Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Bagværk - Boller - Jul - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Veganske juleboller med chokolade, appelsin og nødder

veganske juleboller med chokolade og appelsin

Bløde veganske juleboller med krydderier, appelsin, nødder og chokolade smager og dufter af jul. Sæt julemusikken på og tryl nemme og krydrede juleboller frem. De vil glæde store som små og er lavet helt uden æg og mælkeprodukter. Hjemmebagte juleboller er luftige, lækre og helt igennem fantastiske.

Veganske juleboller – Smagen af jul

Smagen af jul…
Den varme kanel, søde appelsin og krydrede kardemomme…
Årstiden indbyder til hygge, varm kakao og bagværk. Alt fra sprøde brunkager, luftige æbleskiver og krydrede juleboller.

Julebollerne opstod efter en dag med fokus på decembers råvarer. Jeg havde bla. kanel, kardemomme, hasselnødder og syltet appelsinskal liggende og kunne ikke slippe tanken om at kombinere dem i bløde boller. (self toppet med et godt lag smør!)
Jeg tog opskriften på mine veganske chokoladeboller, fiflede lidt rundt, tilføjede appelsinsaft + skal, nødder og julens krydderier. Stadig helt uden æg og mælkeprodukter.
De blev toppet med kardemommesukker og hasselnøddeflager.
Ind i ovnen og på et split sekund spreder der sig en duft af jul.

Nu var det blot at sætte kaffen over, finde tæppe og søndagskryds frem og nyde en lun hjemmebagt julebolle..

veganske juleboller med chokolade og appelsin

Vegansk bagværk – luftigt og lækkert

Jeg er vokset op med bløde boller – ingen weekend, ferie eller eftermiddag uden..haha.
Min mormor laver verdens bedste, og NØJ jeg har spist mange!!
Men de er ikke veganske…
Bløde boller med luftig midte og krumme var derfor en af de opskrifter jeg MÅTTE lave. Jeg nørdede med forskellige erstatninger for æg og da de sad i skabet var glæden stor.

Først blev det til hjemmebagte hveder, helt klassiske med kardemomme. Dernæst chokoladeboller, bløde, lækre og uimodståeligt. De er hurtigt blevet familiens favorit.
Begge lavet med aquafaba til at gøre dem luftige og lækre.
Jeg vender derfor ofte tilbage til opskrifterne når jeg skal viderudvikle nye kombinationer af veganske bløde boller.
Julebollerne er uden aquafaba men med plantemælk, yoghurt og blødt smør til at gøre dem bløde og smagfulde.
De er tilsat appelsinsaft og skal som giver den aromatiske julede smag sammen med krydderier.

veganske juleboller med chokolade og appelsin

Bløde teboller med chokolade og appelsin

Fyldet?
For ingen julebolle uden fyld.

ÅÅÅH YES!
Her sparer vi ikke! Men går ALL IN på chokolade, nødder og syltet appelsin.
Om det er lækkert?
Det kan du spise en julebolle på det er 😉
OG OG er du ikke helt med på ideen om trioen giver jeg dig ideer til hvordan du kan bytte rund længere nede.

Ingredienserne synes måske mange, men det er råvarer vi ofte har i skabet, herunder krydderier.

veganske juleboller med chokolade og appelsin

Ingredienser til veganske juleboller

  • Plantemælk
    – Mandel, havre, ris

  • Gær
    – Du kan koldhæve bollerne. Brug da 10g i stedet.
  • Yoghurt
    – Giver en lækker blød dej og erstatter ægget

  • Appelsinskal + saft
    – Uundværligt!!

  • Salt
    – Runder vores smage af. Jeg bruger flagesalt.

  • Kanel, kardemomme
    – Julens krydderier. Brug gerne hel kardemomme og knus dem i en morter det gør smagen mere intens og afrundet.

  • Rørsukker
    – Eller anden sukker. Fx. hvid sukker eller kokossukker.

  • Vegansk smørblok – Blødt
    – Jeg bruger Naturli’ smørblok. Skær den i små tern og lad den blive blød inden brug.

  • Hvedemel
    – Jeg har ikke testet en glutenfri version.

  • Chokolade, hasselnødder, syltet appelsinskal
    – Fyldet kan du variere.
    – Du kan bruge din ynglingschokolade.
    – Er du ikke til hasselnødder kan du udelade eller bruge andre nødder.
    – Du kan udelade appelsinskal eller bruge rosiner/tranebær i stedet.
    – Kan du finde afskallede ristede hasselnødder er det ekstra luksus.
    – Klargør gerne dit fyld og stil på køl inden det kommer i dejen. Så undgår du din chokolade smelter.
    – Prøv en version med hvid chokolade, pistacie og tranebær.
veganske juleboller med chokolade og appelsin

Opskrift på krydrede og bløde juleboller her

Håber i vil nyde dem ligeså meget som jeg, julebollerne er:

  • Bløde og luftige
  • Krydrede og søde
  • Smager af jul
  • Nemme at variere
  • Perfekt til julebordet
  • SÅ lækre og..
  • Uimodståelige!
veganske juleboller med chokolade og appelsin
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 3 stemmer

Veganske juleboller

Bløde krydrede juleboller med appelsin og chokolade. Smagen af jul for hele familien.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 40 min
Samlet tid2 t 10 min
Kategori: Bagværk, Boller
Køkken: Vegansk
Antal: 15 stk.
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Juleboller

  • 170 g plantemælk (havre, ris, mandel, soya)
  • 25 g gær
  • 100 g vegansk yoghurt
  • ½ appelsin skallen
  • 50 g appelsinsaft
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk knuste kardemommefrø (eller stødt)
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk flagesalt
  • 80 g smør, blødt
  • 520-540 g hvedemel (ca.)
  • 80 g chokolade, grofthakket
  • 25 g hasselnødder, grofthakket
  • 25 g syltet appelsinskal i tern

Topping

  • Plantemælk
  • 2 spsk rørsukker
  • ¼ tsk knuste kardemommefrø (eller stødt)
  • Hasselnøddeflager

Sådan gør du

  • Forbered: Start med at hakke chokolade, nødder og appelsinskal og kom det i skål. Stil i køleskabet til senere. Skær smørret i tern og sæt til side.
  • Fjern skallen fra de hele kardemommefrø og knus frøene i en morter. Det smager fantastisk og meget mere aromatisk end stødt kardemomme. Husk at knus ekstra til topping.
    Bland sukker, kardemomme, kanel og salt og sæt til side. Vej melet af og sæt til side. Lun plantemælken i en lille gryde.
  • Juleboller dej: Tilsæt den lune mælk til røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, appelsinskal, saft, sukker og krydderier. Tilsæt hvedemel, hold lidt tilbage og ælt dejen 3-5 min. Tilsæt det bløde smør og ælt videre ved medium/høj hastighed ca. 5 min indtil dejen er glat, samlet og slipper skålens kanter. Juster med mel, dejen må gerne være let fugtig.
  • Skru ned til lav hastighed og kom din chokolade/nødde/appelsinblanding i og ælt kort til det er fordelt. Du kan gøre dette i hånden hvis det er nemmere. Kom husholdningsfilm over skålen + viskestykke og sæt til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.
  • Juleboller fortsat: Vend dejen ud på meldrysset bord. Lav portioner på 75g stykket. Form og fold bollerne ved at tage siderne og folde ind under bollen. Dette gør du står med en blank overflade der ikke vil sprække under bagning. Kom i den klargjorte form med foldningen nedad. Kom et let fugtigt klæde over og lad bollerne efterhæve 40 min.
  • Forvarm imens ovnen til 220° almindelig over/under varme og klargør bradepande eller form med bagepapir. Rør sukker og kardeomme og hasselnøddeflager sammen. Pensl dine boller med lidt plantemælk og drys med sukkerblandingen. Bag bollerne 12-15 min indtil gyldne. Fjern dem gerne fra formen så de ikke bliver bløde i bunden.
  • Nyd dem lune som de er eller med smør på. Kan opbevares i lufttæt pose et par dage men er bedst nybagte. De smager skønt ristet dagene efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

veganske æbleskiver med flormelis og marmelade

Veganske æbleskiver

glutenfrit rugbrød med sød kartoffel

Glutenfrit rugbrød - med sød kartoffel og kerner

sunde banan muffins med chokolade

Sunde veganske bananmuffins

banan pandekager med quinoamel

Sunde bananpandekager med quinoamel

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Spinatpandekager🤸🏻‍♀️💚 Har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem🙆🏼‍♀️ De er super nemme, bløde og perfekte som madpandekager med fyld🔥 
.
Jeg tømmer ofte grøntskuffen og søger for der gerne er noget friskt, sprødt og bagt🥦🥒
Dertil en hummus, dressing, syltede rødløg samt andet topping🥑
Evt. kogte ris/quinoa og protein fra sprøde kikærter eller stegt tofu⚡️
.
Det skønne ved pandekager som ved Buddha Bowls er, at kun fantasien sætter grænser🎯
.
Skøn at servere med familie og børn da man kan stille alt frem i små skåle og bygge sin egen🌯
Pandekagerne er lavet på durummel hvilket gør dem så lækre bløde!
Jeg linker til dem i bio🚀🥬
.
Pift - der ligger også en glutenfri variant på bloggen, blot søg på spinatpandekager 🙌🏻
.
Håber jeres uge er startet godt🚀
.
.
.
.
.
.
#madpandekager #spinatpandekager #farverigmad #pandekager #veganskfrokost  #wraps  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #spinat #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt