20-30gvand
Tilberedelse
Start med at presse din tofu i hånden med et viskestykke. Er den meget våd kan du lægge den i pres 10-15 min. Skær tofu i små mundrette tern på størrelse med feta.
I skål rør resten af ingredienserne til marinaden sammen. Ønsker du en mere flydende marinade kan du tilføje vand eller ekstra olie. Jeg laver selv min uden vand. Tilføj tofu til marinaden og vend godt rundt så alle tofutern er dækket af marinade. Kom tofu i glas eller lad blive i skål og sæt låg på. Sæt på køl 8 timer gerne 1 døgn før brug. *Jo længere tid tofu marinerer des mere smag, så lav endelig din veganske feta dagen før brug.
Server tofu feta i salater, wraps, pita eller som fyld i tærte. Smuldre det evt. ved servering.Tofu feta holder 4-6 dage på køl i lufttæt beholder. Tag evt. ud ca. 30 min før så din olie kan få stuetemperatur og blive flydende.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr