Cremet blomkålspasta er skøn og fuld af grøntsager. Sundere version af alfredo sauce lavet på blomkål vendt med pasta. Top med hjemmelavet vegansk parmesan, frisk gremolata og server med stegte svampe. Varmende comfort food der er nem at lave og smager fortrinligt.
Blomkålspasta – Cremet pastaret
Der er ikke mange pastaretter på bloggen..(kriiise)
ENDNU..(thank god)
Men i dag går vi ALL IN!
Vi kombinerer:
Pasta – blomkål – sauce – comfort food.
Det resultere i den lækreste pastaret. Nemlig blomkålspasta.
Pasta vendt i cremet blomkålssauce. Det er:
- Lavet på grøntsager
- Nem og hurtig hverdagsmad på 30 min.
- Sund comfort food
- Børnevenlig
- Cremet
- Kan laves glutenfri
- Smagfuld og..
- SÅÅÅÅ lækker!
Behøver jeg sige meget mere? Blomkålspasta er nem vegansk hverdagsmad der er sundt, kan laves på 30 min og ingen vil opdage den er fuld af grøntsager.
Server med hjemmelavet vegansk parmesan, gremolata og stegte svampe.
Smagfuldt og nærende på samme tid.
Let’s GO!
Opskrift på skøn blomkålspasta:
Blomkålspasta
Ingredienser
Blomkålspasta
- 1 portion blomkålssauce
- 400 g pasta
Gremolata
- 1 potte persille
- 1 stk citron, skallen
- 1 fed hvidløg, presset
- Salt, peber
Vegansk parmesan
- 50 g cashewnødder
- 50 g solsikkekerner
- 4 spsk gærflager
- ¼ tsk hvidløgspulver
- ¾ tsk flagesalt
- 1 nip røget paprika
Tilbehør
- 1 stk spidskål
- 1 bundt dild
- 3 stængler bladselleri
- ½ stk citron, saften
- 250 g brune svampe
- Brød
Tilberedelse
Blomkålspasta + grøntsager
- Forbered: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn pastaen for væde og vend evt. med lidt olivenolie som forhindre pastaen at klistre sammen.
- Lav blomkålssaucen imens pastaen koger. Når blomkålssaucen er blendet og klar kommes den tilbage i gryden og pastaen tilsættes. Varm kort retten igennem ved svag varme, pas på saucen ikke brænder fast.
- Svampe: Rens svampene og sær dem i skiver. Varm en pande op til høj varme og tilsæt evt. lidt olie. Steg svampene helt tørre indtil al væden er fordampet. Krydre til sidst med peber og salt.
- Spidskål: Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Vend med citronsaft. Hak dild og snit bladselleri i tynde skiver og vend i spidskålen.
- Server: Blomkålspastaen serveres med spidskålsslaw, stegte svampe, vegansk parmesan, gremolata og lunet brød.
Gremolata
- Skyl persillen godt og pres det fri for væde. Hak herefter persillen fint og vend med fintrevet citronskal, presset hvidløg, peber og salt.
Vegansk parmesan
- Alle ingredienser kommes i minihakker. Puls/hak indtil konsistensen er jævn og fin. Der må stadig gerne være struktur. Kom på glas med låg. Rester af parmesan opbevares bedst på køl.
Egne noter
Nem og sund aftensmad – Sådan laver du blomkålspasta
Det gode ved pastaretter er de ikke tager lang tid, smager skønt og hele familien kan spise med. Blomkålspasta er sådan en ret!
Jeg delte for nylig en cremet blomkålssauce. Der smager forrygende til alt fra lasagne, kartofler og pasta.
Lavet på blomkål, krydderier, soyamælk eller tofu. Den er super cremet og en sundere version af den klassiske Alfredo på ost, smør og fløde.
Imens du laver blomkålssaucen, som vitterlig kun tager 20 min, koger du pasta samt laver ønsket tilbehør.
Jeg serverer med vegansk parmesan, gremolata og stegte svampe. Det sætter prikken over iét og giver en ostet smag, friskhed og umami.
Når blomkålssaucen er færdig, hælder du den tilbage i gryden ved lav varme. Pastaen tilsættes og der vendes godt rundt.
Du kan også blot servere pasta og blomkålssauce seperat.
Tilbehør til blomkålspasta
Du kan servere pastaen som den er med blomkålssauce; lækkert!
Eller du kan bruge lidt ekstra tid og servere med hjemmelavet parmesan, frisk gremolata og stegte svampe.
Sammen har du en ret der skriger af umami, cremet- og lækkerhed.
Stegte svampe og spidskålsslaw
Vi sniger lidt ekstra grøntsager og umami til retten ved at servere en enkel spidskålsslaw samt tørstegte svampe.
Du kan snildt variere din salat med spinat, asparges, agurk eller dampede broccoli. De stegte svampe vil jeg virkelig anbefale da de bidrager med utrolig meget smag.
Vegansk parmesan
Ost er en gamechanger på vegansk kost, og ofte et af de produkter der er sværrest at slippe hvis man ønsker at gå 100% plantebaseret. Der findes dog efterhånden mange erstatningsprodukter, som mange har fundet glæde i.
Men jeg vil gerne vise at man kan opnå god smag uden at bruge et erstatningsprodukt.
Dagens blomkålspasta topper vi med den lækreste hjemmelavede parmesan som tager 2 min at lave og er på blot 5 ingredienser. SMART!
Det kræver gærflager som jeg skriver mere om i indlægget med blomkålssauce. Læs med her.
Det er gærflagerne der bidrager med den lækre ostede smag. Cashewnødder samt solsikkekerne med fedme og tekstur.
Har du ikke gærflager eller måske du ønsker en vegetarisk aftensmad kan du snildt toppe med en god parmesan, enten vegansk eller traditionel.
Eller du kan helt udelade.
Toppingen gør dog underværker 😉
Gremolata
Som frisk pust til den cremede pasta og ostede “parmesan” drysser vi med gremolata.
Gremolata er helt simpelt hakket persille vendt med citronskal, hvidløg, peber og salt. Det lyder næsten for enkelt, men syren fra citronskal og bitterheden fra persille og hvidløg gør vi står med en ret der rummer de 5 grundsmage.
Noget vi særligt på vegansk kost stiler imod, da vi her oplever en stor velsmag og tilfredshed.
Opskrift på nem hverdagsmad
Vild med nem og god aftensmad i hverdagen? Som både mætter, er sundt og smager fortrinligt?
Her er 4 nemme og lækre muligheder. Jeg lavet ofte one-pot, fyldte pandekager og one-sheets sammen med familien. Her kan jeg snige en masse grøntsager, smag og farver ind og de er vilde med det.
- Nem one pot fuld af grøntsager, quinoa og kikærter.
- Lav spinatpandekager, fuldt med linsehummus, grøntsager og bagt tofu eller kikærter.
- Prøv den lækreste lasagnesuppe. Suppe og lasagne i én ret, toppet med tofuricotta. Nem at lave!
- Lav en one-sheet shawarma tofu. Alt på en bradepande serveret med hummus og dressing.