Annonce

Koldskåls chiagrød med bærkompot

Koldskåls chiagrød er sommerens nye hit. Cremet chiagrød lavet på blot 3 ingredienser, nem, sund og mættende. Chiagrød med koldskål er skøn som morgenmad derhjemme eller på farten, som snack og sund dessert. Top med kammerjunker, bærkompot og friske bær eller leg med müsli, frugt og nødder.

koldskåls chiagrød morgenmad

Koldskåls chiagrød – Sommerlig og sund

Ideén til dagens sommerlige morgenmad kom efter jeg havde testet endnu en portion hjemmelavet vegansk koldskål og endelig var tilfreds med smag og konsistens.
Tankerne gik på hvad jeg kunne kreere med koldskålen som ikke “blot” var den klassiske med kammerjunker.
Min hjerne var omkring koldskåls-is med mynte og cheesecake men endte på den lækreste chiagrød. Sommerlig, cremet og nem at lave med blot 3 ingredienser.
Koldskål – chiafrø – yoghurt – BUM!
Den lækreste koldskåls chiagrød var klar. Det store spørgsmål var som altid…
Hvad med topping? Her er der ALTID fri leg. Jeg gik med en klassiker ala hjemmelavet bærkompot, knuste kammerjunker og lidt frisk mynte. SÅ simpelt – SÅ lækkert!
Koldskåls chiagrød er genial da den kan holde på køl 2-3 dage (uden topping) og være en skøn måde at lave foodprep. Chiagrøden kan ligeledes nydes som snack eller sund dessert.
Jeg er VILD med den og håber i får samme begejstring!..

Chiagrød med koldskål er:

  • Cremet og smagfuld
  • Sund og mættende
  • Nem at lave
  • Sommerlig
  • Syrlig og sød
  • Børnevenlig
  • Perfekt morgenmad eller snack

Opskrift på cremet koldskåls chiagrød

Reklamelinks er markeret med*
koldskåls chiagrød opskrift
Gem til madplan

Koldskåls chiagrød

Cremet sommerlig chiagrød lavet med hjemmelavet koldskål og yoghurt. Nem og mættende morgenmad, snack eller sund dessert.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Tilbehør

Tilberedelse

  • Dagen før: Rør chiafrø og koldskål sammen i beholder med låg. Lad stå på køkkenbordet i 5 min. og rør rundt et par gange undervejs. Kom herefter på køl natten over, eller i minimum 3 timer så chiagrøden kan samle sig.
    *TIP: Chiagrød kan holde sig på køl 2-3 dage så du kan lave dobbeltportion og spise flere dage.
  • Dagen efter: Rør chiagrøden op med yoghurt så den bliver lækker cremet. Tilføj evt. mere yoghurt indtil ønsket konsistens.
  • Top med dine favoritter. Læg fx. chiagrøden i lag med bærkompot, kammerjunker eller nyd med müsli.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

sund Chiagrød med koldskål og bærkompot

Chiagrød er ikke blot nemt at lave men bidrager også med gode næringsstoffer, mætter og ligger rart i maven. Chiafrø kan suge op til 12 gange deres egen vægt hvilket er det, der giver den særlig budding-ligende konsistens.
Chiafrø indeholder omega-3 fedtsyre, kostfibre, protein samt antioxidanter og kan være en god del af en sund og balanceret kost. De er ikke magiske, men de er skønne og jeg holder selv af chiagrød særligt i de varmere måneder når morgenmaden gerne må være kold eller som en mættende snack om eftermiddagen.
Dagens koldskåls chiagrød er kulminationen af ultimativ sommer-vibes da den laves på klassisk hjemmelavet koldskål (på vegansk) og toppes med bærkompot og kammerjunker (eller müsli til morgenmad hvis man vil).

Sådan laver du koldskålschiagrød:

3 simple råvarer og 3 simple steps og du er klar til koldskåls chiagrød.
1. STEP blandes koldskål med chiafrø, lad stå 5-10 min hvor du rører et par gange undervejs så du undgår store klumper. Herefter sættes den på køl, gerne natten over eller minimum 3 timer.
2. STEP blandes chiagrøden med yoghurten og her opnår du den lækreste konsistens! Først da jeg startede på at blande yoghurt i min chiagrød opdagede jeg HVOR lækkert det kan være!
3. STEP topper du med lige det hjertet begærer. Jeg er tilhænger af bærkompot, friske bær/frugt, kammerjunker samt hjemmelavet granola.

Hjemmelavet kompot med bær:

Jeg er VILD med hjemmelavet kompot! Det er både nemt, lækkert og vi kan søde den helt efter egne præferencer. Jeg kan personligt godt lide min kompot ikke alt for sød, da jeg ønsker bærernes smag skal trænge godt igennem.
Kompot kan laves på alverdens bær og frugter men jeg har en svaghed for kombinationen med rabarber og jordbær, tilsat vanilje, en smule sukker og pift citron. Opskriften ses HER.
Men du kan snildt bruge hindbær, blåbær, solbær (uh det også godt), ren jordbær eller lave bagte rabarber med appelsin eller appelsinkompot.
Vælg din favorit eller tø blot frosne bær op i køleskabet natten over, så er de klar til brug dagen efter. Det er ikke ligeså “sødt” men virkelig også lækkert.

vegansk koldskåls chiagrød

Sommerlig morgenmad, snack eller sund dessert

Chiagrød er genialt og kommer med mange muligheder. Chiagrøden kan nydes som morgenmad, både hjemme eller som hurtig morgenmad på farten. Win-win er den ligeledes nem at røre sammen aftenen før!
Koldskåls chiagrød kan ligeledes nydes som sund snack eller dessert. Vi kan lege med smage og teksturer ved at tilføje topping der knaser, er sprødt, blødt eller søde elementer, alt efter humør og lyst. Til morgenmad nyder jeg den gerne med friske bær, banan, granola og kompot eller for luksus versionen i kombination med smoothie – Se HER. Til snack og sund dessert mere simpelt med kammerjunker og kompot eller nøddesmør, chokolade samt jordbær (OH-MY det er godt).

JA koldskåls chiagrød er FULD af muligheder og jeg håber i vil nyde og smage jer igennem de mange muligheder for smagskombinationer. Herhjemme er den allerede et SOMMER-HIT!

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments