Sunde trøfler med hindbær, dadler og sorte bønner

sunde trøfler med hindbær

Ultra fudgy og sunde trøfler med perfekt blød midte, knas fra nødder, kakaonips og friskhed fra hindbærpulver. Dækket med tyndt lag knasende chokolade. Ingen vil gætte de er lavet på bønner, dadler og fuld af god næring. Vegansk, glutenfri, uden olie og helt igennem delikate.

Sunde trøfler – fudgy hindbærkugler

Trøfler..
Bliss balls..
Dadelkugler..
Energikugler..
Er på min hjerne.

Jeg har en tilståelse..
Jeg har lavet 4 portioner sunde trøfler og spist dem i løbet af 2 uger..
JEPS.. Det er ikke engang en madblogger “god historie”.

Jeg ramte nemlig billede muren.
Den mur hvor jeg bare IKKE kunne få et godt billede der satte øje på hvor tilfredsstillende hindbærtrøfler egentlig er.
SÅ jeg prøvede igen..
25 sunde trøfler blev spist.
OG igen. OG igen. 4. gang..

100 trøfler rigere OG et par billeder jeg kunne bruge til NETOP at fortælle jer hvor eminent lækre sunde trøfler med hindbær ER! Om billederne er trøflerne værdige ved jeg ikke, men nu kunne jeg ikke vente med at give jer opskriften.
For ærligt de sunde trøfler er:

  • Ultra fudgy
  • Blød midte med knas
  • Chokoladerig
  • Naturlig sødet med dadler
  • Sund snack eller dessert
  • Fuld af kostfibre
  • Proteinrige
  • Simple
  • Drømmende lækre !!

& yderst tilfredsstillende…
Lad os komme i gang med at trille trøfler !

sunde trøfler med hindbær

Opskrift på sunde trøfler med dadler, bønner og hindbær

Det hele startede med min moster kom hjem og var ovenud begejstret for Social Foodies dadelbar med hindbær.
Hun havde købt en med til mig og hendes ønske var; – At genskabe dadelbaren! Hun elskede friskheden fra hindbær og knasen fra kakaonips samt cashewnødder.

DEN udfordring tog jeg hellere end gerne op. Jeg har gjort det engang før da mor blev ved med at snakke om Rawbites lime-bar. Det blev til mine hjemmelavede sunde dadelkugler med lime og ingefær, som vi jævnligt laver og bruger som snack, sund dessert eller tager med i madpakken.

Tilbage til dadelbaren med hindbær.
Der blev testsmagt, tænkt og nørdet.
Jeg ville gerne skabe samme lækre fydgy konsistens som en snasket trøffel men samtidig optimere på næringsindhold og lave den uden olie.

Jeg tog fat i min opskrift på sunde romkugler med bønner, justerede og kombinerede den herefter med frysetørret hindbær, kakaonips og cashewnødder. Overtrukket med et tyndt knasende lag mørk chokolade.
Resultatet..
Min moster var ELLEVILD.

Sidder du og tænker BØNNER??!!!
Bare rolig det kan SLET ikke smages men giver den lækre konsistens og booster proteinrindholdet så vi kan bruge de sunde trøfler som en mættende snack.
Stol på mig!
Du vil komme i trøffel-himlen og glemme ALT om bønner.
Blot ren og skær NYDELSE !

sunde trøfler med hindbær

Hjemmelavet trøfler – ingredienser

  • Sorte bønner eller kidneybønner:
    – Sorte bønner giver det bedste resultat men kan du ikke finde dem kan du snildt anvende kidneybønner.

  • Dadler eller alternativt rosiner:
    – Dadlerne søder og giver en lækker karamelligende smag og konsistens. Kan du ikke lide eller finde dadler kan du bruge samme mængde rosiner. De overhældes med kogende vand, står i 10 min. og afdryppes herefter godt inden de bruges.

  • Hindbærmarmelade:
    – Søder og booster hindbærsmagen.

  • Kakaopulver:
    – Jeg bruger en hel traditionel bagekakao.

  • Havregryn:
    – Brug glutenfri hvis du gerne vil være 100% på at der intet gluten er.

  • Frysetørret hindbærpulver:
    – Jeg køber hindbærpulver hos en te-forretning. Du kan bruge almindelig frysetørret hindbær men smagen vil ikke være hel lige så kraftig, evt. anvend en smule mere end skrevet.

  • Vanilje, salt:
    – Vanilje og salt fremhæver de andre smage og runder smagen af.

  • Kakaonips:
    – Giver det lækreste crunch til den færdige trøffelkugle.

  • Cashewnødder:
    – Giver en skønt bid og knas til vores sunde trøffelkugler. Undlad gerne at blende dem helt fint så der er stykker tilbage i kuglen. Du kan bruge mandler i stedet.

TIP: Se gerne videoen linket i opskriften hvor jeg viser hvordan du nemt og hurtigt laver trøfler med perfekt konsistens og knas fra kakaonips og cashewnødder.

Jeg håber i har fået lyst til at hoppe i køkkenet og trylle, trille og NYDE lækre trøffelkugler !
LET’S ROLL

Reklamelinks er markeret med*
sunde trøfler med hindbær
Gem til madplan

Sunde trøfler med hindbær

Lækre hjemmelavede trøfler med dadler, sorte bønner og hindbær. Fydgy, sunde og perfekt som snack, sund dessert eller i madpakken. Overtræk med chokolade eller rul dem i kakaopulver eller kakaonips.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 25 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner
  • 200 g dadler (vægt uden sten)
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 35 g kakaopulver
  • 40 g havregryn
  • 2 spsk hindbærpulver
  • ½ tsk flagesalt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 g kakaonips
  • 130 g cashewnødder

Overtræk + pynt

  • 150 g mørk chokolade
  • Kakaopulver
  • Kakaonips
  • Hindbærpulver

Tilberedelse

  • Dræn bønnerne og skyl dem godt. Lad dem dryppe godt af i sigte mens resterende ingredienser klargøres.
  • Kom bønner, dadler (uden sten) og hindbærmarmelade i foodprocessor eller god blender. Blend indtil massen er hel jævn og glat.
    Tilsæt kakaopulver, havregryn, hindbærpulver, salt samt vanilje og blend igen indtil massen er ensartet og lækker blød.
    Tilsæt kakaonips samt cashewnødder og blend/puls indtil ønsket konsistens opnåes. Jeg kan godt lide der er små stykker af nødder tilbage.
  • Kom massen på køl 1-2 timer så den bliver kold nok til at kunne rulles til kugler.
  • Tril den afkølede trøffelmasse til kugler i ønsket størrelse.
    Ønsker du at overtrække med smeltet chokolade gøres det bedst ved at komme kuglerne 15-20 min på frys inden de dyppes i chokolade. Dette giver en sprød skal.
    Ønsker du at trille i kakaopulver eller kakaonips gøres dette nu, hvorefter kuglerne er klar.
  • Trøfler med chokoladeovertræk: Smelt chokolade over vandbad og tril de kolde kugler fra frys. Drys evt. med hindbærpulver.
  • Trøffelkuglerne opbevares på køl 5-7 dage.

Noter

  • Du kan bruge kidneybønner i stedet.
  • Dadler kan udskiftes med rosiner. Hæld kogende vand over rosiner og lad dem stå 10 min. før du hælder vandet fra og lader dem dryppe godt af. 
  • Du kan bruge frysetørret hindbær i stykker. Smagen vil ikke fremstå ligeså kraftig men stadig god. Brug evt. en smule mere. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments