Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Glutenfri - Grød - Guides - Morgenmad
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Overnight oats med bær – Basisopskrift med variationer

overnight oats med hindbær

Cremet overnight oats med bær er den lækreste morgenmad der kan forberedes dagen før på blot 5 min. og nydes af hele familien. Fuld af kostfibre, god mæthed og tilsat bær og grøntsager. Få opskriften på min bedste basisgrød, smagsvarianter samt ynglingstopping. Vegansk, glutenfri og SÅ lækker.

Indholdsfortegnelse Luk
1 Min bedste overnight oats opskrift
2 Hvad er overnight oats?
2.1 Overnight oats er:
3 Hvordan laver jeg overnight oats?
4 Ingredienser til basis overnight oats
5 Smagsvariationer
6 Topping til overnight oats
7 Overnight oats FAQ
8 Overnight oats med bær
8.1 Ingredienser
8.2 Sådan gør du
8.3 Video
8.4 Noter / Tips og tricks

Min bedste overnight oats opskrift

Overnight oats er til dato morgenmaden jeg har spist flest gange.
Vi taler 5 ud af 7 dage om ugen, i 52 uger.. Haha.
“Funny but its true”..
OG jeg er stadig ikke træt af den. Den kan nemlig varieres i det uendelige og toppes med alverdens lækkerier.
Overnight oats mætter, er fuld af kostfibre og vi sniger frugt og grønt ind fra morgenstunden. Win-win!

I dag deler jeg min basisopskrift, smagkombinationer, toppingguide + bedste tips og tricks.
Som i ved elsker jeg veganske opskrifter som er farverige, sunde og nærende. Det skal væres sjovt at spise godt!

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer, efter jeg utællelige gange har delt den Instagram og set hvordan i selv laver og nyder den hjemme i køkkenerne.

Der er særligt 3 grunde til jeg glæder mig til at dele opskriften med jer:

  • 1. Den nærer og smager lækkert!
    Overnight oats er fuld af gode kostfibre, sunde fedtstoffer og protein. Dette giver en morgenmad der mætter længe og som samtidig smager skønt.
  • 2. Genial som foodprep.
    Jeg laver 5 bøtter klar med de tørre ingredienser så jeg hurtigt kan klargøre resten inden jeg går i seng.
    Nem morgenmad der blot kræver 5 min. og kan spises to-go, derhjemme eller i skolen.
  • 3. Frugt + grønt.
    Jeg tilsætter 100g frugt, grønt eller en kombination. Så starter dagen med et boost og vi er tættere på at nå de anbefalede 600g.
overnight oats i skåle med topping

Hvad er overnight oats?

Overnigt oats også kaldet køleskabsgrød er en ikke kogt grød. I stedet for at koge en grød kommer vi rå gryn, frø, mm. i beholder og dækker med væske. Dette står over natten eller minimum 5-6 timer hvorved væsken absorberes.

Næste morgen har du en nem morgenmad lige til at spise. Konsistensen er lækker cremet som grød eller budding, men med mere struktur og bid.
Når basisgrøden er på plads kan vi lege med hvilke råvarer vi bruger, krydderier samt at tilsætte frugt og grønt for ekstra boost.

Overnight oats kan spises af store som små.
Jeg var ved at falde ned at stolen da min lillebror (24) skrev og bad om opskriften. Kan i lige se mig være begejstret level 1000!!
Glæden over at han starter sin morgen med god næring, kostfibre OG frugt.
Det gør storesøster særlig glad!
NU glæder jeg mig til at dele opskriften med JER så I, store som små kan spise overnight oats.

Overnight oats er:

  • Cremet og lækker
  • Simpel og hurtig
  • Genial som foodprep
  • Rig på protein og sunde fedststoffer
  • Rig på vitaminer, mineraler, kostfibre
  • Fyldt med frugt og evt. grønt
  • Perfekt (naturlig) sød
  • Nem at variere
  • Tilfredsstillende..
overnight oats i glas

Hvordan laver jeg overnight oats?

Efter flere test og justeringer fandt jeg frem til det mængdeforhold som giver en cremet, lækker overnight oats med bid. Og jeg har lavet den siden.
Grøden røres sammen i glas eller andet beholder der kan gå i køleskab med låg.

Basisgrøden kan du altid justere efter egne præferencer, mere plantemælk for tyndere version eller yderligere chiafrø (eller havregryn) for en tykkere og mere fast grød.
Tilføj krydderier og evt. lidt sødning hvis du ønsker.

Vi topper grøden med frosne bær (se FAQ nederst på siden), blomkålsris, revet æble, eller en blanding.
Kommer låg på og lader den stå natten over på køl.
Dagen efter rører vi yoghurt i, vender godt rundt indtil grøden er jævn, cremet og de frosne bær er most ud i grøden.

NU er der kun en ting tilbage: Toppingfest!
Find mine bedste toppings længere nede 😉

overnight oats basisingredienser

Ingredienser til basis overnight oats

Basisgrøden består af få simple ingredienser, du kan nemt variere ved at udskifte flere af elementerne. Se mine ideér længere nede.
Basis ingredienser:

  • Havregryn
    – Jeg bruger finvalsede økologiske havregryn. Brug din favorit.
    – Du kan bruge grovvalsede, konsistensen vil dog ikke være hel ligeså cremet.

  • Chiafrø

  • Hørfrø

  • Rosiner

  • Krydderier
    – Leg og find din favorit. Jeg tilføjer næsten altid lidt vanilje og citronskal.

  • Plantemælk
    – Mandelmælk, soyadrik med vanilje, havremælk, rismælk. Brug din favorit.

  • Frossen eller frisk frugt
    – Se FAQ nederst hvor jeg svarer på spørgsmål vedr. frosne bær.

  • Evt. Blomkålsris
    – Jeg laver ofte mine overnight oats med halv frugt + halv frosne blomkålsris. Du kan slet ikke smage dem, men de giver et lækkert bid og grønt fra morgenstunden. Jeg køber frossen blomkålsris i poser. Kan fåes i de fleste supermarkeder på frost.

  • Yoghurt
    – Jeg bruger usødet soyayoghurt fra Alpro. Du kan bruge alle neutrale yoghurt eller helt udelade.
    – Hvis du udelader yoghurt, brug da evt. eksta plantemælk i din grød så den ikke bliver for fast.
overnight oats bær og grøntsager

Smagsvariationer

Overnight oats kan varieres i det uendelige og kun fantasien sætter grænser.
Her er 3 af mine favoritkombinationer samt ideér til hvilke råvarer du kan bruge og bytte rundt med:

  • Blåbærgrød med lakridspulver og citronskal:
    *Basisgrød (uden hindbær)
    + Erstat rosin med revet kokos
    + 0,5 tsk. lakridspulver eller kardemomme
    + Skal fra 1/2 citron
    + 100g frosne blåbær

  • Æblegrød med kardemomme, kanel, citronskal og saft:
    *Basisgrød (uden hindbær)
    + Brug 1 spsk. havregryn + 1 spsk. rugflager
    + 0,5 tsk. kardemomme, nip kanel
    + Skal fra 1/2 citron
    + 100g revet æble vendt med 1 spsk. citronsaft

  • Hindbær/blomkålsris grød med vanilje og appelsinskal:
    *Basisgrød
    + Brug 50g frosne hindbær + 50g frosne blomkålsris
    + Skallen fra 1/2 appelsin
  • Erstat hørfrø med:
    – Græskarkerner, revet kokos, solsikkefrø.

  • Erstat rosiner med:
    – Tranebær, 3 dadler i tern, 3 abrikoser i tern.
    – Vil du gerne undvære tørret frugt kan du bruge ovenstående ideer fra hørfrø.

  • Erstat frosne hindbær med:
    – 100g frosne valgfri bær
    – 50g bær/frugt + 50g blomkålsris
    – 100g revet æble, gulerod eller squash
    – 1 most banan
overnight oats toppings
overnight oats topping chiamarmelade

Topping til overnight oats

Gå ALDRIG ned på topping 😉
Topping fuldender vores grød og booster med ekstra smag, frugt, gode fedtstoffer og ja alt der smager godt!
Her er mine favorit toppings:

  • Hjemmelavet granola
    – Prøv banangranola eller chokoladegranola

  • Frisk frugt
    – Banan i skiver, mango i tern, bær, æbletern, pæretern, appelsin, granatæble.

  • Tørret frugt
    – Rosiner, dadler i tern, abrikos, tranebær.

  • Nøddesmør
    – Peanutbutter, tahin, cashewsmør.

  • Vegansk lemoncurd

  • Ristede kokosflager og nødder
    – Rist dine nødder ved 150 grader varmluft 10-15 min indtil de begynder at dufte.

  • Chia marmelade
    – Kog 250g frosne hindbær med skal + saft fra 1 appelsin + 1/2 tsk. vaniljepulver. Kog i 10 min og tag af varmen. Tilsæt 2 spsk. chiafrø, vend godt rundt, og lad stå 5 min. Rør godt rundt inden du kommer på glas og herefter på køl.
    – Tilsæt evt. 1-2 spsk. ahornsirup for sødme.

  • Yoghurt

  • Krydderier
    – Lakridspulver, kanel, kardemomme, ingefær.

  • Chokolade, hakket

  • Kakaonips
  • overnight oats i skåle uden topping
  • overnight oats i skåle med topping

Overnight oats FAQ

  • Kan jeg lave den glutenfri?
    – Brug glutenfri havregryn.

  • Hvor længe holder de på køl?
    – Efter grøden er rørt sammen holder den fint 2-3 dage på køl.

  • Kan jeg spise den varm?
    – Du kan dagen efter lune den i mikroovn.

  • Hvilke glas bruger du til at opbevare dine overnight oats?
    – Jeg bruger oftes gamle glas fra marmelade eller survarer jeg har vasket og fjernet label. Du kan også bruge wrek-glas eller købe sylteglas.
    Alternativt plastikbøtter.

  • Skal de stå natten over?
    – Smag og konsistens udvikler sig over længere tid, men du kan nøjes med 5-6 timer på køl indtil grøden har sat sig og dine frosne bær er optøet.

  • Kan jeg bruge almindelig mælk og yoghurt?
    – Min fornemste opgave er at inspirere, sprede madglæde og lyst. Brug hvad du har i køleskabet og du bedst kan lide. Du får stadig gode kostfibre, frugt og power fra morgenstunden.

  • Frosne bær, er det ikke farligt?
    – Det anbefales at koge frosne bær inden brug grundet evt. novovirus.
    – Jeg koger personligt ikke mine bær, men har du et svækket immunforsvar eller bekymring anbefaler jeg dette.
    – Kog dine bær 1 min. afkøl og kom herefter over din grød. Sæt på køl natten over som beskrevet i opskrift.
    *Læs mere hos fødevarestyrrelsen.

  • Kan jeg udelade bær?
    – Du kan erstatte frosne bær med friske bær, revet æble, gulerod, squash eller en most banan.
    – Hvis du helt udelader bliver konsistensen anderledes. Husk stadig at rør op med yoghurt.

  • Kan jeg udelade yoghurt dagen efter?
    – Hvis du udelader yoghurt brug da lidt ekstra plantemælk dagen inden så grøden ikke bliver for fast.

  • Husk topping!
    – Ikke et spørgsmål men den sidste vigtige note fra mig 😉
overnight oats med blåbær

Nu er der kun at sige; Lad grødgamet begynde. Jeg ville elske at høre hvis I prøver opskriften. Tag mig endelig på Instagram @albertestengaard eller kommenter herunder. Glæder mig til at følge jeres overnight eventyr og smagskombinationer. Rigtig god fornøjelse – Nyd det venner!

overnight oats med hindbær
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 4 stemmer

Overnight oats med bær

Nem og overnight oats med kun 7 ingredienser. Cremet, mættende og lavet på 5 min. Naturlig sødet, vegansk, evt. glutenfri og så lækker.
Forb. tid5 min
Køleskab (2 t. – 2 dage)2 t
Samlet tid2 t 5 min
Kategori: Grød, Morgenmad
Køkken: Glutenfri, Vegansk
Antal: 1 person
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk rosiner
  • ½ tsk vaniljesukker (valgfri)
  • 2 tsk ahornsirup (valgfri)
  • 120 g plantemælk
  • 100 g frossen hindbær (*se varianter i indlæg)
  • ½-1 dl yoghurt

Sådan gør du

  • I glas eller ønsket beholder med låg, tilsæt havregryn, chiafrø, hørfrø, rosiner, krydderier og plantemælk. Rør rundt og lad stå 3-5 min. indtil grøden er let tyknet. Rør rundt et par gange løbende.
  • Efter ca. 5 min rører du grøden igennem og lægger de frosne bær ovenpå. (evt. giv dem et opkog først)
    Kom låg på og sæt herefter på køl natten over eller minimum 6 timer.
  • Næste dag tilføjer du yoghurt og rører godt rundt indtil grøden er cremet og frugten fordelt. Tilføj ønsket topping og nyd.
  • Overnight oats kan holde sig på køl 1-3 dage men er bedst de første dage.
    *Se indlæg for smagsvariationer samt hvilke bær/frugt/grønt du kan tilføje.

Video

Noter / Tips og tricks

  • Se indlæg for smagskombinationer samt hvilke bær, frugter og grøntsager du kan bruge i din overnight oats. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
april grøntsager

#Månedens råvarer April + Spinatpandekager med durummel

kernebrød uden mel

Vegansk kernebrød uden mel – med tørret frugt...

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Glutenfri muffins med squash, banan, chokolade og sødet...

chokolade granola vegansk

Chokolade granola – sødet med banan og dadler

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt