Annonce

Dadelkonfekt med marcipan og chokolade

Saftige, bløde medjool dadler, revet marcipan, mørk chokolade og knasende julegodter. Dadelkonfekt som du ikke har prøvet det før, men vil blive en fast tradition på julebordet. Konfekt med dadler kræver få ingredienser, er nemt at lave, kan nem varieres i smag og smager som en drøm.

dadelkonfekt

Julet dadelkonfekt med marcipan

Jeg har fået en ny afhængighed: DADELKONFEKT. Og den kommer helt perfekt som vi går ind i december måned og jeg er helt klar på lækre snacks som kan lige DET mere end bare marcipan med en nougatklump i (barndomsminder).
Fordi dagens konfekt er ikke hvilken som helst konfekt med dadler!

Nej, dagens dadelkonfekt er kombinationen af medjool dadler der er presset helt flade, dækket med marcipan, mørk chokolade og toppet med juleknas samt flagesalt. En himmelsk kombination af sød, bitter, knas og salt du ikke vil gå glip af. Opskriften på dadelkonfekt med marcipan er næsten for simpel til at være en opskrift men for god til ikke at dele. Se hvordan jeg laver dadelkonfekt med marcipan her.

Opskrift på skøn dadelkonfekt

Reklamelinks er markeret med*
dadelkonfekt
Gem til madplan

Dadelkonfekt med marcipan og chokolade

Lækker og nem dadelkonfekt med chokolade og marcipan. Skøn til jul og med mange muligheder for variation.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 15 stk store bløde medjool dadler
  • 100 g marcipan
  • 120 g mørk chokolade
  • 60 g mini snebolde
  • 60 g dronninge mandler
  • Flagesalt

Tilberedelse

  • KLARGØR: Start med at rive marcipan, smelte chokolade samt hakke topping i grove stykker. Fjern stenen fra medjool dadler og bred dem ud på et stykke bagepapir. Kom et nyt stykke bagepapir ovenpå og rul det helt fladt til en samlet firkant. Dine dadler skal gerne være bløde nok til de klistre sammen og skaber en form for "bund".
    Se video med fremgangsmåde HER.
  • SAML DADELKONFEKT: Fjern det øverst stykke bagepapir og fordel marcipan over din dadelbund. Tryk evt. ned så det er godt fordelt. Hæld den smeltede chokolade over og fordelt jævnt. Drys med det samme med toppings samt flagesalt. Sæt på frys 20-30 min. indtil dadelkonfekten har sat sig.
    Skær ud i ønsket størrelser. Opbevar på køl 1-2 uger.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Konfekt med dadler og chokolade

Jeg kan ikke huske hvornår jeg smagte medjool dadler for første gang, men jeg ved det var kærlighed ved første bid, det samme for chokolade, i dag helst den mørke gode variant. Marcipan derimod har jeg aldrig rigtig brudt mig om.
INDTIL nu!

Ideén opstod da IG/TIK-TOK trenden med dadler mast og toppet med peanutbutter, peanuts og chokolade havde floreret i mit indre længe. Efter en snak med en ven, som nævnte han elskede kombinationen af dadler + marcipan kunne jeg ikke give slip på at ville prøve en julevariant. Nu stod vi jo på tærsklen til december.

Mig hjem i køkkenet, nørde smagskombinationer og ideér. Resultatet blev det lækeste konfekt med dadler, marcipan, mørk chokolade og juleknas. HIMMELSK.
Denne type dadelkonfekt bliver fast indslag hos mig i julen fra nu af.

Ideér og variationer af dadelkonfekt

Har du lyst til at gå konfekt med dadler amok får du her en masse variations muligheder så du kan freestyle og servere alt fra dadelkonfekt med brændte mandler eller appelsinmarcipan.

  • MARCIPAN:
    • Prøv at tilsætte smag til din marcipan: Fx. likør, appelsinskal. cognac mm.
    • Prøv at udskifte marcipan med mandelsmør.
  • CHOKOLADE:
    • Vælg din favorit: Lys, mørk, hvid eller lav en kombination + et mønster.
    • Ønsker du dobbelt op på chokolade kan du først dække toppen, sætte på frys, herefter dække den anden side + tilføje topping. Hermed for du en fuld dækket dadelkonfekt med chokolade.
  • TOPPING:
    • Der er FRI leg. Men sigt gerne efter noget knas, salt, sprødt.
    • Prøv ristede hasselnødder, kakaonips, hakkede pistacienødder, brændte mandler mm.
dadelkonfekt med juleslik

Lækkerier og sunde snacks med dadler

Lyst til mere dadelkonfekt og sunde snacks hvor dadler danner basen? Prøv 3 af mine ultimative favoritter jeg laver igen og igen. Det lækre ved dadler er, at de bidrager med naturlig sødme og vi derfor kan undvære eller skære ned på sukker i vores opskrifter. Herunder finder du 3 sunde snacks hvor alt sukkeret er erstattet med lækre dadler.

  • FERRERO ROCHER MED BØNNER OG DADLER:
    • Hjemmelavede ferrero rocher er luksuriøse, fudgy og sunde på en gang. Ferrero rocher kugler med sprød chokoladeskal, fudgy midte lavet på dadel-bønne-chokolade og med ristede hasselnødder for crunch og nutellasmag. 
  • SUNDE TRÆSTAMMER MED BØNNER OG DADLER:
    • Fudgy hjemmelavede sunde træstammer! Træstammer lavet på sorte bønner, dadler, rullet i marcipan og dyppet i chokolade.
    • De er lavet ud fra samme grundmasse som de lækre sunde romkugler.
  • HINDBÆRTRØFLER MED DADLER OG BØNNER:
    • Ultra fudgy og sunde trøfler med perfekt blød midte, knas fra nødder, kakaonips og friskhed fra hindbærpulver. Dækket med tyndt lag knasende chokolade. Ingen vil gætte de er lavet på bønner, dadler og fuld af god næring. 
konfekt med dadler
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments