Glutenfrit rugbrød med kerner og gulerod

Hjemmebagt glutenfrit rugbrød som er nemt, lækkert og fuld af kerner. Sprød skorpe, saftig krumme. Lavet på boghvede, quinoa, fuldkornsrismel, loppefrøskaller, kerner og gulerod. Vegansk og glutenfrit rugbrød der kun kræver 10 ingredienser. Morgenmad, frokost, snack – Berig din dag med nemt glutenfrit rugbrød med kerner og gulerod.

glutenfrit rugbrød

INDLÆG OPDATERT 21 JUNI 2024 – ENDNU NEMMERE FREMGANGSMÅDE OG STADIG LIGE LÆKKERT GLUTENFRIT RUGBRØD MED KERNER.

Klassiker i nye klæ’r – glutenfrit rugbrød

Vi kender det alle. RUGBRØDET..
Dansk nationalspise. Rugbrødet har en HELT særlig plads i vores hjerter. Er man overhovedet rigtig dansk hvis man ikke har spist en god omgang rundten’om for nylig…
..Mange kerner. Få kerner. Uden kerner?
..Lyst. Mørkt?
..Sprød skorpe. Birkes. Surdej eller uden?

You get me! Rugbrødet kommer i mange varianter. Men en ting har været skrevet i sten, rugbrød er lavet på rugmel og med gluten.

Men hvad gør man hvis man stadig elsker rugbrød men ikke ønsker eller kan tåle gluten? Hvor finder man det bedste glutenfri rugbrød med kerner?
Netop det håber jeg dagens opskrift på glutenfrit rugbrød kan hjælpe med. Jeg har nørdet, milliard testet og fundet frem til et nemt rugbrød uden gluten, men stadig fuld af kerner, bid og saftig krumme. Et glutenfrit rugbrød du vil nyde hvorvidt du spiser gluten eller ej. Ønsker du flere lækre glutenfri brødopskrifter prøv da de populære glutenfri grovboller eller dem med gulerod.
Rigtig god førnøjelse!

Reklamelinks er markeret med*
opskrift glutenfrit rugbrød
Gem til madplan

Glutenfrit rugbrød med kerner og gulerod

Hjemmebagt glutenfrit rugbrød med den lækreste krumme, sprød kant og saftig midte. Du kan ikke nøjes med 1 skrive. Sæt gang i bagningen og find din og familiens nye favorit der kan spises hele dagen.
4,8 fra 15 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 Brød
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time 15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt3 timer

Ingredienser

Rugbrød

  • 450 g kold vand
  • 20 g gær
  • 20 g loppefrøskaller
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 80 g hel boghvede
  • 40 g græskarkerner
  • 60 g solsikkekerner
  • 60 g hørfrø
  • 160 g gulerod
  • 160 g fuldkornsrismel
  • 70 g boghvedemel
  • 70 g quinoamel

Tilberedelse

  • KLARGØR: Beklæd imens en lille rugbrødsform med bagepapir eller spray med olie. Min form måler 26 X 10 cm.
    Vej alle ingredienserne af, riv guleroden groft og rør de 3 meltyper sammen i skål.
  • FORBERED DEJEN: I en stor skål opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt loppefrøskaller og pisk hurtigt i 10 sek. Tilsæt salt, eddike, ahornsirup, olie samt alle frø, kerner og groft revet gulerod. Pisk indtil godt fordelt.
  • Tilsæt melblandingen til dejen og rør grundigt sammen indtil dejen er homogen. Lad dejen stå 5 min. og rør herefter igennem igen. Fordel dejen i formen og drys med ønskede kerner. Prik den 8-10 steder med en kødnål eller ligende.
    Lad brødet hæve ved stuetemperatur 1,5 time. Pas på den ikke overhæver. Efter en time varmes ovnen op til 175° varmluft med en rist i midten.
  • BAGNING: Inden brødet sættes i ovnen prikker du det. 2. gang 8-10 steder med en kødnål. Dette gør vores damp kan slipe ud og vores brød ikke falder sammen. Sæt brødet i ovnen, og bag brødet ca. 1¼ – 1½ time. Tjek med strikkepind eller tandstik. Kommer den ren ud er brødet færdigt. Der kan sidde en smule da brødet er blød inden afkøling men det skal være minimalt.
    Husk alle ovne er forskellige og brødet skal evt. bage lidt mindre eller mere, vi stiler mod en kerne temperatur på 98 grader. Lad brødet køle af 5-10 min. i formen inden det fjernes og flyttes til rist. Lad det afkøle helt af inden du skærer i det og det kommes i pose.
  • Du kan med fordel fryse halvdelen af brødet for at forlænge holdbarhed, eller komme det i køleskab. Brødet smager ligeledes skønt ristet.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips & tricks til nemt glutenfrit rugbrød

  1. BRUG PRÆCISE MÅL
    • Glutenfrit bagning kan være udfordrende hvis man ikke tager sine forholdsregler. Mål på mel og væske er vigtig da konsistensen ellers kan ende hel gal og være klægt, ubagt eller tørt.
  2. VEJ VANDET
    • Jeg anbefaler af samme grund at veje vandet. dl-mål kan snyde og for at være på den sikre side vejer jeg selv væsken af. 1 dl = 100 ml = 100 g.
  3. PISK DEJEN SAMMEN
    • Pisk dejen sammen ved hjælp af hånd- eller elpisker. Dette giver luft til brødet og fordeler loppefrøskallerne optimalt.
  4. LAD DEJEN SAMLE SIG
    • Giv loppefrøskallerne tid til at samle dejen før den kommes i form.
  5. BRUG EN LILLE RUGBRØDSFORM
    • Min måler 26 X 10 cm.
  6. PRIK DEJEN MED EN KØDNÅL ELLER STRIKKEPIND
    • For at undgå vores brød falder sammen og ikke bliver gennembagt prikker vi brødet med en nål så dampen kan slippe ud. Dette gøres både før hævning og før bagning i ovnen.
  7. TILPAS BAGETIDEN
    • ALLE ovne er forskellige så hold øje og lav strikkepind-testen. Eller med tandstik.
      Glutenfrit brød kræver længere tid end glutenholdige.
  8. AFKØL HELT INDEN DU SKÆRER I BRØDET
    • Brødet har bedst af at samle sig før det skæres. Lad det gerne stå på risten et par timer før det skæres, eller i køleskab natten over.
  9. KORREKT OPBEVARING AF GLUTENFRIT RUGBRØD
    • Opbevar brødet i lufttæt pose. Du kan med fordel fryse og tage op hvis du ikke når at spise et helt brød. Evt. læg det i køleskab for at forlænge holdbarheden.
  10. RIST DIT RUGBRØD
    • Bare et lille trick 😉 Alt smager jo lækkert ristet!

Hjemmebagt rugbrød med KERNER

Personligt? Jeg ÆLSKER rugbrød. Især hjemmebagt lækkert, saftigt og med en god krumme.
Kan spise det til morgen, middag, aften.
Ristet og serveret med avocado..
Skåret i tynde skriver og lavet til rugbrødschips..

Men det tager jo evigheder at lave rugbrød!? Surdej, hævning og du skal komme efter mig.
Ærligt? Vi nupper turen uden om surdej og lange hævetider. MEN uden at gå på kompromis med
Jeg har svedt og testet for at finde den P.E.R.F.E.K.T.E kombination på et lækkert, saftigt glutenfrit rugbrød. Der stadig har en sprød skorpe og saftig midte.
Kombinationen af mel, loppefrøskaller, kerner, frø, OOOG…Gulerod!

Glutenfrit rugbrød – Sundt & nemt

Nemt, hurtigt, lækkert glutenfrit rugbrød lavet med 10 simple ingredienser + basis.
De fleste ingredienser har vi allerede i skabet hvis du er vandt til at bage glutenfrit. Ellers kan en tur i Føtex, Kvickly, Meny eller en helsekostbutik gøre tricket.

For mig er SMAG og tekstur i højsædet. Og den garanterer jeg for, og derfor kombinere jeg flere typer glutenfri mel for at få en saftig tæt krumme, som ikke smuldre men stadig er saftig og lækker. Jeg anbefaler du bager brødet nogle gange og bliver sikker i denne kombination, inden du evt. begynder at udskifte. Vælger du at lege med meltyper, anbefaler jeg du kigger på tabellen jeg har lavet i dette indlæg.

glutenfrit rugbrød med kerner

Ingredienser glutenfrit rugbrød med kerner:

  1. Fuldkornsrismel – Bruger varianten fra Urtekram, der er tilgængelig i bla. Kvickly, Føtex samt helskost.
  2. Boghvedemel – Købes i større assorteret supermarked eller helsekostbutik.
  3. Quinoamel – Købes i større assorteret supermarked eller helsekostbutik.
  4. Loppefrøskaller – Kan købes i de fleste supermarkeder.
  5. Hel boghvede, hørfrø, græskar- og solsikkekerner – Boghvedekerner købes i større assorteret supermarkes, helsekost eller online. Kerner og frø kan købes alle steder.
  6. Gulerod – Gulerod bidrager med fugt, sødme og er rig på A vitamin. Kan udskiftes med sød kartoffel.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

28 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments