
Vegansk sushi – tryllet til sushi bowl
Sushi – vegansk sushi !
Altså sushi uden fisk – kedeligt?
NIKS!!
Her for du en Sushi bowl der er SPRÆNGT til bristepunktet af nærende, smagsrige ingredienser. En bowl der sprænger farveskalaen og bidrager med ikke blot go’ næring, men vitaminer, mineraler og ja SMAG for søren da.!
Sushi? Ja ærligt…
Har jeg ALDRIG brudt mig op det før jeg gik plantebaseret. Det var nok tanken om rå fisk der skræmte mig for ikke at tale om konsistensen..UHMF…
MEN så fik jeg øjnene op for tangsalt (DAHM det godt)
Syltet ingefær (det jo en ret i sig selv, sig ikke til nogen jeg spiser det rent fra glasset .. HAHA)
Sorte ris! Ja de er dyre, men er du vimmer de smager HIIIIIMMMEEEELSK!!
Alle pengene værd og man nyder dem i stor stil. De har en hel særlig dyb nødet smag og så de klistret på den gode måde 😉
Ja nu havde jeg flere af hovedingredienserne på plads til traditionel sushi. Nu manglede jeg at erstatte fisken.
What to do?
Jo !! Der er et HAV (haha sjovt Alberte) af veganske proteinkilder der ville gøre godt i en vegansk sushi bowl.
Jeg valgte den hurtige løsning = Edamamebønner.
MEN jeg skal klart lave denne kreation igen hvor jeg tilføjer enten marineret og stegt tofu eller tempeh.
Uhh jeg bliver allerede sulten.
Jeg giver dig her en hurtig, lækker og tilgængelig løsning.
Har du lyst til tofu? Intet problem, du tilføjer det blot. Mariner gerne i en asiatisk marinade, evt natten over, sæt på spyd og steg dem på panden eller i ovn. SUPER lækkert!
Sushi bowl er for alle og kan varieres i det uendelige.



regnbuens farver – sushi bowl med power
Taler du nu om de farver IGEN Alberte?!!!
JA for snøvsen. Jeg bliver ALDRIG træt af dem. Hverken i min mad eller livet. De minder mig om at livet netop skal leves i farver, rummelighed, nysgerrighed samt næring til både krop og psyke.
SÅÅÅÅ. Farver er kommet for at blive!
De har dog udover at skabe glæde en HEL særlig egenskab. Når vi sammensætter et vifte af farver sikre vi os en vifte af NÆRING. I form af vitaminer, mineraler samt antioxidanter.
Frugt, bær, grøntsager herunder krydderier og krydderurter indeholder alle farvepigmenter og hver med deres helt unikke sammensætning.
Derfor sikre vi os optimal næring ved at sammensætte regnbuen, og især styre mod dem med de STÆRKE farver.
Vælg fx. lilla spidskål fremfor hvid og rødløg fremfor almindelige løg.
OG vigtigt glem ikke fedtstofferne, de sikre den rette optagelse af alle de gode sager.


Sushi bowl med cremet spicy wasabi mayo
Kender du wasabi? Hvis ikke skal du KLART teste denne cremede mayodressing ud. Wasabi kendes ofter som japansk peberrod. En stærk grøn pasta lavet af wasabirod.
YUM. Men den kan hurtigt overdøve hvis den ikke justeres rigtigt. Jeg har sat den sammen med cremet avocado samt fedme fra vegansk mayonnaise. Jeg køber den fra Hellmann’s. Den smager vildt godt, og jeg har ellers aldrig brudt mig om mayonnaise.
Herefter tilsætter vi syre, kariander samt krydderier og blender til en lækker cremet dressing – Din sushi bowl er fuldendt.
Har du mere lyst til cremet Cashewdressing? Får du opskriften HER.
Eller køre den rent ind med uimodståelig Tahindressing? Snup opskriften HER.
vegansk sushi bowl – alle de velkendte smage nu som bowl
Alt bliver bare bedre i en bowl.
STOR bowl !
MEGET nemmere og mange flere grøntsager end i en traditionel sushirulle.
What’s not to like?
- Sorte ris
- Edamamebønner
- Syltet ingefær – Jeg køber min i asiatisk supermarked, men har set dem i Irma.
- Tangsalat – YEP! Love it. Kan købes i bla. Meny og Kwickly. Eller ved fiskemanden, i know ikke oplagt men det har INTET med fisk at gøre men traditionelt tilbehør.
- Friske grøntsager
- Avocado
- Wasabi
- Chili, Lime, Tamari – Stærkt, syre, umami
- Koriander – Love it or hate it? YOU DO YOU 😉

Lad os hoppe i køkkenet og kreere en nærende farvebombe til sushi bowl. Lav til frokost, eller aftensmad og husk gerne dobbelt portion så kan madpakken beriges dagen efter!
Det blot at komme de forskellige komponenter i bøtte, på køl og så tager det vitterlig 5 min at sammensætte en himmerig til sushi salat Foodpreb når det er bedst.
Hvis du tester ELSKER jeg at følge med så snup endelig et billede og tag min på Instagram. Der kun EN ting at sige – NYD dem !
Opskrift på vegansk sushi salat

Vegansk Sushi Bowl – nem sushi salat
Ingredienser
- 2 dl sorte ris
- 1 tsk risvineddike
- 1 nip sukker
- 150 g edamamebønner
- ¼ stk rød spidskål
- 2 stk gulerødder
- 5 stk radiser
- ½ stk agurk
- 1 stk mango
- 1 stk lime
- 1 stk avocado
- 1 dl tangsalat
- 4 spsk syltet ingefær
- 2 spsk ristede sorte sesamfrø
Til Servering
- Wasabi avocado mayo (opskrift i boks herunder)
- Koriander
- Limebåde
- Rød chili
- Forårsløg
- Evt. Tamari og sød chilisovs
Tilberedelse
- Start med at koge de sorte ris efter anvisning på pakken og vend herefter med risvineddike samt sukker (dette kan udelades). De frosne edamamebønner optøs ved at hælde kogende vand over, lade stå ca. 5 min. og herefter dræne i sigte.
- Snit spidskålet fint på mandolinjern og kram det snittede med 1 tsk. æblecidereddike. Snit gulerødder og radiser i skrå skiver, skær agurk halvt over, fjern kerner og skær i skiver. Befri mango fra skallen, skær i tern og vend med saften fra lime.
- Anret i 2 skåle først grøntsager, herefter ris samt edamamebønner. Afslut med tangsalat, syltet ingefær, avocado samt ristede sesamfrø. Pynt med koriander, forårsløg samt frisk chili.
- Server med Wasabi avocado mayo samt ekstra tilbehør.
Noter
Egne noter

Wasabi avocado mayo
Ingredienser
- 1 stk avocado
- 2 stk lime
- 2 tsk wasabi pasta
- 2 spsk vegansk mayonnaise
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
Tilberedelse
- Alle ingredienser kommes i en blender og køres til en cremet jævn konsistens. Brug både skal og saft fra lime. Smag til med wasabi samt koriander. Synes du den er for skarp i smagen kan du med fordel tilsætte en anelse agavesirup eller ekstra mayonnaise.