Vegetariske rødbedebøffer

Saftige smagfulde rødbedebøffer lavet med svampe, bønner og havregryn vil slå benene væk under dig. Vegetariske bøffer fuld af smag, umami, fast tekstur med bid samt en sprød skorpe. Alt du ønsker i en lækker bøf, men helt uden kød. Rødbedebøffer er perfekt til din næste burger, i madpakken, til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmad. Vegetarbøffer som mætter, smager skønt og fuld af gode råvarer.

vegetarisk rødbedebøf med bønner

Rødbedebøffer med bønner og svampe

Rødbeder – hvilken genial grøntsag, som slet ikke for nok opmærksomhed. De kan bages, dampes, koges, syltes, spises rå, i kager.. og jeg kunne blive ved. Jeg elsker mine rødbeder og nu sæsonen er startet satser jeg på at dele endnu flere vegetariske opskrifter hvor rødbederne for lov at være stjernen. Er i med mig? Ellers håber jeg I med dagens ultimative vegetarbøf bliver overbevist.

Vegetariske rødbedebøffer er lavet med udgangspunkt i opskriften fra min kogebog Madglæde. Det var en af opskrifterne der tog længst tid at udvikle. Jeg vidste præcis hvad jeg ville med smag og konsistens – og den endte med at sidde lige i skabet.
I dag for I opskriften på de lækreste rødbedebøffer lavet med svampe, bønner og haregryn. De smager ikke blot dejligt, de er også nærende, rig på protein, kostfibre og grøntsager.
Nyd dem som vegetarbøffer i din burger, rødbededeller på frokostbordet eller som tilbehør til kartofler og salat. Rødbedebøffer er GENIALE og store som små vil elske dem.
De har en fast tekstur med bid, sprød skorpe, umami og er den perfekte bøf – bare helt uden kød!

PIIIIFT: Jeg serverer dem med karamelliserede rødløg og gorgonzola spejlæg. Hold på hat og bøffer det er en vild kombination. Jeg giver hele opskriften længere nede i indlægget hvis du er klar på en meget voksen burger.

Opskrift lækre rødbedebøffer

Reklamelinks er markeret med*
opskrift rødbedebøf med bønner
Gem til madplan

Rødbedebøffer

Saftige smagfulde rødbedebøffer lavet med svampe, bønner og havregryn vil slå benene væk under dig. Vegetariske bøffe fuld af smag, umami, fast tekstur med bid og en sprød skorpe. Perfekt i burger, sandwich eller kold i madpakken.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6 bøffer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
køletid1 time
I alt1 time 25 minutter

Ingredienser

  • 190 g rødbede
  • 1 dåse sorte bønner
  • 250 g portobello svampe
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 1 stk æg
  • 80 g havregryn
  • 30 g tomatpure
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk røget paprika
  • 1,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 25 g majsstivelse

Karamelliserede rødløg

  • 3 stk rødløg
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk balsamico
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • KLARGØR: Skræl og riv rødbeder, der skal være 190g revet rødbede til bøfferne. Klargør ligeledes svampe i små tern, snit løg samt hvidløg og sæt til side. Dræn de sorte bønner, og lad dem dryppe af i sigte.
    Varm en pande op til middelhøj varme og steg dine svampe HELT fri for væde. Dette step er essentielt for rettens konsistens og mest mulig smag. Skub svampe til siden, skru ned til middel varme og tilsæt 1 spsk. smør. Steg løg + hvidløg indtil møre og blanke. Til sidst tilsættes de sorte bønner som for lov at stege med ved lav varme 5-10 min så de mister væske.
  • FORBERED FARSEN: I foodprocessor kom revet rødbede, æg, havregryn, tomatpure, krydderier samt æblecidereddike. Blend indtil en homogen masse. Tilsæt stegte svampe samt løg/hvidløg/bønner. Puls/blend indtil du har en sammenhængene fars men stadig med bid. Pas på ikke at blende for meget, vi ønsker stadig struktur og bid. Kom “farsen” i en skål og vend med majsstivelse. Er den stadig meget våd kom da lidt ekstra havregryn i. Den må gerne være fugtig og samler sig på køl. Sæt på køl minimum 1 time. Op til 1 døgn.
  • STEG BØFFER: Form bøffer af farsen på ca. 120 g og varm en god pande op til middel-høj varme. Tilsæt rigeligt smør og steg bøfferne 2 minutter på hver side indtil stegeskorpe dannes, skru herefter ned til middel varme og steg dem færdig 2-3 minutter på hver side. Læg evt. ost på og tag af varmen. Lad bøfferne hvile 3-5 min. inden de serveres, da de skal nå at samle sig. 
  • SERVERING: Nyd rødbedebøfferne i hjemmelavet burger, sandwich, på frokostbordet eller kold i madpakken. De kan holde på køl 3-5 dage og lunes bedst på panden så stegeskorpen bevares.
    Jeg serverede i sandwich med mayonnaise, karamelliserede rødløg, gorgonzola-spejlæg, rucola samt syltede agurker.
  • KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil og skær rødløg i tynde skriver. Varm en pande op til middel-lav varme og smelt smørret. Kom løgene på og lad dem stege 5-10 min indtil de bliver bløde. Kom herefter farin og balsamico ved og lad det hele stå og karamelliserede 10-15 min. husk at rør undervejs. Drys til slut med lidt flagesalt og evt. lidt peber.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Rødbedebøffer – Perfekt vegetar bøf

Hvem er ikke vokset op med en god gammeldags hakkebøf? Med bløde løg, som pariserbøf, i en saftig burger eller med knoor-aromat (dahm det var tider, haha).
MEN hvad gør man når man stadig ønsker en god bøf men spiser vegetarisk, vegansk eller gerne vil skære ned på kød. Der findes efterhånden flere erstatningsprodukter, både færdiglavede bøffer eller køderstantninger som kan fungere super fint.

MEN i dag vil jeg gerne give jer muligheden for at lave en hjemmelavet vegetarisk bøf med gode råvarer, masser smag og mæthed. Vegetariske rødbedebøffer er min umtimative vegetarisk bøf opskrift jeg har glædet mig til at dele med jer.

Vegetarbøffer med rødbede og bønner

Det særlige ved rødbedebøffen er dens struktur og smag. Vi kombinere hårdtstegte svampe fuld af umami med revet rødbede, krydderier samt bønner. Vi blender alle ingredienserne kort, som giver os en fars med saftig midte, struktur og ved stegning en helt perfekt sprød skorpe. Alt hvad en hjemmelavet bøf skal være – bare bedre!

Tips og tricks til rødbedebøffer

  1. HUSK AT STEG SVAMPENE HELT FRI FOR VÆDE:
    • Magien ligger i at få alt væden ud af svampene så de bliver rig på umami og bidrager med smag. Det kan tage imellem 5-10 minutter at få dem helt tørre, du kan høre når de begynder at knitre og stege på panden fremfor blot at tabe vand.
  2. HVILKE BØNNER SKAL JEG BRUGE?
    • Jeg bruger sorte bønner på dåse. Men du kan erstatte med kidneybønner og opnå samme lækre resultat med dine vegetariske rødbedebøffer.
  3. MIN RØDBEDEBØF ER MEGET FUGTIG – HVAD GØR JEG?
    • Afhængig af hvor meget vand der er i dine rødbeder, bønner og svampe kan det variere hvor meget tørstof du skal bruge i dine rødbedebøffer. Jeg anbefaler at starte med 25g majsstivelse, sætte dem på køl og lade dem samle sig. Er de herefter stadig meget fugtige kan du tilsætte lidt ekstra havregryn. Men pas på de ikke bliver tørre, de skal være til den fugtige sidde.
  4. SÅDAN LAVER DU VEGANSK RØDBEDEBØF:
    • Ønsker du veganske rødbedebøffer kan du erstatte æg med et loppefrø-æg:
    • 1 æg = 50g vand + 7g loppefrøskaller = røres sammen og står 10 min. inden brug.
  5. SÅDAN LAVER DU GLUTENFRI RØDBEDEBØF:
    • Erstat havregryn med glutenfri havregryn.
  6. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Rødbedebøfferne smager skønt kold og kan lunes bedste på panden for at bevare en lækker stegeskorpe. Opbevares på køl i lufttæt beholder 3-5 dage.

Rødbedefrikadeller eller bøf: servering

Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser for hvordan du serverer dine vegetar bøffer. Nyd dem til aftensmad, på frokostbordet som rødbedefrikadeller eller kombiner dem med kartofler, sauce og salat.

  • BURGER:
    • Byg selv burger med ost, grønt og dips. Det kan kun blive fabelagtigt.
  • SANDWICH:
    • Jeg vil anbefale min version med oste spejlæg:
      • Mayonnaise, rucola, syltede agurker, karamelliserede rødløg, gorgonzola spejlæg (brug opskrift på spejlæg med parmesan og udskift med gorgonzola).
  • FROKOSTBORDET:
    • Rødbedebøfferne kan formes til rødbedefrikadeller og nydes til frokost eller kold i madpakken.
  • AFTENSMAD:
    • Server rødbededellerne med kartofler, salat og sauce.
    • Server med tatarsauce, karamelliserede rødløg og fritter.
vegetarisk nem rødbedebøf
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments