Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Alberte Stengaard
Ingen resultater
  • Forside
  • Vegetariske og veganske opskrifter
    • Søg i opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
    • Guides til det grønne køkken
  • Om mig
    • Personligt
  • Kontakt
  • Book mig
    • Vegansk og vegetarisk opskriftsudvikling
    • Madfotografering og foodstyling
Nyhedsbrev
Alberte Stengaard
  • Forside
  • Vegetariske og veganske opskrifter
    • Søg i opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
    • Guides til det grønne køkken
  • Om mig
    • Personligt
  • Kontakt
  • Book mig
    • Vegansk og vegetarisk opskriftsudvikling
    • Madfotografering og foodstyling
Alberte Stengaard
  • Aftensmad, Comfort food, Glutenfri, Vegetariske gryderetter

Dhal med aubergine og svampe

dhal med aubergine og svampe

Krydret og fyldig dhal med aubergine er nem at lave, rig på umami, dejlig mættende og den perfekte gryderet for hele familien. Et tvist på den klassiske daal med både svampe, pulled aubergine og en intens krydderiblanding der rundes af…

  • Alberte Stengaard
  • 24. november 2025
  • Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Salater, Tilbehør

Efterårssalat med græskar, rødbede og figner

efterårssalat med græskar

Smagfuld efterårssalat med de lækreste råvarer. Smukke intense radicchio blade, serveret sammen med bagt græskar, rødbede, quinoa og toppet med bl.a oliven og blå ost. Efterårssalaten er mættende, nærende og en fryd for øjet. Server med cremet senneps dressing, ristede…

  • Alberte Stengaard
  • 28. oktober 2025
  • Morgenmad, Comfort food, Pandekager, Snacks, Søde sager

Protein pandekager med græskar

protein pandekager med græskar

Pandekager med græskar er fluffy, bløde, super smagfulde OG de er rige på protein. Protein pandekager med græskar har en krydret smag og smørsprød kant. Jeg garanterer jer, det er en stak pandekager der vil tage kegler, fuld af protein,…

  • Alberte Stengaard
  • 13. september 2025
  • Frokost, Dips og Dressing, Salat bowls, Salater, Tilbehør

Butterbean hummus

butterbean hummus

Cremet lækker butterbean hummus. 7 simple ingredienser lavet på 5 min. Blend, spis, nyd. Min absolut favorit hummus nr. 1 da den kan spises til ALT og varieres med krydderier. Hiv blenderen frem og blev fortryllet af en simpel men…

  • Alberte Stengaard
  • 06. september 2025
  • 4 kommentarer
  • Salater, Aftensmad, Glutenfri, Tilbehør

Rødbedesalat med æble og tahindressing

rødbedesalat med æble og feta

Rødbedesalat med æble, feta og tahin-sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe som vil få dig til at elske rødbede. Salat med revet rødbede, rucola, sprøde æbler, salte kapers, cremet feta og en helt igennem magisk tahindressing med sennep. Rødbedesalaten er den…

  • Alberte Stengaard
  • 01. september 2025
  • Aftensmad, Comfort food, Frokost, Vegetariske gryderetter

Grøntsagslasagne med bechamelsauce

vegetarisk grøntsagslasagne

Hjemmelavet grøntsagslasagne fuld af smag, gode råvarer og som samtidig er nem at lave. Vegetar lasagne lavet med bagte grøntsager vendt i smagfuld tomatsauce, lagt i lag med bechamel og lasagneplader. Bagt indtil den bobler og hele hjemmet dufter himmelsk.…

  • Alberte Stengaard
  • 22. august 2025
  • 6 kommentarer
  • Aftensmad, Comfort food, Frokost, Glutenfri, Salat bowls

Pulled portobello burger

pulled portobello

Pulled Portobello – Vegetarisk pulled pork lavet på svampe vendt i hjemmelavet barbecue sauce. Stærk, sød, røget, snasket OG sund. Vegetarisk, glutenfri comfort food uden køderstatninger men på naturens umamibombe; Svampe. Server med coleslaw, syltede agurker og BBQ sauce. Dine…

  • Alberte Stengaard
  • 21. august 2025
  • 12 kommentarer
  • Aftensmad, Comfort food, Frokost, Glutenfri, Madpakke, Plantefrikadeller

Vegetar frikadeller med svampe og quinoa

vegetar frikadeller med svampe

Hjemmelavede vegetar frikadeller med svampe har den lækreste sprøde skorpe og krydret saftig midte. Opskriften på kødfri frikadeller lavet på svampe, quinoa og parmesan er de lækreste vegetar frikadeller hele familien vil elske. Nyd dem som du ville med de…

  • Alberte Stengaard
  • 14. august 2025
1 2 3 4 … 37
Næste
Open post by albertestengaard with ID 18248505058293251
CREMET FYLDIG DHAL - aubergine og svampe🍄‍🟫 🍆Krydret, fyldig og mættende dhal som er nem at lave, rig på umami og den perfekte gryderet for hele familien❤️
Et tvist på den klassiske dhal med både svampe, pulled aubergine og en intens krydderiblanding med bl.a miso, garam masala, kardemomme, ingefær og karry som giver en varm og intens smag. Retten rundes af af med kølende raita på toppen og hapses med brød🤌🏻
Der er garanti for et nyt smagseventyr, og jeg håber du nyder det💥
.
Hele opskriften er landet på bloggen, og i kan få den direkte ved at kommenter med “haps” herunder, så er jeg fluks i jeres indbakke💜
Kæmpe god aften😌✨🍛
.
.
.
.
.
#favoritter #dhal #luksusmad #lentilstew
#eggplants #daal #gæstemad #comfortfood #gryderet #vegetarisk #aftensmad #hyggemad #nemmad #efterårsmad
#hverdagslykke #opskrifter #opskrift #hverdagsmad #sundhverdag #aftensmadinspiration #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfood #vegetariskt #madinspiration #stew #sundaftensmad #veganskaftensmad
Open post by albertestengaard with ID 18407874790184929
HAVREGRØD MED ÆG🥚👇🏻 Mættende, cremet og luftig havregrød med æg👀 yep! Den er god nok - og du smager det slet ikke🤸🏻‍♀️ 
Jeg er typen der spiser det samme i flere måneder og da jeg kom hjem fra Riget, 8 uger siden var det blevet koldt, og dermed havregrød-sæson🤌🏻 
Jeg hoppede direkte på grøden med æg og er der stadig, den er genial, da den både mætter, er varm og kan toppes med alverdens lækre sager!😏 Ps. Kan anbefale at lave hjemmelavet miso-karamel som topping, OOOH my🤤 
God fornøjelse 👇🏻
.
INGREDIENSER 2 PERS:
* 2 dl havregryn (gerne halv alm/halv grov)
* 2 dl vand
* 2 dl mælk, evt. vaniljesoya
* Kardemomme
* Nip salt
* 2 æg
Topping fx: frugt/bær, kompot, nødder, ristede kerner, chokoladeknapper, peanutbutter.
.
SÅDAN GØR DU:
* Kom havregryn, vand, mælk, kardemomme og lidt salt i en gryde.
* Varm op ved middelvarme og rør jævnligt indtil du har en fast havregrød.
* Tag grøden af varmen og pisk hurtigt 1 æg i af gangen, så havregrøden bliver dejlig cremet og fluffy. Sæt tilbage på varmen hvis du ønsker den lidt mere fast igen. Brug med fordel et piskeris til denne del.
* Top med dine favoritter og nyd.
.
Er i sæsonspisere? Og kunne I finde på at prøve en version med æg i havregrød?😇 
God weekend - jeg på tilbage til min grød 🥰
.
.
.
.
.
#havregrød #proteinoats #oatmeal #morgenmad #nemmad #vegetarisk #hverdagsmad #godmad
Open post by albertestengaard with ID 18028946810556546
Klar på ENDNU en omgang med græskar?🎃 Spm om pandekager, cookies og voksensalat ikke var nok. Men jeg er efterhånden kendt som tossen der står nede i netto, med hver sin hokkaido i hænderne, føler, mærker og vurderer størrelse, vægt og farve🤣
For en RÆTTI god hokkaido er tung af sin størrelse, mørkeorange og med en hård grov skal (ikke de glatte orange – undgå dem)🤌🏻
.
Vi tryller græskar om til den lækreste smagfulde græskarsalat med bagt hokkaido, ristede kikærter, quinoa og friske figner. Toppet med cremet feta, knasende pistacienødder og en simpel vinaigrette. Den var en favorit sidste år og den er stadig on the top of my list!
.
Det er den type salat jeg elsker allermest. Low effort – high reward😎
.
Kommenter “græskar” min vej og opskriften lander staks i din DM🧡🎃💥🔥
Kram jeres vej!
.
.
.
.
.
#quinoasalad #quinoa #hokkaido #pumpkinsalad #salat #salads #salaterdermætter #saladsofinstagram #grønsalat #opskrifter #vegansalad #vegetar #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag #veggiefood #aftensmadinspiration #sundaftensmad #frokost #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #frokostinspiration #veganlunch #måltidssalat #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid #kikærter
Open post by albertestengaard with ID 17956078308011041
ÅRETS EFTERÅRSSALAT🍁Klar på noget helt nyt?👀 En mættende salat fuld af power og wow-faktor💥 Jeg er gået ALL IN i jagten på den perfekte efterårs salat og nu er den her - og jeg kan slet ikke vente med at høre hvad I synes🙏🏻😎
.
Mættende salat med quinoa, bagte Hokkaido, rødbede, figner, oliven, granatæble og BLÅ OST 🧀🤌🏻 jep, det bliver piv godt !!
Ps. Husk der jo altid er tips og tricks i indlægget til hvad i kan bruge i stedet 💙
.
Lyst til at smage?
Kommenter “salat” 👇🏻 og den kommer direkte i jeres private indbakke 😌
.
Og ellers håber jeg I har det dejligt❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#quinoa #quinoasalad #efterårssalat #fallsalad #salat #salads #salaterdermætter #saladsofinstagram #grønsalat #opskrifter #vegansalad #vegetar #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag #veggiefood #aftensmadinspiration #sundaftensmad #frokost #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #frokostinspiration #mættendesalat #måltidssalat #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid #tilbehør
Open post by albertestengaard with ID 18089552191886710
Når ord mangler, starter jeg hvor jeg sluttede - med maden❤️ Og lige nu søger jeg “de små ting” som gør mig, til mig❤️‍🩹🙏🏻 og derfor skal vi snakke MAD❤️ fordi madglæde er der - og den skal vi værne om ✨
Lad os starte på toppen af poppen med fluffy, lækre græskarpandekager fuld af protein, lækkerhed og få ingredienser hvilket gør dem super nemme at bikse sammen😎 vi er 2 herhjemme der har nydt dem af FLERE omgange👇🏻
.
Ingredienser:
* 180 g græskarmos (Bag og blend et græskar) / eller 2 stk banan.
* 2 stk æg
* ½ stk citron, skallen
* 1 spsk ahornsirup
* ½ tsk vaniljesukker
* 1 tsk kanel
* ½ tsk kardemomme
* ½ tsk salt
* 20 g vanilje proteinpulver (Jeg bruger @greengoddessguide /reklame/mit arbejde)
* 40 g havregryn
* 1 tsk bagepulver
* Smør til stegning
-
Sådan gør du:
* FORBERED: I skål kom græskarmos, skal fra ½ citron, æg, ahornsirup, krydderier, proteinpulver, havregryn samt bagepulver. Med stavblender, blend indtil du har en glat og jævn dej. Den må gerne virke lidt tyk i konsistensen.
* ‘STEG PANDEKAGER: Varm en slip-let pande op til middelvarme, min står på 6-7 stykker ud af 9. Lad panden blive godt varm inden du tilføjer smør. Fordel dejen i små klatter, og steg pandekagerne indtil de begynder at boble, vend og steg færdig. Tilføj nyt smør og gentag indtil du har brugt al dejen. Jeg får 7-8 pandekager ud af portionen.
* SERVER: Nyd pandekagerne med banan, ahornsirup, vaniljeis, yoghurt, friske bær og/eller karamel. Du kan også nyde dem som de er.
* Pandekagerne kan gemmes på køl i en lufttæt beholder hvor de holder sig friske 3-5 dage, de smager skønt kolde.
.
God fornøjelse - jeg håber vi kan glædes over maden sammen og så ses vi i story hvor der er lidt mere “mig” indtil jeg er klar ❤️ tak for jer og jeres kærlighed❤️‍🩹
Husk: Livet vil leves 🚀
.
.
.
.
.
#græskar #pandekager #proteinpancakes #proteinpancake #pumpkin #vegetaropskrifter #sundepandekager #grønsalat #opskrifter #frikadeller #vegetar #hverdagsmad #pumpkinpancakes #sundhverdag #veggiefood #sundsnack #sundaftensmad #proteinopskrifter #godmad #grøntsager #vegetarisk #madinspiration #sundmorgenmad #vegetar #morgenmad #brunch #weekendhygge #nemhverdagsmad #vegetarian #familietid
Open post by albertestengaard with ID 17862086445417333
GRÆSKARCOOKIES 🎃🥮🍪 Sprøde i kanten. Chewy i midten. PROPFYLDT med lækker mørk chokolade, smag af karamel og et strejf af havsalt. Min ultimative cookie opskrift nu med græskarmos💃🏼👇🏻
.
GRÆSKARCOOKIES ca. 8-10 stk:
* 70 g græskarmos (60g æblemos)
* 1 tsk vaniljesukker
* 70 g brun farin
* 60 g rørsukker
* 135 g hvedemel
* ¾ tsk bagepulver
* ¼ tsk natron
* ½ tsk flagesalt
* 100 g mørk chokoladeknapper
* 50 g smagsneutral olie
Glutenfri version:
* 70 g havremel
* 65 g hirsemel
-
SÅDAN GØR DU: 
* TIP: Du kan lave din egen græskarmos ved at bage et hokkaido (delt i halvt og udhulet) blend det derefter i powerblender / eller skrab kødet ud og stavblend. Kan opbevares på køl i op til 1 uge. 
* Pisk græskarmos, 2 X sukker samt vanilje til luftig masse med elpisker.
* Bland de tørre ingredienser sammen og si over. Pisk sammen. Vend chokolade samt olie i dejen med en spatel indtil ensartet.
* Kom på køl min. 1 time. (Kan holde sig på køl 1-5 dage eller fryses)
* Tænd ovnen på 175° varmluft. 
Sæt store klatter på pladen, gerne med en is-scooper. Mine vejer ca. 50-60 g. Tryk dem IKKE flade men lad dem være som kugler, da de selv flyder ud i ovnen.
* Bages ca. 15 min. indtil kanten er let brune. (Hold øje, alle ovne er forskellige). Lad dem hvile ca. 10 min. på bagepladen inden de overføres til rist.
* Nydes lune eller kolde.
.
RÆTTI god fornøjelse 🍪🥮 De er helt perfekte til regnvejr og indehygge🌧️
.
.
.
.
.
.
.
.
#græskar #pumpkincookies #nemkage 
#cookies #småkage #hjemmelavet #snacks 
#sundsnack #vegancookies #efterårsmad 
#fall #mælkefri #plantebaseret #chokolade #veganmat #familiemad #eftermiddagshygge #plantpowered #chokolade #vinter #familiehygge #eftermiddagskaffe #lækkerier #vegetarisk  #vegandessert #whatveganseat  #lækkermad
Følg med på Instagram
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Artikler
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace