Bløde krydrede juleboller med appelsin og chokolade. Smagen af jul for hele familien.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 15stk.
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Hævetid1 timet40 minuttermin
I alt2 timert10 minuttermin
Ingredients
Juleboller
170gplantemælk
25ggær
100gvegansk yoghurt
½stk appelsin
50gappelsinsaft
50grørsukker
1tskknuste kardemommefrø
1tskkanel
½tskflagesalt
80gsmør
520-540ghvedemel
80gchokolade
25ghasselnødder
25gsyltet appelsinskal
Topping
Plantemælk
2spskrørsukker
¼tskknuste kardemommefrø
Hasselnøddeflager
Tilberedelse
Forbered: Start med at hakke chokolade, nødder groft og appelsinskal i mindre tern, kom det i skål. Stil i køleskabet til senere. Skær smørret i tern og sæt til side, det skal være blødt.
Fjern skallen fra de hele kardemommefrø og knus frøene i en morter. Det smager fantastisk og meget mere aromatisk end stødt kardemomme. Husk at knus ekstra til topping. Bland sukker, kardemomme, kanel og salt og sæt til side. Vej melet af og sæt til side. Lun plantemælken i en lille gryde.
Juleboller dej: Tilsæt den lune mælk til røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, skal fra ½ appelsin, appelsinsaft, sukker og krydderier. Tilsæt hvedemel, hold lidt tilbage og ælt dejen 3-5 min. Tilsæt det bløde smør og ælt videre ved medium/høj hastighed ca. 5 min indtil dejen er glat, samlet og slipper skålens kanter. Juster med mel, dejen må gerne være let fugtig.
Skru ned til lav hastighed og kom din chokolade/nødde/appelsinblanding i og ælt kort til det er fordelt. Du kan gøre dette i hånden hvis det er nemmere. Kom husholdningsfilm over skålen + viskestykke og sæt til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.
Juleboller fortsat: Vend dejen ud på meldrysset bord. Lav portioner på 75g stykket. Form og fold bollerne ved at tage siderne og folde ind under bollen. Dette gør du står med en blank overflade der ikke vil sprække under bagning. Kom i den klargjorte form med foldningen nedad. Kom et let fugtigt klæde over og lad bollerne efterhæve 40 min.
Forvarm imens ovnen til 220° almindelig over/under varme og klargør bradepande eller form med bagepapir. Rør sukker og kardeomme og hasselnøddeflager sammen. Pensl dine boller med lidt plantemælk og drys med sukkerblandingen. Bag bollerne 12-15 min indtil gyldne. Fjern dem gerne fra formen så de ikke bliver bløde i bunden.
Nyd dem lune som de er eller med smør på. Kan opbevares i lufttæt pose et par dage men er bedst nybagte. De smager skønt ristet dagene efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr