Bagt blomkålshummus er cremet, fuld af grøntsager, tahin, krydderier og et strejf citron. Hummus med bagt blomkål er lavet uden kikærter og smager skønt, let krydret og er hurtig at lave. Bag, blend og nyd blomkålshummus som tilbehør, snack eller smurt på brød serveret med stegte svampe og krydderurter.
Blomkålshummus – hummus uden kikærter
H.U.M.M.U.S !
Jeg har sagt det før; Du ikke rigtig vegansk hvis du ikke kan lide hummus 😉
Derfor ELKSER jeg også at lege med forskellige variationer. Alt fra min farverige bagte rødbedehummus, ultra cremede butterbeanhummus eller min bedste linsehummus lavet på røde linser, gulerødder og med strejf af røget paprika.
OG så ELSKER jeg blomkålshummus.
Som i kan høre skal det IKKE være kedeligt! Vi leger med råvarer, grøntsager, linser, bønner og forskellige teksture.
Ideén til blomkålshummus kom efter jeg skrev om råvarer i Juni, herunder blomkål. Jeg havde lavet en hummus på fennikel og butterbeans men savnede en HELT uden bønner.
Her kom blomkål ind i billedet. Håber i bliver ligeså vilde med den som jeg.
Jeg laver ofte min hummus på butterbeans da min mave har svært ved at fordøje kikærter – hvilket gør blomkålshummus ideel for sarte maver da den er HELT uden kikærter, bønner eller linser.
Derimod lavet på bagt blomkål som giver en dyb lækker smag, bliver cremet når den blendes og er pakket med grøntsager – HALLI HALLO !!
OG den smager selvfølgelig SKØNT!!
Jeg er STOR blomkålsfan. Mulighederne er mange, alt fra bagt, stegt, rå og nu til hummus. Den smager mildt og ved bagning fremhæves den let nøddeagtige og søde smag.
Vil du vide mere om blomkål og få nemme sunde opskrift ideer? Læs med i mit Juni indlæg hvor jeg sætter fokus på blomkål og giver tips, tricks og lækre opskrifter – Læs med HER.
Prøv den endelig som alternativ til din klassiske hummus og frygt ikke blomkålssmagen. Blomkålshummus er:
- Cremet
- Nem og hurtig at lave
- Perfekt tilbehør til grøntsagsstænger
- Sund og fuld af grøntsager
- Smagfuld og let krydret
- Helt uden kikærter, bønner og linser
- Glutenfri, vegansk og mavevenlig
- Smager LÆKKERT!
Nem og hurtig hummus på bagt blomkål
Sundt, nemt og hurtig!!
Jeg elsker at stå i mit køkken, bruge tid og nørde. MEN jeg holder også af de opskrifter som ikke kræver det store fodarbejde, men derimod få simple, gode råvarer som hurtigt kan laves til sunde og nærende retter.
Hummus på bagt blomkål kræver få steps samt ingredienser. Det mest tidskrævende er bagetiden. Jeg vil klart anbefale at lave denne hummus på bagt blomkål da det fremhæver smag og vi opnår en langt mere cremet tekstur og fylde.
Jeg bager hvidløgs fedende med blomkålen (lad skrællen side). Efter bagning kan skrællen nemt fjernes og hvidløgsfedende er lækre, bløde og giver en skøn sødme. Få ingredienser – STOR smag.
- Bagte blomkålsbuketter
- Bagte hvidløgsfed – Krydret og sød
- Tahin – Fedme
- Ristede solsikkekerner – (Tilføjer lækkert bid men kan udelades)
- Citronskal og saft – Syre og friskhed
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Spidskommen
- Æblecidereddike
- KOLDT vand – Jeg kan anbefale brug af isvand da det gør din hummus mere cremet
Blomkålshummus serveret med umami svampe
Det geniale ved hummus?…
Det kan bruges til og på SÅ mange måder.
Prøv fx:
- Sammen med grøntsagsstænger
- Brug den i buddha bowls
- Serveret i wraps – fx. lavet på spinat og durummel – Opskrift HER
- Som fyld i sandwich sammen med grønt og evt. falafler
- Tilbehør til lækre vafler lavet på edamamebønner – Opskrift HER
ELLER smør den på fx. kernebrød eller glutenfrit rugbrød og server med lækre, stegte, umami svampe. Smagt til med hvidløg og friske urter.
Det er en nem og uovertruffen skøn kombination.
Den let krydrede cremede blomkålshummus toppet med svampe der er sande smagsbomber. Server med friske radiser, oliven, ristede sesamfrø og krydderurter.
Tricket til de perfekte svampe? HUSK: Steg dem HELT tørre! Vandet fra svampene skal fordampe så vi ender med intens smag.
GO fornøjelse!
Lad os bage – blende og ha´ sjov i køkkenet – Nyd det venner!
Blomkålshummus med stegte svampe
Ingredienser
Hummus
- 1 stk blomkål
- 3-4 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 4 spsk tahin
- 20 g ristede solsikkekerner
- 1 stk citron
- 1,5 tsk spidskommen
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- Evt. 2 tsk æbleeddike
- 1,5-2 dl kold vand
Stegte svampe
- 1 bakke brune svampe
- 2 tsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 stilke frisk timian
- 2 stilke frisk oregano
- ½ tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- Rugbrød ell. surdejsbrød
- Radiser
- Ristede kerner
- Oliven
- Friske krydderurter
Tilberedelse
Hummus
- Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
- Kom små blomkålsbutter og hvidløgsfed (lad skrællen sidde) på bagepladen og vend med olivenolie. Bag indtil let gyldne ca. 20-25 min.
- Lad dem køle let af og fjern skrællen fra hvidløgsfedende.
- I foodprocessor kom bagt blomkål, hvidløg, tahin, solsikkekerner, citronsaft og evt. citronskal, salt, peber og spidskommen og blend kort sammen.
- Tilføj nu iskoldt vand. Start med 1,5 dl og blend godt. Tilføj mere vand efter behov, det afhænger meget af hvordan din blomkål er bagt og mængden. Så evt. mere eller mindre end beskrevet. Blend gerne 5 min. eller mere så du får en super cremet hummus. Smag til med æbleeddike for mere syre samt salt og peber. Sæt på køl inden brug.
Stegte svampe
- Klargør svampene og skær i skiver. Varm en pande op til mellem-høj varme.
- Tilsæt olie samt svampe og lad dem stege indtil ALT vandet er fordampet og de begynder at tage farve. Dette er vigtigt for smagen. Vi ønsker at stege dem og ikke koge dem.
- Sku ned til middel varme og tilsæt nu presset hvidløg, timian, oregano, salt og peber. Vend godt rundt og lad det stege med 1-2 minutter.
- Server blomkålshummus og stegte svampe på lækkert brød. Top med radiser, ristede kerner, oliven og friske krydderurter.