Annonce

Avocado salat med feta og jordbær

Frisk, simpel og smagfuld avocado salat med solmodne jordbær, cremet feta og syrlige rødløg. Som prikken over i’et en grov sennepsvinaigrette og sprøde kerner. Sommerens lækreste salat med avocado som tager mindre end 10 min. at lave men smager som en drøm. Perfekt tilbehør til grillmad, frokost eller buffet.

Avocado salat med feta

Avocado salat med feta og jordbær

“Can you feel it? Can you feel it? Can you feel it
Yeah, yeah”..


Foråret er her og sommeren nærmer sig, kan i mærke det?
Her med et lille MJ stykke (nærmere The Jackson 5) til at byde velkommen til sommerens lækreste avocado salat. Salaten biksede jeg sammen på under 10 minutter, men den endte med at være en af de bedste smagsoplevelser jeg længe har haft!
Så simple råvarer, og på samme tid så stor smag.

Opskrift på nem avocado salat

Reklamelinks er markeret med*
Avocado salat med feta og jordbær 1
Gem til madplan

Avocado salat

Skøn avocado salat med feta, jordbær og syltede rødløg. Få ingredienser, stor smag, hurtig at lave og perfekt som tilbehør.
4,5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 200 g jordbær
  • 100 g cherrytomater
  • 1 stk avocado
  • 1 spsk kapers
  • ½ stk grøn chili
  • ½ portion lime syltede rødløg
  • 100 g feta
  • 3 spsk ristede kerner

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 tsk agavesirup
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilberedelse

  • FORBERED: Start med at klargøre lyn syltede rødløg og sæt til side. På en varm pande rist en portion af dine favorit-kerner. Jeg elsker personligt kombinationen af sesamfrø og græskarkerner.
    Jordbær rengøres og skæres i skiver, tomater skæres halvt over og avocado i tern. Rør dressing sammen og smag til med salt og peber.
  • SALAT: På ønsket fad kom jordbær, tomat, avocado, kapers og fintskåret chili. Top med syltede rødløg, feta samt ristede kerner. Hæld til sidst dressingen over og server.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Salat med avocado – Nemt og lækkert

Gode råvarer er KEY til en lækker salat. Vi behøver ingen fancy ingredienser eller mange, så længe der er fokus på god kvalitet OG smagssammensætning.
Dagens salat med avocado giver fuld valuta på begge spilleplader.
Smagene er:

Søde fra jordbær og tomat.
Salt fra sennep, kapers og feta.
Surt fra syltede rødløg.
Bitterhed fra krydderurter
Umami fra tomat, basilikum og avocado.

I avocado salaten for vi alle fem grundsmage som kombineres med forskellige teksturer, råvarer af god kvalitet og resultatet er enkelt og smagfuldt. Ønsker du mere fylde, mæthed eller andre råvarer kan du læse med nede i tips og tricks.

Avocado salat med feta

Sommerens tilbehør: Avocado salat

Sommeren nærmer sig, de første jordbær er landet og jeg glæder med allerede til at skulle spise jordbærtærte, nicecream og denne salat som er sommerfavoritten fra sidste år.
Men i år, er der stærk konkurence fra dagens avocado salat. Ikke mindst fordi den er SÅ nem at lave og er klar på under 10 min.
Den passer perfekt til grillaftenerne, gryderetter eller som del af buffeén til sommerfesten.

Ideér til servering:

Avocado salat tips & trics

Leg med råvarer, lav salaten vegansk og få tips til alt fra flere grøntsager og mere protein.

  • LEG MED RÅVARER:
    • Jordbær: Udskift med blåbær, nektarin eller fersken. Evt. en kombination.
    • Syltede rødløg: Du kan bruge 1 frisk rødløg i tern i stedet.
    • Flere grøntsager: Ønsker du mere grønt i salaten kan du tilføje babyspinat, agurk i tern samt friskbælgede ærter. Fintsnittet fennikel vil ligeledes være uimodståelig sammen med jordbær.
    • Protein: Tilføj 1-2 dl kogt quinoa eller optøede edamamebønner.
  • BØRNEVENLIG:
    • Udelad chili.
  • SERVER AVOCADO SALAT TIL:
    • Salaten er virkelig skøn som let of friskt tilbehør til grillmad eller gryde/ovn retter. Salaten kan ligeledes serveres til buffet eller frokostbordet i kombination med hummus, spreads og godt brød.
  • RISTEDE KERNER:
    • Brug dem du bedst kan lide, eller brug saltede mandler/cashewnødder/pistaciekerner.
  • VEGANSK:
    • Erstat feta med hjemmelavet vegansk feta på tofu, eller en vegansk købevariant.
  • FETAOST:
    • Brug gerne en god cremet variant. Jeg er selv stor fan af “creamy domyati” fra Taverna som fåes i bla. netto.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments