De bedste veganske chocolate chip cookies. Sprøde i kanten, chewy i midten og fyldt med lækker mørk chokolade. Hurtig, nemme, uimodståelige og tilmed glutenfri mulighed. Let’s bake.
Veganske chocolate chip cookies – Den eneste opskrift du behøver
Veganske Chocolate Chip Cookies:
SPRØDE i kanten. CHEWY i midten. PROPFYLDT med lækker mørk chokolade, dyb smag af karamel og et strejf af havsalt…
Præcis som min favorit cookie skal være – Er i med mig?
Ærligt ikke? Der er ALTID plads til en cookie!
Men ikke hvilken som helst cookie!!
C.O.O.K.I.É.N!!
Hvad med en vegansk OG glutenfri chocolate chip cookie?
Er der EN ting jeg har bagt utallelige gange (udover banankage) er det cookies!! Jeg har serveret dem for familie, venner, bagt til fødselsdage, min mors lærerværelse,.. Ja de er bagt og nydt i sprøde baner 😉
Veganske cookies er:
- Sprøde i kanten
- Chewy i midten
- Chokoladefyldte
- Glutenfri mulighed
- Nemme at lave
- Familiefavorit
- Uimodståelig L.Æ.K.R.E..!!
Opskrift veganske chocolate chip cookies
GLÆDELIG knasende veganske chocolate chip cookies mundvandsløbende bagning!!..
Se video med fremgangsmåde HER.
Veganske chocolate chip cookies
Ingredienser
- 60 g æblemos
- 1 tsk vaniljesukker
- 70 g brun farin
- 60 g rørsukker
- 135 g hvedemel
- ¾ tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- ½ tsk flagesalt
- 100 g mørk chokolade
- 50 g smagsneutral olie
Glutenfri version:
- 70 g havremel
- 65 g hirsemel
Tilberedelse
- Pisk æblemos, sukker samt vanilje til luftig masse med elpisker.
- Bland de tørre ingredienser sammen i skål og si over æblemosblandingen. Pisk herefter sammen. Vend grofthakket chokolade samt olie i dejen med en spatel indtil ensartet.Kom på køl min. 1 time. (Kan holde sig på køl 2-3 dage)
- Tænd ovnen på 175° varmluft. Klargør 2 plader med bagepapir.
- Sæt store klatter på pladen, gerne med en is-scooper. Mine vejer ca. 50-60 g. Tryk dem IKKE flade men lad dem være som kugler, da de selv flyder ud i ovnen.
- Bages 12-15 min. indtil kanten er let brun. (Hold øje, alle ovne er forskellige). Lad dem hvile ca. 10 min. på bagepladen inden de overføres til rist.
- Nydes lune eller kolde. Holder sig i lufttæt beholder både i og udenfor køleskab afhængig af rumtemperatur.
Egne noter
Kage klassikere – Veganske cookies
Jeg har en FEST med at teste, udvikle og lege i køkkenet! Jeg elsker at udforske det søde veganske køkken.
Romkugler, kanelsnurrer, banankage..
Kan i se tendensen?
ÆGTE klassikere, familievenlige, enkle, MEN uimodståelige lækre!! Det vigtigste er SMAG og KONSISTENS..
2 ting jeg ikke går ned på når vi snakker mad.
Her er udseende ikke nok, men gør da liiiiige det sidste, ikke?!
NÅ, hvor kom vi fra?
Klassikere.
Cookies! Godt nok er det en ægte Amerikansk Klassiker: Chocolate Chip Cookie.
MEEEEN vi danskere har efterhånden taget den ret godt ind i vores småkage repertoire.
Så jeg MÅTTE lave de lækreste veganske chocolate chip cookies som ligeledes er med glutenfri mulighed – her kan ALLE være med.
Veganske chocolate chip cookies: Glutenfri & uimodståelige
Veganske chocolate chip cookies er lavet på æblemos fremfor æg og du kan snildt bruge kokossukker i stedet for brun farin. MEN for at skabe rigtig sprødhed og chewyness giver sukker samt fedtstof den HELT rette konsistens.
Nogle gange skal man ikke gå på kompromis!
COOKIES on point skabes af:
- Æblemos – Vi svipser ægget ud og tilsætter æblemos. Giver en let sødme, binder cookien sammen og er da liiiiidt Helse Else.
- Neutral olie – Fedtstof bidrager med BÅDE smag og struktur, olien giver de sprøde kanter og bløde midte. PRØV det – du vil ikke fortryde.
- Brun farin – Giver cookien karamel toner samt de sprøde kanter. Kan erstattes med kokossukker.
- Hvedemel
- Hirse og havremel (Jeg køber herfra) – Glutenfri variant. MEN stadig sprød og lækker!
- Vanilje – Bare fordi vanilje ER lækkert!
- Mørk chokolade – Dobbelt op på lækkerhed!! Vælg din favorit, MEEEEN kan klart anbefale 70-85%.
- Flagesalt – Giver det ALLER sidste finish.
Frys dine veganske cookies – Klar på 15 min.
Cookies på 15 min? Det lyder ret lækkert og ER ret SMART!
Når cookieitrangen melder sig en torsdag eftermiddag eller når familien melder sin ankomst og du ikke kan nå at bage kage..
Det geniale ved veganske cookies er de kan fryses ned og bages på dagen! Det betyder friskbagte cookies på ingen tid.
ALT DU SKAL GØRE:
– Forbered cookiedejen som beskrevet i opskrift og lad den hvile på køl.
– Tril kugler af 50-60g.
– Gem cookie kuglerne i lufttæt beholder og frys ned. Her kan de holde sig 2-3 måneder.
BAGNING:
– Tænd ovnen på 175 grader varmluft og klargør bageplade. Når ovnen er klar bages cookies som beskrevet i opskrift + ca. 2 min. afhængig af hvor store dine cookie er. Du bager dem direkte fra fryseren i varm ovn.