Bagt Rødbedehummus og røde linsepandekager

rødbedehummus og røde linse pandekager

Protein power – rødbedehummus og linse pandekager

Plantebaseret protein?
Hvor? Hvor meget? Hvordan? Vi har ALLE fået spørgsmålet – tvivlen om hvorvidt vi er dækket ind når vi spiser plantebaseret.
MEN bare rolig!
Spiser du en varieret plantebaseret kost er du mere end dækket ind, PLUS du for mange flere næringsstoffer, vitaminer samt kostfibre, når dine måltider byder på grove grøntsager, bønner, linser, nøddesmør mm.

I dag giver jeg jer 2 eksempler på hvordan plantebaseret protein kan være lækkert, nemt og anderledes.
Hvordan vi kan tænke kreativt og stå med retter som er proteinrige, indeholder masser kostfibre, sunde fedtstoffer samt smager SKØNT!
Plantebaseret er SÅ meget mere end kedelig tofu, linser i lange baner og erstatningsprodukter.
JA plantebaseret protein er fx. bagt rødbedehummus med valnødder og røde linsepandekager lavet på blot 3 ingredienser!
COOL right?
Smagfuldt, lækkert og nemt at lave.
1.2.3..: HERE WE GO.

bagt rødbedehummus med valnødder – gamechanger

Sund, proteinrig rødbedehummus der får sødmen fra bagte rødbeder, dybde af valnødder, tvist af citron samt hvidløg. Den perfekte dip, snack, tilbehør – og tilmed nem at lave i foodprocessoren.
NÅ ja kan vi lige snakke om HVOR smuk den er!

bagt rødbedehummus med tvist

Hummus ER bare godt! Kan bruges på utallelige måder. Alt fra rugbrødmadder, salater, grøntsagsstænger, i wraps – ja mulighederne er MANGE!!
Jeg har den seneste tid spist mig igennem mange portioner butterbean hummus (den ligger over på min Instagram profil)

YUM siger jeg bare!!
Jeg bruger butterbeans da min mave ikke er sååå glad for kikærter – SLET ikke de mennesker jeg er med – HAHAH!!
Men ærligt? Butterbeans smager GENIALT, skaber en cremet konsistens og er mild i smagen, hvilken gør vores krydderier for lov at træde frem.

Hvorfor ikke tviste den? Altså bare fordi man kan ikke? 😉
Jeg havde en slatten rødbede i grøntskuffen og timian i vindueskarmen. Rødbede OG timian er en konge kombi. SÅÅÅ…
Rødbedehummus coming up.

MEN. Jeg er normalt ikke fan af rødbedehummus. Synes hurtigt de bliver vandede og smager sådan lidt af jord? FOR meget rødbede-ish.
Men når vi bager rødbede sker der mirakler!! INTET mindre.
Her frigiver rødbeden let sødme og mister væske i fordampning.
RESULTAT?
En ultra cremet, let sødmefuld, intens rødbedehummus med magisk farve.

Herefter kommes alt i foodprocessoren og køres cremet.
Jeg tog udgangspunkt i butterbean hummus men tvistede op med valnødder.
De giver en dyb nøddesmag samt sunde fedtstoffer til din hummus.

SIMPLE ingredienser der sammen harmonerer perfekt:
  • Bagte rødbeder – Makes ALL the different! Jeg skærer i tern, vender dem med lidt kokosolie, timian samt peber – bager dem ca. 30 min til de er møre.
  • Valnødder – Brug gerne friskknækkede, de smager lige DET bedre. Er du ekstra fancy, kan du lige riste dem i ovnen 5-10 min så nøddesmagen fremhæves endnu mere.
  • Butterbeans – Er du mere til kikærter? You do you. Kan sagtens erstattes.
  • Citron – Just needed
  • Hvidløg – Ingen hummus uden.!
  • Tahin – Et sted hvor tahin IKKE må undværes – FAAAN!
  • Spidskommen – Jeg holder MEGET af spidskommen, og bruger derfor hele 2 tsk. Er du ikke helt solgt kan du snild nedjustere. Find din favorit.
  • TIP: Hummus lavet i foodprocessor bliver ekstra lækkert cremet, fremfor en almindelig blender. Så skynd dig at finde den frem fra gemmerne.
rødbedehummus

dip – dyp – smør – snack! rødbedehummus til alt

Rødbedehummus er multifunktionel. Smager skønt til grøntsagsstænger, smurt på rugbrødsmad, serveret i wraps eller som tilbehør.

Pift aftensmaden op og server rødbedehummus til bagte kartofler, salat og bønnebøffer. Mulighederne er mange og rødbedehummus kan snild holde sig 1 uge på køl, så lav endelig dobbelt portion.
1.2.3.. Blend løs!

Vild med lækre dips?
Prøv cremet wasabi wayo serveret til vegansk sushi bowl –
Opskrift HER

rødbedehummus

Bagt rødbedehummus med valnødder

Sund, proteinrig lækker hummus med bagte rødbeder og valnødder. Den perfekte dip, snack og tilbehør. Bagt rødbedehummus bliver hele familiens nye favorit.
4.56 fra 9 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 dåse butterbeans (ell. kikærter)
  • 1 mellem bagt rødbede
  • 1 stk citron, saften (evt ½ stor)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 30 g valnødder
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk flagesalt
  • ca. ½ dl koldt vand

Tilberedelse

  • Start med at tilberede rødbeden. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  • Skræl og skær rødbeden i tern. Vend med lidt kokosolie, timian samt friskkværnet peber. Bages indtil møre, ca. 30 min.
  • Skyl butterbeans og og lad dem dryppe godt af i en sigte.
    Tilføj til foodprocessor sammen med bagte rødbedetern samt resterende ingredienser.
  • Kør hummus grundigt, gerne et par minutter. Skrab evt. ned af siderne undervejs. Kør indtil konsistensen er cremet og ensartet.
    Smag til med salt og peber. Juster evt. med ekstra vand.
  • Server i skål, drysset med sesamfrø, lidt go' olie samt et drys spidskommen.
  • Rødbedehummus bliver tykkere efter køl. Er den for fast kan du evt. tilsætte 1 spsk. kold vand indtil du når den rette konsistens.

Noter

*Svarer ca. til 100 g efter bagning. 
**Er du ikke stor fan af spidskommen kan du nedjustere til 1 tsk. eller hel udelade. Men det fremhæver den autentiske hummus smag. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Linse pandekager lavet på blot 3 ingredienser. Veganske, glutenfri, fuld af protein og gode fibre. Find blenderen frem og tryl røde linser til lækre tynde pandekager.

3 ingredienser – sunde røde linse pandekager

Pandekager på 3 ingredienser – er det overhovedet muligt? JEPS!!
Da jeg nørdede rundt på Pinterest faldt jeg over linse pandekager. Det MÅTTE jeg lege med. Hvor genialt er det lige at transformere røde linser om til lækre, tynde, super sunde madpandekager?
ÅHH ret genialt.
MEN der er 1 mindre detalje…
Powerblenderen.
Opskriften her kræver en blender der kan tage linser i rå form. Jeg har ikke prøvet med almindelig blender.
Men tester du – må du endelig give lyd!

NU til los pandekager.
Linser – vand – krydderier.
SÅ simpelt kan det gøres. Lad linserne stå i blød – blend – steg og du står med bløde, lækre madpandekager fuld af plantebaseret protein samt fibre.

OOOOG nu det sjove – fyldet!!!
Brug alt fra hummus – rødbede evt. 😉 Grøntsager, stegte og friske, tahindressing, syltede rødløg, en rest dahl.
Ja kan du se hvad jeg mener.
MULITI-FUNKTIONEL – And i looove it!!

Lyst til søde pandekager?
Prøv sunde fluffy bananpandekager med quinoamel –
Opskrift HER

Tips og tricks til perfekte linsepandekager

Linsepandekager kan være tricky hvis man ikke har prøvet dem før – læs mine tips godt igennem så du får succes med dine madpandekager:

  • Varm panden op til medium varme.
  • Slip let pande!!! – Vigtigt da dine pandekager ellers vil hænge fast.
  • Udelad fedtstof – Jeg oplevede at det fungerede bedst uden fedtstof. Dejen reagerede meget mærkeligt da jeg tilsatte. Men det kræver tålmodighed og en god pande.

    Du kan bruge en smule olivenolie – Men vær opmærksom på dejen kan sprutte meget når den hældes på.
  • Brug ca 3/4 – 1 dl pr. pandekager – Dejen skal ikke være for tynd, så prøv dig frem, afhængig af din pandestørrelse.
  • Vend først når kanterne har samlet sig – vær forsigtig – Vigtigt du giver pandekagen tid til at stege nok før du vender den. Det tager længere tid end ved søde pandekager. Husk at linserne jo skal steges igennem før de er tilberedt. De bliver let brune, se evt. billeder.

    VIGTIGT: Jeg har gennemtestet opskriften igen da nogle havde problemer – HUSK at steg dem HELT færdig på første side før de vendes. Det tog mig 2-3 min før dejen havde løsnet sig fra panden. Vær tålmodig og vend ikke pandekagen før den har sluppet panden af sig selv og er klar!
  • Konsistens – Lige når pandekagerne kommer af varmen er de meget stive i konsistensen. Men efter kort tid bliver de lækre bløde.
  • Holdbarhed – Linse pandekagerne kan snildt kommes i pose og opbevares i køleskab eller fryses – Tø dem blot op og varm let på panden inden brug. De er bedst lune.
  • Krydderier – Opskriften her er hel simpel opskrift med blot salt og peber. Men tilføj gerne krydderier eller krydderurter hvis du ønsker mere smag.

Mere lyst til bløde sunde spinatpandekager? Prøv min glutenfri variant som er super lækre og nemme at lave: Opskrift HER.

Ps. Glæd jer til jeg snart deler food prep indlæg hvor opskriften på bla. wrap med rødbedehumms samt skønne salater i glas kommer. OG selvfølgelig alle mine bedst tips og tricks til food prep.

røde linse pandekager

Røde linse pandekager

Lækre, nemme linse pandekager. Lavet på 3 ingredienser og fuld af protein samt fibre. Brug dem til wraps, i madpakken eller som bund til pizza.
4.56 fra 9 stemmer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
Iblødsætning3 t
I alt3 t 25 min

Ingredienser

  • 200 g røde linser
  • 425 g vand
  • 1 spsk majsstivelse (maizena)
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Tilberedelse

  • TIP: Læs tips og tricks ovenfor og få det bedste resultat.

Pandekager:

  • Skyl linserne godt og dæk dem godt med vand. Iblødsæt min. 3 timer.
  • Si vandet fra og kom linser, vand, majsstivelse, olie samt salt og peber i en power blender. (Jeg har fået af vide det også kan gøres med en god stavblender)
  • Blend indtil dejen er hel jævn og glat. Den skal være som almindelig pandekagedej. Er den for tyk tilsæt evt. lidt ekstra vand.
  • Varm panden op til middel varme. Kom ca. ¾ -1 dl dej på panden og fordelt den jævnt. Den kan godt sprutte lidt, det helt okay. Glat den ud eller kør rundt med din pande.
  • Steg indtil kanterne samler sig og bliver hårde. Ca. 2-3 min. Dette er VIGTIGT! Vender du for tidligt ødelægger du pandekagen, dejen skal have slippet panden af sig selv.
    Vend og steg færdig. Pandekagerne er let brune, så fortvivl ikke.
  • Fortsæt indtil al dejen er brugt.
  • Pandekagerne vil virker hårde til start, men efter de kommer på rist og køler af bliver de lækre bløde.
  • Nydes lune. Rester kan gemmes i køleskab 2-3 dage eller fryses ned. De er bedst lunet ellers ristet.

Noter

*Jeg har ikke testet opskrift med almindelig blender. Hvis du giver det et forsøg må du endelig sige til.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments