Vegetar frikadeller med kikærter og aubergine

Sprød skorpe, saftig midte og knald på smagen i vegetar frikadeller med kikærter, aubergine og parmesan. De lækreste vegetariske deller fyldt med grøntsager, protein og umami. Nyd dem som del af aftensmaden, i pitabrød eller kold på madpakken. Vegetar frikadeller med kikærter vil slå benene væk under både kødspisere og vegetarer.

vegetar frikadeller med kikærter og aubergine

Nemme vegetar frikadeller med kikærter

Hvem elsker ikke en god frikadelle? Med sprød stegeskorpe og lækker smag.
Alt dette og mere til er dagens vegetar frikadeller med kikærter og bagt aubergine. Jeg er vokset op med klassiske frikadeller (jeg er fra jylland for pokker!) der blev lavet frikadeller og kødboller til boller i karry på samme tid. Men efter jeg gik vegetarisk måtte jeg udvikle og teste mig frem til nye lækre vegetariske frikadeller. Fordi en god delle – det skal vi have. Jeg har allerede nørdet på min mors klassiske frikadelle i vegansk version, boller i karry og kødboller til tomatsauce.

I dag for i en lidt anderledes af slagsen. Vi kombinere kikærter, aubergine, parmesan og lækre krydderier. Resultatet er en sprød vegetarisk frikadelle med saftig midte, dyb umami, saltet smag og let bid fra kikærter.

Kogebogen er 1 år

Vegetar frikadeller med kikærter har jeg allerede spist MANGE gange, opskriften blev nemlig udviklet og udgivet i min kogebog “MADGLÆDE“. Som nu allerede er 1 år gammel – what?! Men derfor tænkte jeg, at vi skulle fejre det lidt sammen herinde. Jeg ville dele en opskrift og måske, hvis I læser dette, I vil dele jeres oplevelse med kogebogen i kommentarfeltet. Men mest af alt håber jeg den bringer madglæde og nydelse i jeres hjem. Giver lyst til at hoppe i køkkenet, prøve nye retter, ingredienser og lege. For mad skal gerne forbindes med glæde. Bogen kan stadig købes her, og måske er det den oplagte julegave ide til en I holder af.

Opskrift på hjemmelavede vegetar deller

Reklamelinks er markeret med*
opskrift vegetar frikadeller med aubergine
Gem til madplan

Vegetar frikadeller med kikærter og aubergine

Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 20 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse20 minutter
køletid1 time
I alt1 time 50 minutter

Ingredienser

  • 1 stk aubergine
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse kikærter
  • ½ stk citron
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1,5 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 40 g valnødder
  • 40 g pankorasp
  • ½ bundt frisk persille
  • 50 g parmesan

Tilbehør:

Tilberedelse

  • FORBERED: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vask og skær aubergine i store tern (ca. 280-300g før tilberedning) og kom i ildfast fad. Skær løg i store både og fjern skrællen fra hvidløg, kom ligeledes i ildfast fad. Vend med olie og bag i 25-30 min indtil auberginen er mør. 
  • KLARGØR FARS: I foodprocessor tilsæt de bagte grøntsager, saften fra citron + krydderier. Blend indtil homogen og glat fars. Tilsæt herefter valnødder, panko rasp, persille samt skyllede og drænede kikærter og blend/puls indtil du har en sammenhængende fars. Pas på ikke at overblende da vi stadig ønsker struktur og bid. Kom i skål og vend med parmesan. Sæt på køl ca. 1 time eller natten over.
  • STEG DUNSER: Form farsen til små kugler ala golfkugler, og steg dem på pande ved middel-høj varme i rigeligt smør. Når alle sider har fået stegeskorpe skrues ned til middel-lav varme og de steges færdig i ca. 5 min. Lad dem hvile et par minutter inden servering. 
  • SERVER: Nyd med bl.a. fladbrød, tzatziki, agurker, syltede rødløg og top med feta, oliven og frisk persille. ELLER nyd i wraps, sammen med flødekartofler eller lige hvad du ønsker.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Lækre vegetar frikadeller med kikærter, aubergine og parmesan

Stjernen i dagens vegetar frikadeller med kikærter er 120% auberginen. Når vi bager aubergine, trækker vi væde ud og får smag og tekstur til gengæld. Det udnytter vi i dagens lækreste vegetariske delle. Aubergine bages med løg og hvidløg, blendes med kikærter for protein og tekstur, parmesan for umami og salt samt rigeligt med krydderier og en god dusk persille.
Når farsen er blendet (ikke helt glat, vi vil stadig gerne have struktur) sættes den på køl så den kan samle sig og blive mere fast.
Dunserne steges i rigeligt smør eller olie så de får en crispy stegeskorpe på alle sider.

Vegetar frikadeller med kikærter er lidt til den bløde side inde i midten, lige efter de er stegt. Jeg anbefaler du lader dem hvile ca. 5 min. så de kan samle sig inden de spises. Netop af den grund er de endnu bedre dagen efter, hvor de har samlet sig på køl og smagen er endnu mere udviklet, så lav endelig en portion til madpakken eller frokostbordet.

Tips & tricks til de bedste vegetardeller

  • BAG AUBERGINEN FOR ENDNU MERE SMAG:
    • Vi bager auberginen for at trække væde ud og få mest mulig smag og konsistens ud af grøntsagen. Dette step må du endelig ikke skippe.
  • ERSTAT KIKÆRTER MED ANDRE BØNNER:
    • Du kan erstatte med kidneybønner eller sorte bønner i dine vegetar frikadeller med kikærter.
  • JUSTER MED LIDT MEL/RASP:
    • Er din fars meget fugtig (kan afhænge af aubergine, bønner mm.) Kan du justere med lidt ekstra rasp eller hvedemel. Dejen skal være fugtig inden den sættes på køl, men efter køl skal du kunne forme dem i dine hænder.
  • VEGANSK:
    • Udelad parmesan eller erstat med 1-2 spsk gærflager eller vegansk parmesan. 
  • FRI FOR NØDDER?
    • Erstat valnødder med solsikkekerner som har stået i blød 30 min. med kogende vand. Det giver en lidt anderledes konsistens men kan sagtens fungere. 
  • GLUTENFRI:
    • Erstat rasp med en glutenfri variant, gerne grov eller glutenfri havregryn, vær opmærksom på at havregryn suger mere væske og du evt. blot skal bruge 30g. 
vegetar frikadeller med aubergine

Himmelske vegetariske deller og bøffer

  • VEGANSKE KØDBOLLER MED SORTE BØNNER
    • Lækre, smagfulde veganske kødboller lavet med sorte bønner og svampe. Perfekt struktur, kødligende konsistens og pakket med smag! Uden erstatningsprodukter, høj på protein, kostfibre og glutenfri. Kødløse kødboller kan serveres med tomatsauce, spaghetti, sandwich eller som tilbehør til kartofler og salater.
  • RØDBEDEBØF MED SVAMPE OG KIDNEYBØNNER – Se video HER
    • Saftige smagfulde rødbedebøffer lavet med svampe, bønner og havregryn vil slå benene væk under dig. Vegetariske bøffer fuld af smag, umami, fast tekstur med bid samt en sprød skorpe. Alt du ønsker i en lækker bøf, men helt uden kød. Rødbedebøffer er perfekt til din næste burger, i madpakken, til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmad. 
  • VEGANSKE FRIKADELLERSe video HER
    • Hjemmelavede veganske frikadeller med sprød skorpe og krydret saftig midte. Opskriften på kødfri frikadeller lavet på tofu og champignon er de lækreste veganske frikadeller. Nyd dem som du ville med de klassiske, serveret til sauce og kartofler, ovenpå rugbrødmaden eller til sommerens kolde kartoffelsalat. 
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments