Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Dips og Dressing - Pandekager - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Bagt Rødbedehummus og røde linsepandekager

rødbedehummus og røde linse pandekager

Protein power – rødbedehummus og linse pandekager

Plantebaseret protein?
Hvor? Hvor meget? Hvordan? Vi har ALLE fået spørgsmålet – tvivlen om hvorvidt vi er dækket ind når vi spiser plantebaseret.
MEN bare rolig!
Spiser du en varieret plantebaseret kost er du mere end dækket ind, PLUS du for mange flere næringsstoffer, vitaminer samt kostfibre, når dine måltider byder på grove grøntsager, bønner, linser, nøddesmør mm.

I dag giver jeg jer 2 eksempler på hvordan plantebaseret protein kan være lækkert, nemt og anderledes.
Hvordan vi kan tænke kreativt og stå med retter som er proteinrige, indeholder masser kostfibre, sunde fedtstoffer samt smager SKØNT!
Plantebaseret er SÅ meget mere end kedelig tofu, linser i lange baner og erstatningsprodukter.
JA plantebaseret protein er fx. bagt rødbedehummus med valnødder og røde linsepandekager lavet på blot 3 ingredienser!
COOL right?
Smagfuldt, lækkert og nemt at lave.
1.2.3..: HERE WE GO.

bagt rødbedehummus med valnødder – gamechanger

Sund, proteinrig rødbedehummus der får sødmen fra bagte rødbeder, dybde af valnødder, tvist af citron samt hvidløg. Den perfekte dip, snack, tilbehør – og tilmed nem at lave i foodprocessoren.
NÅ ja kan vi lige snakke om HVOR smuk den er!

bagt rødbedehummus med tvist

Hummus ER bare godt! Kan bruges på utallelige måder. Alt fra rugbrødmadder, salater, grøntsagsstænger, i wraps – ja mulighederne er MANGE!!
Jeg har den seneste tid spist mig igennem mange portioner butterbean hummus (den ligger over på min Instagram profil)

YUM siger jeg bare!!
Jeg bruger butterbeans da min mave ikke er sååå glad for kikærter – SLET ikke de mennesker jeg er med – HAHAH!!
Men ærligt? Butterbeans smager GENIALT, skaber en cremet konsistens og er mild i smagen, hvilken gør vores krydderier for lov at træde frem.

Hvorfor ikke tviste den? Altså bare fordi man kan ikke? 😉
Jeg havde en slatten rødbede i grøntskuffen og timian i vindueskarmen. Rødbede OG timian er en konge kombi. SÅÅÅ…
Rødbedehummus coming up.

MEN. Jeg er normalt ikke fan af rødbedehummus. Synes hurtigt de bliver vandede og smager sådan lidt af jord? FOR meget rødbede-ish.
Men når vi bager rødbede sker der mirakler!! INTET mindre.
Her frigiver rødbeden let sødme og mister væske i fordampning.
RESULTAT?
En ultra cremet, let sødmefuld, intens rødbedehummus med magisk farve.

Herefter kommes alt i foodprocessoren og køres cremet.
Jeg tog udgangspunkt i butterbean hummus men tvistede op med valnødder.
De giver en dyb nøddesmag samt sunde fedtstoffer til din hummus.

SIMPLE ingredienser der sammen harmonerer perfekt:
  • Bagte rødbeder – Makes ALL the different! Jeg skærer i tern, vender dem med lidt kokosolie, timian samt peber – bager dem ca. 30 min til de er møre.
  • Valnødder – Brug gerne friskknækkede, de smager lige DET bedre. Er du ekstra fancy, kan du lige riste dem i ovnen 5-10 min så nøddesmagen fremhæves endnu mere.
  • Butterbeans – Er du mere til kikærter? You do you. Kan sagtens erstattes.
  • Citron – Just needed
  • Hvidløg – Ingen hummus uden.!
  • Tahin – Et sted hvor tahin IKKE må undværes – FAAAN!
  • Spidskommen – Jeg holder MEGET af spidskommen, og bruger derfor hele 2 tsk. Er du ikke helt solgt kan du snild nedjustere. Find din favorit.
  • TIP: Hummus lavet i foodprocessor bliver ekstra lækkert cremet, fremfor en almindelig blender. Så skynd dig at finde den frem fra gemmerne.
rødbedehummus

dip – dyp – smør – snack! rødbedehummus til alt

Rødbedehummus er multifunktionel. Smager skønt til grøntsagsstænger, smurt på rugbrødsmad, serveret i wraps eller som tilbehør.

Pift aftensmaden op og server rødbedehummus til bagte kartofler, salat og bønnebøffer. Mulighederne er mange og rødbedehummus kan snild holde sig 1 uge på køl, så lav endelig dobbelt portion.
1.2.3.. Blend løs!

Vild med lækre dips?
Prøv cremet wasabi wayo serveret til vegansk sushi bowl –
Opskrift HER

rødbedehummus
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
4.56 fra 9 stemmer

Bagt rødbedehummus med valnødder

Sund, proteinrig lækker hummus med bagte rødbeder og valnødder. Den perfekte dip, snack og tilbehør. Bagt rødbedehummus bliver hele familiens nye favorit.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Kategori: Tilbehør
Antal: 1 portion
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 1 dåse butterbeans (eller kikærter)
  • 1 mellem bagt rødbede (*)
  • 1 stk citron, saften (evt ½ stor)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 30 g valnødder
  • 2 tsk spidskommen (**)
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk flagesalt
  • ca. ½ dl koldt vand

Sådan gør du

  • Start med at tilberede rødbeden. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  • Skræl og skær rødbeden i tern. Vend med lidt kokosolie, timian samt friskkværnet peber. Bages indtil møre, ca. 30 min.
  • Skyl butterbeans og og lad dem dryppe godt af i en sigte.
    Tilføj til foodprocessor sammen med bagte rødbedetern samt resterende ingredienser.
  • Kør hummus grundigt, gerne et par minutter. Skrab evt. ned af siderne undervejs. Kør indtil konsistensen er cremet og ensartet.
    Smag til med salt og peber. Juster evt. med ekstra vand.
  • Server i skål, drysset med sesamfrø, lidt go' olie samt et drys spidskommen.
  • Rødbedehummus bliver tykkere efter køl. Er den for fast kan du evt. tilsætte 1 spsk. kold vand indtil du når den rette konsistens.

Noter / Tips og tricks

*Svarer ca. til 100 g efter bagning. 
**Er du ikke stor fan af spidskommen kan du nedjustere til 1 tsk. eller hel udelade. Men det fremhæver den autentiske hummus smag. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
  • rød linse pandekager
  • rød linse pandekager

Linse pandekager lavet på blot 3 ingredienser. Veganske, glutenfri, fuld af protein og gode fibre. Find blenderen frem og tryl røde linser til lækre tynde pandekager.

3 ingredienser – sunde røde linse pandekager

Pandekager på 3 ingredienser – er det overhovedet muligt? JEPS!!
Da jeg nørdede rundt på Pinterest faldt jeg over linse pandekager. Det MÅTTE jeg lege med. Hvor genialt er det lige at transformere røde linser om til lækre, tynde, super sunde madpandekager?
ÅHH ret genialt.
MEN der er 1 mindre detalje…
Powerblenderen.
Opskriften her kræver en blender der kan tage linser i rå form. Jeg har ikke prøvet med almindelig blender.
Men tester du – må du endelig give lyd!

NU til los pandekager.
Linser – vand – krydderier.
SÅ simpelt kan det gøres. Lad linserne stå i blød – blend – steg og du står med bløde, lækre madpandekager fuld af plantebaseret protein samt fibre.

OOOOG nu det sjove – fyldet!!!
Brug alt fra hummus – rødbede evt. 😉 Grøntsager, stegte og friske, tahindressing, syltede rødløg, en rest dahl.
Ja kan du se hvad jeg mener.
MULITI-FUNKTIONEL – And i looove it!!

Lyst til søde pandekager?
Prøv sunde fluffy bananpandekager med quinoamel –
Opskrift HER

Tips og tricks til perfekte linsepandekager

Linsepandekager kan være tricky hvis man ikke har prøvet dem før – læs mine tips godt igennem så du får succes med dine madpandekager:

  • Varm panden op til medium varme.
  • Slip let pande!!! – Vigtigt da dine pandekager ellers vil hænge fast.
  • Udelad fedtstof – Jeg oplevede at det fungerede bedst uden fedtstof. Dejen reagerede meget mærkeligt da jeg tilsatte. Men det kræver tålmodighed og en god pande.

    Du kan bruge en smule olivenolie – Men vær opmærksom på dejen kan sprutte meget når den hældes på.
  • Brug ca 3/4 – 1 dl pr. pandekager – Dejen skal ikke være for tynd, så prøv dig frem, afhængig af din pandestørrelse.
  • Vend først når kanterne har samlet sig – vær forsigtig – Vigtigt du giver pandekagen tid til at stege nok før du vender den. Det tager længere tid end ved søde pandekager. Husk at linserne jo skal steges igennem før de er tilberedt. De bliver let brune, se evt. billeder.

    VIGTIGT: Jeg har gennemtestet opskriften igen da nogle havde problemer – HUSK at steg dem HELT færdig på første side før de vendes. Det tog mig 2-3 min før dejen havde løsnet sig fra panden. Vær tålmodig og vend ikke pandekagen før den har sluppet panden af sig selv og er klar!
  • Konsistens – Lige når pandekagerne kommer af varmen er de meget stive i konsistensen. Men efter kort tid bliver de lækre bløde.
  • Holdbarhed – Linse pandekagerne kan snildt kommes i pose og opbevares i køleskab eller fryses – Tø dem blot op og varm let på panden inden brug. De er bedst lune.
  • Krydderier – Opskriften her er hel simpel opskrift med blot salt og peber. Men tilføj gerne krydderier eller krydderurter hvis du ønsker mere smag.

Mere lyst til bløde sunde spinatpandekager? Prøv min glutenfri variant som er super lækre og nemme at lave: Opskrift HER.

Ps. Glæd jer til jeg snart deler food prep indlæg hvor opskriften på bla. wrap med rødbedehumms samt skønne salater i glas kommer. OG selvfølgelig alle mine bedst tips og tricks til food prep.

røde linse pandekager
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
4.5 fra 8 stemmer

Røde linse pandekager

Lækre, nemme linse pandekager. Lavet på 3 ingredienser og fuld af protein samt fibre. Brug dem til wraps, i madpakken eller som bund til pizza.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Iblødsætning3 t
Samlet tid3 t 25 min
Kategori: Pandekager, Tilbehør
Køkken: Glutenfri, Vegansk
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Køkkenudstyr du skal bruge

  • Power Blender *se noter

Ingredienser

  • 200 g røde linser
  • 425 g vand
  • 1 spsk majsstivelse (maizena)
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • TIP: Læs tips og tricks ovenfor og få det bedste resultat.

Pandekager:

  • Skyl linserne godt og dæk dem godt med vand. Iblødsæt min. 3 timer.
  • Si vandet fra og kom linser, vand, majsstivelse, olie samt salt og peber i en power blender. (Jeg har fået af vide det også kan gøres med en god stavblender)
  • Blend indtil dejen er hel jævn og glat. Den skal være som almindelig pandekagedej. Er den for tyk tilsæt evt. lidt ekstra vand.
  • Varm panden op til middel varme. Kom ca. ¾ -1 dl dej på panden og fordelt den jævnt. Den kan godt sprutte lidt, det helt okay. Glat den ud eller kør rundt med din pande.
  • Steg indtil kanterne samler sig og bliver hårde. Ca. 2-3 min. Dette er VIGTIGT! Vender du for tidligt ødelægger du pandekagen, dejen skal have slippet panden af sig selv.
    Vend og steg færdig. Pandekagerne er let brune, så fortvivl ikke.
  • Fortsæt indtil al dejen er brugt.
  • Pandekagerne vil virker hårde til start, men efter de kommer på rist og køler af bliver de lækre bløde.
  • Nydes lune. Rester kan gemmes i køleskab 2-3 dage eller fryses ned. De er bedst lunet ellers ristet.

Noter / Tips og tricks

*Jeg har ikke testet opskrift med almindelig blender. Hvis du giver det et forsøg må du endelig sige til.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
veganske æbleskiver med flormelis og marmelade

Veganske æbleskiver

buddha bowl opskrift

Buddha bowl – Guide til at bygge den...

hummus med bagt fennikel

Hummus med bagt fennikel og hvidløg

buddha bowls

Buddha Bowl med orange tahindressing

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt