Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Dips og Dressing - Glutenfri - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Tahindressing med miso – ala gomadressing

tahindressing med miso

Cremet tahindressing med miso er rig på umami og fuld af smag, Asiatisk inspireret dressing som er perfekt til salater, buddhabowls, nudler eller friske forårsruller. Tahindressing med miso er dressingen til alt.

Tahindressing med miso ala gomadressing

Giv mig et T..”t”
Giv mig et A..”a”
Okay jeg stopper,..men min begejstring?
Den er KÆMPE!!
For i dag leger vi med T.A.H.I.N.

I kender mig.
Min “jeg-spiser-tahin-med-ske” afhængighed..HA HA
Er du ikke fan (endnu)? – Læs med og blev blæst omkuld!
Dagens opskrift er vitterlig den dressing jeg helst vil spise – Jep mer end traditionel tahindressing.
Hvorfor?
Fordi dagens tahindressing med miso er alt hvad en tahindressing ER og MERE til.
Den er kombinationen af 2 stjerneingredienser: Tahin og Miso.
Sammen med de øvrige ingredienser er tahindressing med miso:

  • Cremet
  • Smagfuld
  • Tilfredsstillende
  • Sød og saltet
  • Nem at lave
  • Umamibombe
  • Vanedannende..
tahindressing med miso

Ingredienser til tahin/miso dressing

Dagens opskrift er en særlig kombination af smage som er dyb og tilfredsstillende.
Vi starter med en smagsbase af tahin, ingefær og hvidløg. Tilsætter umami fra miso, salt fra tamari, syre fra lime og risvineddike. Runder af med sødme fra agavesirup og ekstra smag fra sesamolie.

Hver ingrediens har sin ret og jeg vil virkelig anbefale at købe miso, sesamolie og risvineddike.
Du kommer til at lave den igen og igen, så et godt basislager er guld værd. Mange af ingredienserne går ligeledes igen i peanutbutterdressing.
Produkterne kan findes i større supermarkeder. Miso kan købes i helsekost eller over nettet.

Dagens ingredienser:

  • Tahin:
    – Brug gerne den milde fra Rema1000.
  • Mørk miso:
    – Miso er en japansk fermentaret pasta ofte lavet på sojabønner og en blanding af ris/korn. Fermenteringen gør den særlig rig på umami samt vitaminer, mineraler og protein.
    – Kan udelades men bidrager med umami og dybde. Kan alternativt erstattes med mere tamari.
  • Tamari:
    – Glutenfri soya men mindre saltindhold. Du kan anvende traditionel soya, men husk den salter mere. Start evt. med halvdelen og smag til.
  • Ingefær
  • Hvidløg
  • Lime
  • Risvineddike:
    – Er mere sød end traditionel eddike. Kan erstattes af hvidvinseddike + lidt sukker. Se noter i opskrift længere nede.
  • Sesamolie:
    – Smager fortrinligt!! Har du ikke prøvet sesamolie i din dressing er det magisk. Selv blot 2 tsk. gør en kæmpe forskel. Jeg Bruger det også i min peanutbutterdressing samt marinader.
  • Agavesirup:
    – Eller anden sødning.
  • Vand:
    – Juster indtil rette konsistens. Vil du gerne bruge dressingen som dip bruger du blot det mindre væske.
tahin og miso

Hvilken tahin anbefaler jeg:

Tahin er fremstillet af ristede sesamfrø, blendet til nøddesmør. Tahin bruges meget i det mellemøstlige køkken og er uundværlig i en klassisk hummus. Tahin kan laves på afskallede sesamfrø som giver en lys tahin eller uafskallede sesamfrø til en mørk tahin.
Tahin varierer meget alt efter mærke i smag, dybde samt konsistens.

Her er de 3 varianter jeg oftes bruger i mit køkken:

  • Rema1000 Tahin:
    – Afskallede sesamfrø, mild smag og flydende konsistens.
    – Uden tilsat olie
    – Tilsat salt
    – Særlig god til nybegyndere grundet dens milde smag.
    – Prisklasse billig: 20 kr. for 300g

  • Urtekram Tahin:
    – Uafskallede sesamfrø, markant smag, let bitter og tyk i konsistens.
    – Uden tilsat olie.
    – Kan købes med og uden tilsat salt.
    – Kraftig smag af tahin som er gennemtrængene i retter.
    – Prisklasse mellem: 25-35 kr. for 350g (Kan ofte findes på tilbud)

  • Monki Tahin:
    – Uafskallede sesamfrø, markant smag men mindre bitter. Tyk og grov i konsistens.
    – Uden tilsat olie
    – Tilsat salt.
    – Kraftig og afrundet smag. Minder meget om Urtekram men med mere afbalanceret smag.
    – Prisklasse dyr: 50 kr. for 330g.

Hjemmelavet tahin:

Du kan lave din egen tahin ved at riste sesamfrø på panden indtil let gyldne. Herefter blendes de til en lind masse i blender eller foodprocessor. Du kan tilsætte lidt olie for en mere lind tahin samt salt for smag.
Ligeledes kan du lege mad smagskombinationer med alt fra agavesirup, kokossukker, kakao eller blende dem med andre nødder.

stegt blomkål med tahin miso dressing

Server tahin/miso dressing med:

En god dressing gør underværker og tahindressing med miso er inden undtagelse. Jeg spiser den til salater, bowls, madpandekager eller som dip til grøntsagsstænger. Her er 4 ideer hvor tahindressing med miso ville være stjerne god!

  • Blomkålssteak – I sommerhalvåret er den perfekt på grillen.
  • Nektarinsalat – Brug miso/tahin i stedet for traditionel tahindressing. Perfekt med de søde nektariner. I vinterhalvåret kan du bruge pære eller æble.
  • Shawarma marineret tofu – SÅ lækkert tofu! Must try – server med miso/tahin. Skøn at have med på madpakke.
  • Citrongræs/chili marineret tofu – Asiatiske smage krydret med citrongræs spiller perfekt sammen med miso og tahin.
tahindressing med miso og gurkemeje dressing

Mine favorit dressinger:

Hvad var livet uden en god dressing? Haha..
Men virkelig – Dressing løfter selv slatten spidskål til nye højder!
Jeg elsker at lave dressinger fuld af smag så vi nemt kan sammensætte en tilfredsstillende salat. Dressingerne er samtidig fulde af god næring!
Her er 3 af mine favoritter:

  • Gurkemejedressing – Lavet på solsikkekerner og masser citrus. Fuld af smag, gode kostfibre og protein.
  • Peanutbutterdressing – Klassikeren i mit køkken. Spiser den til ALT..
  • Mangodressing – Familiens favorit. Min lillebror spørger ALTID efter den når vi skal have byg-selv-bowls.

NU er der kun at sige; BLEND IT UP!

tahin miso dressing
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 3 stemmer

Tahindressing med miso

Lækker, cremet dressing fuld af smag, umami og perfekt til salater, bowls eller som dip. Nem at lave og perfekt til ugens foodprep.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Kategori: Aftensmad, Dressing, Frokost, Tilbehør
Køkken: Asiatisk, Vegansk
Antal: 1 glas
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 100 g tahin
  • 1 spsk miso, mørk (ell. mere tamari)
  • 1 spsk tamari
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • 1 stk lime, skal + saft
  • 2 spsk risvineddike (*se noter)
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk agavesirup (ell. anden sødning)
  • 1-1,5 dl vand (juster)
  • Evt. Friskkværnet peber, salt

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en god blender og blend indtil cremet og ensartet.
    Skrab evt. ned af kanterne undervejs. Juster med vand til rette konsistens.
  • Laves dressingen i hånden, riv da hvidløg og ingefær fint på rivejern inden de tilsættes.
  • Sæt dressingen på køl indtil brug, den bliver blot bedre af at samle sig.
    Kan holde sig op til 1 uge på køl. Hvis den bliver for "tyk" rør blot lidt ekstra vand i.
    Brug tahindressing med miso til salater, bowls, madpandekager eller dip til grøntsagsstænger.

Noter / Tips og tricks

  • Risvineddike er mere sød end traditionel eddike. Du kan bruge 1 spsk. hvid eddike blandet med 1/2 tsk. sukker.  
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

glutenfrit rugbrød med sød kartoffel

Glutenfrit rugbrød - med sød kartoffel og kerner

veganske brownie cookies

Veganske brownie cookies - Glutenfri variant

vegansk omelet

Vegansk omelet - silken tofu

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri spinatpandekager med svampe og mynte tzatziki

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Spinatpandekager🤸🏻‍♀️💚 Har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem🙆🏼‍♀️ De er super nemme, bløde og perfekte som madpandekager med fyld🔥 
.
Jeg tømmer ofte grøntskuffen og søger for der gerne er noget friskt, sprødt og bagt🥦🥒
Dertil en hummus, dressing, syltede rødløg samt andet topping🥑
Evt. kogte ris/quinoa og protein fra sprøde kikærter eller stegt tofu⚡️
.
Det skønne ved pandekager som ved Buddha Bowls er, at kun fantasien sætter grænser🎯
.
Skøn at servere med familie og børn da man kan stille alt frem i små skåle og bygge sin egen🌯
Pandekagerne er lavet på durummel hvilket gør dem så lækre bløde!
Jeg linker til dem i bio🚀🥬
.
Pift - der ligger også en glutenfri variant på bloggen, blot søg på spinatpandekager 🙌🏻
.
Håber jeres uge er startet godt🚀
.
.
.
.
.
.
#madpandekager #spinatpandekager #farverigmad #pandekager #veganskfrokost  #wraps  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #spinat #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt