Veganske kardemommesnurrer

Veganske kardemommesnurrer er søde, snaskede, saftige med intens kardemommesmag. Svenske kardemommesnurrer er lavet med smidig, smørfyldt dej, snasket remonce og sukkersirup. Alt fortryllet med knuste kardemommefrø, som giver deres helt karakteristiske smag. Veganske kardemommesnurrer er bagværket du må prøve!

Veganske kardemommesnurrer

Himmelske veganske kardemommesnurrer

Er der noget bedre end lunt sødt bagværk?
Det skulle lige være hjemmelavede veganske kardemommesnurrer. Snaskede, smagfulde og fortryllet med hele kardemommekapsler og smørfyldt dej.
Ja i dag sparer vi IKKE på noget!
Tro mig, når du først smager veganske kardemommesnurrer forstår du mig. Så intens og lækker at den kunne være købt ved bageren (Vi leger lige vi er “Juno the bakery” – haha)

Vi kender alle kanelsnurrer, kanelsnegle, kanelbrød.
Men kardemommesnurrer er virkelig på højde med, ja næsten over i min verden! Måske fordi jeg har spist SÅ mange kanelsnurrer, haha 😉
Derfor glæder jeg mig helt afsindigt til at dele opskriften på veganske kardemommensurrer som er helt uden æg og mælkeprodukter.
Måske vi ikke kan købe veganske kardemommesnurrer ved Juno, men nu kan vi fremtrylle de magiske snaskede lækkerheder derhjemme i stedet.
Og er hjemmebag næsten ikke DET bedre?!
Lad os dykke ned i herlighederne sammen..

Opskrift på veganske kardemommesnurrer

Reklamelinks er markeret med*
Veganske kardemommesnurrer opskrift
Gem til madplan

Veganske kardemommesnurrer

Veganske kardemommesnurrer er søde, snaskede, saftige med intens kardemommesmag. Kardemommesnurrerne er nemme at lave, lækre og uimodståelig for børn og voksne!
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse20 min
Hævetid2 t 30 min
I alt3 t 5 min

Ingredienser

Dej:

  • 200 g plantemælk
  • 100 g aquafaba
  • 25 g gær
  • 45 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemommefrø
  • 75 g vegansk smørblok
  • 500 g hvedemel

Remonce:

  • 80 g vegansk smørblok
  • 40 g brun farin
  • 70 g rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemommefrø
  • 1 tsk majsstivelse

Sukkerlage:

  • 40 g vand
  • 40 g sukker

Kardemommesukker:

  • 30 g rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemommefrø

Tilberedelse

  • *TIP: Læs gerne tips og tricks igennem før start. Knus dine kardemomme kapsler inden du starter. Du kan med fordel knuse til både dej, remonce og kardemommesukker samtidig = Ca. 10g kardemommefrø.

Dej:

  • Kom mælk, aquafaba og sukker i røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt kardemomme samt salt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og tilsæt det bløde smør i tern. Ælt dejen godt på maskine eller i hånden ca. 10-15 min. indtil dejen er blank og glat. Tilsæt evt. ekstra mel hvis nødvendigt.
  • Kom husholdningsfilm over skålen samt et klæde og sæt til hævning ved stuetemperatur ca. 30 min, herefter 1-1,5 time på køl ved almindelig hævning.
    *Koldhævning = Brug 12g gær og lad dejen blive på køl til næste dag eller minimum 8 timer.

Remonce:

  • Imens dejen hviler røres remonce sammen af blødt smør og sukker. Pas på ikke at røre for meget. Jeg bruger blot en gaffel til at vende det sammen.

Kardemommesnurrer:

  • Klargør bradepande som måler ca. 35 X 25 med bagepapir i bunden.
  • Kom dejen ud på bord drysset med mel. Rulles til rektangel på ca. 40 X 50 cm. Fordel remonce jævnt på dejen. Fold herefter ½ af dejen ind over midten på den lange led. Rul forsigtigt dejen lidt ud så den er jævn. Skær dejen i 12 strimler på den korte led. Tvist hver strimmel 6-8 gange og sno den herefter 2-3 gange rundt og forsejl med endel i bunden. Placer i bradepande og dæk med film eller et fugtigt viskestykke. Lad kardemommesnurre efterhæve ca. 45 min. indtil dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 220° alm. ovn. med rist i midten.
    *Ønsker du at forme traditionelle kardemommesnurrer følg guiden for kanelsnurrer.
  • Når ovnen er klar sættes kardemommesnurrer ind og bages 13-17 min. indtil flot gyldne. Hold øje da alle ovne er forskellige, men pas på ikke at underbage dem.
    Imens dine snurrer bages laves sukkerlagen. Kog sukker og vand sammen i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Forbered ligeledes dit kardemommesukker ved at blande sukker og knust kardemomme.
    Når kardemommesnurrene tages ud af ovnen pensles de med det samme med sukkerlage og drysses med rigeligt kardemommesukker. Lad dem afkøle på rist og nyd dem lune.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Svenske kardemommesnurer opskirft uden æg – Bløde og snaskede

Jeg kan tydeligt huske første gang jeg opdagede de skønne kardemommesnurrer. Nemlig en sommer i sverige med min mor. Vi skulle selvfølgelig have kaffe og kage, og i alle kaffebarer og bagerier lå de lækreste kardemommesnurrer. Snaskede, duftende og med en generøs mængde kardemommesukker!!
Lige siden har de vakt gode minder og lysten til at lave dem i vegansk version har stået højt på listen.

Traditionelt bages de med æg, smør og mælk men med et par få justeringer; Aquafaba i stedet for æg, vegansk smør og plantemælk blev de lækreste veganske kardemommesnurrer fremtryllet. SELVFØLGELIG med et generøs drys kardemommesukker. Tro mig det gør hele forskellen – That’s the magic.
Og vigtigst – Min mor godkendte dem! ❤️

Tips og tricks til veganske kardemommesnurrer

  • Brug hele kardemommekapsler/frø som knuses:
    • Hemmeligheden til de bedste veganske kardemommesnurrer er HELE kardemommekapsler, du selv knuser. Så meget aroma, smag og dybde!!
    • Du kan købe kardemommekapsler i Irma, større supermarkeder, helsekostbutikker samt over nettet.
    • Husk skallen skal fjernes og herefter bruges de små frø der sidder indeni.
  • Ælt dejen på røremaskine:
    • Sødt bagværk bliver lige dét bedre med en røremaskine, hvor dejen får lov at køre længe og udvikle dens glutenelasticitet. Det betyder vores endelige resultat er mere smidigt og mindre tørt.
    • Har du ikke en røremaskine kan din foodprocesser evt. klare dejen eller elpisker med dejkroge.
  • Rør kun kort din remonce:
    • Pas på ikke at røre for meget i din remonce det vil gøre den nemmere flyder ud.
  • Ovn temperatur og indstillinger:
    • Vi bager vores kardemommesnurrer ved 220 grader almindelig ovn med en rist i midten hvorpå du kan stille din bradepande. Høj temperatur sikrer en gennembagt snurrer og et flot gyldent udseende.
    • Vær opmærksom på at dine snurrer er færdigbagte. Da vi bager dem i form, ønsker vi ikke de midterste snurrer bliver ubagte i midten.
    • Tjek evt. med termometer, dine snurrer skal nå 98 grader.
  • Smagsvariationer til dine kardemommesnurrer:
    • Leg med forskellige smagskombinationer. Tilføj evt. appelsinskal, lidt hakkede nødder eller erstat lidt af sukkeret med marcipan.
    • Prøv marcipanremonce efter denne opskrift blot udelad blå birkes. Drys stadig med rigelig kardemommesukker efter bagning.
  • Kan jeg forme dem som traditionelle snurrer?
    • Du kan forme dine kardemommesnurrer med samme metode som vi bruger til kanelsnurrer, blot følg mine trin for trin og se videoen der ligger under opskrift på kanelsnurrer. Snurrerne bages ved temperatur og tid angivet i denne opskrift.
  • Holdbarhed af veganske kardemommesnurrer – Kan de fryses?
    • Ønsker du at fryse dine snurrer gøres dette efter de er bagt og stadig er en smule lune.
    • Kardemommesnurrer er klart bedst på dagen de er bagt, så nyd dem lune eller frys ned hvis muligt.
    • Du kan lune dem kort i ovn eller mikroovn dagen efter, sprøjt med lidt vand inden og lun dem ved ca. 110 grader.

Bløde koldhævede snurrer med kardemomme:

Koldhævede kardemommesnurrer er super nemt og gør dejen endnu nemmere at arbejde med.
Dejen forberedes som opskriften beskriver men blot med 12g gær. Når dejen er færdigæltet sættes den ved stuetemperatur 30 min. hvor hævningen kickstartes inden den sættes på køl natten over. Jeg dækker altid min skål med husholdningsfilm da det giver en let kondens som holder dejen fugtig, ellers kan du bruge et låg eller fugtigt klæde.

Dagen efter står dejen ca. 15-20 min inden du fortsætter opskriften som beskrevet i indlægget.

Hvordan snurrer jeg veganske kardemommesnurer:

Der er mange variationer på at snurrer de lækre kardemommesnurrer og jeg har valgt en helt simpel metode. Men ønsker du mere spræl er det blot at søge på nettet og lege løs.
SNUR DINE SNURRER:

  • Dejen rulles ud til rektangel på ca. 40 X 50cm. remonce fordeles jævnt.
  • Tag fat i 2 hjørner på den lange led og fold dejen ned til de 2 modsatte hjørner så du står med en dej i 2 lag. Rul forsigtig dejen 5-7 gange for at gøre den jævn.
  • Skær 12 strimler på den korte led. Dvs. fra den lukkede del i toppen ned til bunden.
  • Tag fat i 1 strimmel og hold den ene ende fast med dine fingre mens du tvister den anden ende 5-7 gange rundt. Sno nu din strimmel sammen til en rulle og forsejl med enden i bunden.
  • Se video med snoningen HER.
Hjemmelavede veganske kardemommesnurrer

Opskrifter på lækkert vegansk bagværk:

Måske i allerede har opdaget det..
Jeg har en svaghed for sødt bagværk. Det er lækkert, smagfuldt og sjovt at bage. Jeg er vokset op med hjemmebagte boller, brød og kanelsnegle. Opskrifterne på bloggen tager ofte udgangspunkt heri og jeg nyder at kunne dele dem med jer.
Her får i 3 favoritter fra mit veganske køkken, der har sneget sig lidt jul ind, men det er nu engang her jeg har de allerstørste minder:

  • Vegansk brioche brød – Min mor har bagt gule boller hele min barndom og dette brød er inspireret af disse. Blødt, lækkert og med skøn krumme. Kan ligeledes bages som veganske burgerboller uden gurkemeje.
  • Veganske fastelavnsboller – Min mormor har altid bagt fastelavnsboller med masser kagecreme. Dette er min version, med hjemmelavet vegansk vaniljecreme, bløde boller og glasur på toppen.
  • Veganske brunkager – Min mormors opskrift lavet i vegansk version. Denne opskrift er ren kærlighed og smager himmelsk.
Del indlægget med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments