Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Alberte Stengaard
Ingen resultater
  • Forside
  • Vegetariske og veganske opskrifter
    • Søg i opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
    • Guides til det grønne køkken
  • Om mig
    • Personligt
  • Kontakt
  • Book mig
    • Vegansk og vegetarisk opskriftsudvikling
    • Madfotografering og foodstyling
Nyhedsbrev
Alberte Stengaard
  • Forside
  • Vegetariske og veganske opskrifter
    • Søg i opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
    • Guides til det grønne køkken
  • Om mig
    • Personligt
  • Kontakt
  • Book mig
    • Vegansk og vegetarisk opskriftsudvikling
    • Madfotografering og foodstyling
Alberte Stengaard
  • Glutenfri, Morgenmad, Tilbehør

Chokolade granola – sødet med banan og dadler

chokolade granola vegansk

Sprød og sund chokolade granola er min ultimative favorit. Store sprøde chunky stykker granola sødet med banan, dadler og vendt med smeltet chokolade. Krydret med appelsin, ingefær, kardemomme og vanilje. Helt igennem uimodståelig granola som er vegansk, glutenfri, uden tilsat…

  • Alberte Stengaard
  • 11. februar 2021
  • Bagværk, Boller, Kage, Søde sager

Veganske semlor – Svenske fastelavnsboller

veganske semlor

Veganske semlor er uden tvivl en himmelsk mundfuld. Svenske fastelavnsboller er det perfekte match mellem en blød kardemommebolle, mandelcreme og luftig flødeskum. Veganske semlor er helt uden æg og mælkeprodukter men stadig ligeså uimodståelige. Bag de bedste hjemmelavede semlor, som…

  • Alberte Stengaard
  • 04. februar 2021
  • 2 kommentarer
  • Aftensmad, Comfort food, Pasta, Vegetariske gryderetter

Blomkålspasta – Pasta med blomkålssauce, vegansk parmesan og gremolata

blomkålspasta med vegansk parmesan

Cremet blomkålspasta er skøn og fuld af grøntsager. Sundere version af alfredo sauce lavet på blomkål vendt med pasta. Top med hjemmelavet vegansk parmesan, frisk gremolata og server med stegte svampe. Varmende comfort food der er nem at lave og…

  • Alberte Stengaard
  • 29. januar 2021
  • Glutenfri, Grød, Guides, Morgenmad

Overnight oats med bær – Basisopskrift med variationer

overnight oats med hindbær

Cremet overnight oats med bær er den lækreste morgenmad der kan forberedes dagen før på blot 5 min. og nydes af hele familien. Fuld af kostfibre, god mæthed og tilsat bær og grøntsager. Få opskriften på min bedste basisgrød, smagsvarianter…

  • Alberte Stengaard
  • 26. januar 2021
  • 26 kommentarer
  • Aftensmad, Comfort food, Glutenfri, Pasta

Vegansk blomkålssauce – Cremet sauce ala alfredo

blomkålssauce med gærflager

Cremet, fyldig blomkålsauce er den bedste veganske erstatning for klassisk Alfredo eller bechamel. Lavet på blomkål, silken tofu eller soyamælk, gærflager og krydderier. Fuld af smag, protein, grøntsager og perfekt til alt fra pasta, kartofler eller lasagne. Mad på 20…

  • Alberte Stengaard
  • 23. januar 2021
  • Aftensmad, Dips og Dressing, Frokost, Glutenfri, Tilbehør

Flækærtehummus med sennepsbagte rødbeder

flækærtehummus med bagte rødbeder

Flækærtehummus er cremet, fyldig og fuld af smag. Nordisk hummus som laves på flækærter. Tekstur og fedme fra ristede nødder, syrlighed fra æblecidereddike og smagt til med spidskommen og hvidløg. Flækærtehummus er anderledes, lækker og en ny favorit i hummusklubben.…

  • Alberte Stengaard
  • 17. januar 2021
  • 14 kommentarer
  • Aquafaba, Bagværk, Boller, Søde sager

Veganske fastelavnsboller med marcipanremonce og vaniljecreme

veganske fastelavnsboller med glasur

Hjemmebagte veganske fastelavnsboller. Bløde, luftige og fyldt med klassisk marcipanremonce og himmelsk vaniljecreme. Gammeldags fastelavnsboller smager himmelsk og er nemmere at lave end man tror. Klassisk fastelavnsbolle med blød gærdej helt uden æg og mælk men stadig helt igennem skøn…

  • Alberte Stengaard
  • 12. januar 2021
  • 41 kommentarer
  • Aftensmad, Comfort food, Glutenfri, Vegetariske gryderetter

Linsegryde med svampe, rodfrugter og kokosmælk

vegansk linsegryde med grønne linser

Varmende linsegryde er fyldig i smagen, mættende og fuld af umami. Skøn vegansk gryderet lavet med grønne linser, svampe, rodfrugter og vendt i en cremet sauce på kokosmælk, tahin og dijonsennep. Server med timiankartofler, syltede rødløg og ristede kerner. Nem…

  • Alberte Stengaard
  • 10. januar 2021
  • 6 kommentarer
Forrige
1 … 25 26 27 28 29 30 31 … 37
Næste
Open post by albertestengaard with ID 18089552191886710
Når ord mangler, starter jeg hvor jeg sluttede - med maden❤️ Og lige nu søger jeg “de små ting” som gør mig, til mig❤️‍🩹🙏🏻 og derfor skal vi snakke MAD❤️ fordi madglæde er der - og den skal vi værne om ✨
Lad os starte på toppen af poppen med fluffy, lækre græskarpandekager fuld af protein, lækkerhed og få ingredienser hvilket gør dem super nemme at bikse sammen😎 vi er 2 herhjemme der har nydt dem af FLERE omgange👇🏻
.
Ingredienser:
* 180 g græskarmos (Bag og blend et græskar) / eller 2 stk banan.
* 2 stk æg
* ½ stk citron, skallen
* 1 spsk ahornsirup
* ½ tsk vaniljesukker
* 1 tsk kanel
* ½ tsk kardemomme
* ½ tsk salt
* 20 g vanilje proteinpulver (Jeg bruger @greengoddessguide /reklame/mit arbejde)
* 40 g havregryn
* 1 tsk bagepulver
* Smør til stegning
-
Sådan gør du:
* FORBERED: I skål kom græskarmos, skal fra ½ citron, æg, ahornsirup, krydderier, proteinpulver, havregryn samt bagepulver. Med stavblender, blend indtil du har en glat og jævn dej. Den må gerne virke lidt tyk i konsistensen.
* ‘STEG PANDEKAGER: Varm en slip-let pande op til middelvarme, min står på 6-7 stykker ud af 9. Lad panden blive godt varm inden du tilføjer smør. Fordel dejen i små klatter, og steg pandekagerne indtil de begynder at boble, vend og steg færdig. Tilføj nyt smør og gentag indtil du har brugt al dejen. Jeg får 7-8 pandekager ud af portionen.
* SERVER: Nyd pandekagerne med banan, ahornsirup, vaniljeis, yoghurt, friske bær og/eller karamel. Du kan også nyde dem som de er.
* Pandekagerne kan gemmes på køl i en lufttæt beholder hvor de holder sig friske 3-5 dage, de smager skønt kolde.
.
God fornøjelse - jeg håber vi kan glædes over maden sammen og så ses vi i story hvor der er lidt mere “mig” indtil jeg er klar ❤️ tak for jer og jeres kærlighed❤️‍🩹
Husk: Livet vil leves 🚀
.
.
.
.
.
#græskar #pandekager #proteinpancakes #proteinpancake #pumpkin #vegetaropskrifter #sundepandekager #grønsalat #opskrifter #frikadeller #vegetar #hverdagsmad #pumpkinpancakes #sundhverdag #veggiefood #sundsnack #sundaftensmad #proteinopskrifter #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #sundmorgenmad #vegetar #morgenmad #brunch #weekendhygge #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid
Open post by albertestengaard with ID 17862086445417333
GRÆSKARCOOKIES 🎃🥮🍪 Sprøde i kanten. Chewy i midten. PROPFYLDT med lækker mørk chokolade, smag af karamel og et strejf af havsalt. Min ultimative cookie opskrift nu med græskarmos💃🏼👇🏻
.
GRÆSKARCOOKIES ca. 8-10 stk:
* 70 g græskarmos (60g æblemos)
* 1 tsk vaniljesukker
* 70 g brun farin
* 60 g rørsukker
* 135 g hvedemel
* ¾ tsk bagepulver
* ¼ tsk natron
* ½ tsk flagesalt
* 100 g mørk chokoladeknapper
* 50 g smagsneutral olie
Glutenfri version:
* 70 g havremel
* 65 g hirsemel
-
SÅDAN GØR DU: 
* TIP: Du kan lave din egen græskarmos ved at bage et hokkaido (delt i halvt og udhulet) blend det derefter i powerblender / eller skrab kødet ud og stavblend. Kan opbevares på køl i op til 1 uge. 
* Pisk græskarmos, 2 X sukker samt vanilje til luftig masse med elpisker.
* Bland de tørre ingredienser sammen og si over. Pisk sammen. Vend chokolade samt olie i dejen med en spatel indtil ensartet.
* Kom på køl min. 1 time. (Kan holde sig på køl 1-5 dage eller fryses)
* Tænd ovnen på 175° varmluft. 
Sæt store klatter på pladen, gerne med en is-scooper. Mine vejer ca. 50-60 g. Tryk dem IKKE flade men lad dem være som kugler, da de selv flyder ud i ovnen.
* Bages ca. 15 min. indtil kanten er let brune. (Hold øje, alle ovne er forskellige). Lad dem hvile ca. 10 min. på bagepladen inden de overføres til rist.
* Nydes lune eller kolde.
.
RÆTTI god fornøjelse 🍪🥮 De er helt perfekte til regnvejr og indehygge🌧️
.
.
.
.
.
.
.
.
#græskar #pumpkincookies #nemkage 
#cookies #småkage #hjemmelavet #snacks 
#sundsnack #vegancookies #efterårsmad 
#fall #mælkefri #plantebaseret #chokolade #veganmat #familiemad #eftermiddagshygge #plantpowered #chokolade #vinter #familiehygge #eftermiddagskaffe #lækkerier #vegetarisk  #vegandessert #whatveganseat  #lækkermad
Open post by albertestengaard with ID 17971067570941711
NEM HVERDAGSSALAT👇🏻🥬 Måske ikke en perfekt video men et virkelig lækkert bud på en salat du nemt kan lave, tilpasse og nyde til alt fra gryderetter, plantedeller og diverse proteinkilder (jeg elsker den til laks, tatarsauce og stegte kartofler i ovnen)😎
.
Salaten er med fennikel, radiser, sprød agurk, søde æbler, cremet feta og fuld af både smag og tekstur🤌🏻
.
Super simpel og tager mindre end 20 min. at sammensætte, hvilket gør den ideel som en skøn hverdagssalat når man ønsker noget frisk, lækkert og nemt. Alt du behøver: 
-
Salat:
* 2 håndfulde spinat
* 1 lille fennikel / 1/2 stor, skåret fint på mandolinjern
* 1/2 agurk, tynde skiver
* 1/2 bundt radiser, tynde skiver
* 1/4 citron saften
* 1 æble, små tern
* 1 avocado
* 2 spsk kapers
* 80 g feta
* Ristede sesamfrø
-
Dressing:
* 2 spsk lys tahin (den fra Rema1000 fungere super godt)
* 1/4 citron, saften
* 1 spsk hvidvinseddike
* 1 spsk grov sennep
* 1 tsk dijon
* 2 tsk honning
* Salt, peber
* Vand til rette konsistens
-
Sådan gør du:
* Vend fennikel, agurk og radiser sammen i skål med saften fra 1/4 citron. 
* Skær æble og avocado i tern og rist sesamfrø på en varm pande. 
* Rør dressingen sammen og juster med vand. 
* På ønsket fad fordel spinat + lidt dressing. Derefter fennikel/agurk/radise samt lidt dressing. 
* Top med kapers, æble, avocado, feta og afslut med dressing samt ristede sesamfrø. 
.
Rigtig god fornøjelse og HUSK at pas på med de mandolinjern 🫡🥹
.
.
.
.
.
.
.
#fennel #efterår #fennikel #nemsalat #salat #salads #salaterdermætter #saladsofinstagram #grønsalat #opskrifter #vegansalad #vegetar #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag #veggiefood #aftensmadinspiration #sundaftensmad #frokost #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #frokostinspiration #mættendesalat #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid #æble #sensommer
Open post by albertestengaard with ID 18028364990710395
GRÆSKAR SÆSON🎃 Den her er til alle græskar + gryderet elskere - fordi efteråret er over os🙋🏼‍♀️😌 cremet krydret græskarsauce, trylles til smagfuld mættende Dahl med røde linser og karrypasta🍲
Nyd den med syltede rødløg, lidt syrlig yoghurt og self en god dusk koriander😏
.
Skal du prøve denne?🥳
Kommenter “græskar” og jeg sender den fluks din vej🎃
OG har I en favorit efterårsret jeg skal prøve/udvikle? Jeg er ved at samle ideer til efterår/vinter og ville elske jeres input🤩
Kæmpe god aften - kram fra A
.
.
.
Musik: Lyrah•Everywhere (I wanna be with you)
.
.
.
.
#favoritter #dahl #luksusmad #lentilstew
#græskar #hokkaido #gæstemad #comfortfood #gryderet #vegetarisk #aftensmad #vegancurry #nemmad #pumpkinrecipes
#hverdagslykke #opskrifter #opskrift #hverdagsmad #sundhverdag #aftensmadinspiration #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfood #vegetariskt #madinspiration #stew #sundaftensmad #veganskaftensmad
Open post by albertestengaard with ID 17858478549490859
RØDBEDE & NY Y-DRESSING💃🏼 Skal vi ikke få leget lidt med dem, altså rødbede? De er geniale både bagt, kogt, syltet og rå – men måske du også trænger til ny inspiration?💜
.
Rødbedesalat med tahin-sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe som vil få dig til at elske rødbede👏🏻❤️
Salaten er SUPER nem at lave og tager mindre end 20 minutter. Revet rødbede, rucola, sprøde æbler, salte kapers, cremet feta og en helt igennem magisk tahindressing med sennep (den kommer vi snart til at lege med igen)😏
.
Lyst til at smage? Kommenter “rødbede” og jeg sender opskriften direkte til din DM. Den her salat er en efterårs-keeper! Just saying👏🏻
.
KÆMPE god aften fra A🚀
.
.
.
.
.
.
.
.
#rødbede #rødbedesalat #beetrootsalad #beetroot #tahini #salat #salads #salaterdermætter #saladsofinstagram #grønsalat #opskrifter #vegansalad #vegetar #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag #veggiefood #aftensmadinspiration #sundaftensmad #frokost #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #frokostinspiration #mættendesalat #måltidssalat #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid
Open post by albertestengaard with ID 18063034592197011
SVAMPEDELLER 🍄‍🟫❤️ Dagens delle kunne ligeså godt hedde: UMAMI DELLEN🥁
Vegetariske frikadeller med svampe, quinoa, løg, røget paprika og rigeligt med parmesan. 
Det er vegetardeller på crack😎
Svampedellerne er samlet med loppefrøskaller, æg og havregryn hvilket giver dem en unik konsistens og gør dem super nemme at forme, stege og vende på panden. Nyd dem både varme og kolde, til aftensmad eller i madpakken🚀
.
Kommenter “favorit” og få sendt opskriften direkte til din indbakke 🥳🤸🏻‍♀️
GOD fornøjelse! Glæder mig til at høre hvis i får den testet🍄‍🟫💥
.
.
.
.
.
.
.
.
#svampe #mushrooms #mushroom #mushroompatties #salads #quinoapatties #patties #grønsalat #opskrifter #quinoa #vegetar #hverdagsmad #vegtablespatties #sundhverdag #veggiefood #aftensmadinspiration #sundaftensmad #frokost #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #vegansk #veganfood #frokostinspiration #veganlunch #måltidssalat #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid
Følg med på Instagram
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Artikler
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace