Annonce

Vegetar taco med sprød tofu

Vegetar tacos, fyldt med sprød marineret tofu, lækre grøntsager og syltede rødløg. Vegetariske taco fuld af smag, mæthed og snask men helt uden kød. Prøv vegetar taco i tortilla eller som bowl. De er nemme at lave og selv kødspisere vil være med på dagens taco!

vegetar taco med tofu

Vegetar taco – taco med sprød tofu

Taco – Tofu – Tuesday! Eller blot hvilken som helst dag. Fordi vegetar taco med marineret tofu, friske grøntsager og syltede løg får du lyst til at spise igen og igen.

Jeg indrømmer blankt, jeg har aldrig spist særlig mange taco, måske fordi kød ikke sagde mig særlig meget, og at vi i min barndom ofte endte med pitabrød + fyld.
Er det egentlig Danmarks svar på tacos? Haha.
MEN jeg har taget revanche og spiser vegetar taco med tofu så snart muligheden byder sig. For ærligt kan den jo det hele: Krydret tofu (proteinkilde), masser grøntsager, syltede råvarer, dressing/spread og en smule brød. Hvad er der ikke at elske?

Opskriften skulle oprindeligt have været med i min nye kogebog: MADGLÆDE, men nåede ikke at blive færdig til deadline. Så NU får I den her, og tro mig, den er en keeper hvis du er vild med taco og søger et vegetarisk alternativ hvor du ikke vil savne kød.

Opskrift på vegetar taco med tilbehør

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk taco med tofu og grøntsager opskrift
Gem til madplan

Vegetar taco med sprød tofu

Lækre vegetar taco med friske grøntsager, sprød tofu og syltede rødløg. Skøn vegetarisk aftensmad med knald på smag, som er let at lave.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

TACO

  • 200 g tofu
  • spsk olivenolie
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • Salt, peber

TILBEHØR

  • ½ stk spidskål
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 1 stk lime
  • 1 stk avocado
  • Lime syltede rødløg
  • Rød chili
  • Creme fraiche
  • Tortillas

Tilberedelse

VEGETAR TACO

  • PRES OG MARINER TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmeste ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min. Forbered imens din marinade og forvarm ovnen til 210° varmluft.
  • TOFU TILBEREDNING: Rør marinade sammen ved at blande olie, soja, farin, tomatpure, fintrevet hvidløg og krydderier. Smag til med salt og peber. Når din tofu er klar brækkes den i større mundrette stykker, hellere lidt større end for små. Tofu vendes med marinade indtil alt er dækker og placeres på stål bageplade smurt med lidt olie eller en bageplade med bagepapir.
    Bag først 15 min. tag ud og vend forsigtigt, men godt rundt, bag herefter 10-15 min igen indtil sprøde og lækre. Forbered imens tilbehør.
  • TILBEHØR: Start med at klargør lime-syltede rødløg så de når at marinere. Snit spidskål og sæt til side. Skræl mango og skær i små tern og kom i skål, skær ligeledes agurk i små tern og vend med mango + skal og saft fra 1 lime. Skær avocado i skiver, rød chili i tynde skiver og varm dine tortilla.
  • SERVERING: Top dine tortilla med creme fraiche, spidskål, mango-agurk, marineret tofu og slut af med lime-syltede rødløg og chili. Ønsker du mere snask kan det hele toppes med chili mayo.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Lækre vegetariske taco med krydret tofu

Taco er en stolt mexicansk ret hvor majs-tortilla fyldes med alverdens lækre råvarer. I USA ser vi dem ofte i sprøde taco-skaller, fordi ja: USA. Men oprindelig hedder de sprøde tacoskaller = Chalupas.

SÅ i dag laver vi vegetar taco på bedste vis, med lækkert fyld, små bløde tortillas og toppings. Ofte når vi støder på taco-opskrifter involverer det fyld af enten kylling eller oksekød. Men tro mig, det er super nemt og ligeså lækkert at spise vegetariske taco og smagsprofilen kan du justere og ændre lige som du vil. Før vi dykker ned i dagens opskrift lad os da snakke lidt om hvad der kan erstatte kød i vores vegetar taco.

Taco fyld uden kød – Nu med sprød tofu

Hvad gør vi når taco fyldet skal være vegetarisk?
Jo der er faktisk flere muligheder, fx. blomkål, bønner, svampe, tofu mm. Jeg har valgt at servere sprød tofu i dagens taco da jeg gerne ser vi skaber et måltid som udover at smage eminent godt også indeholder en god mængde protein, som vi alle har brug for, og ligeledes kan holde os mæt længere.

Tofuen presses og brækkes i større stykker. Jeg brækker min tofu i stykker frem for at skære den i tern for at skabe mere overflade = mere smag. Og så synes jeg rent æstetisk det er mere indbydende at se på, haha.
Efter dette step, vendes tofu med marinade og bages i en varm ovn indtil det er sprød, let karamelliseret og smagen intens. Server varmt i små tortilla eller gem og tag med i madpakken. Selve opskriften på tofu kan du kombinere med mange andre råvarer og salater.

Fyld og tilbehør til vegetariske tacos

Når det kommer til vegetar taco er det som med wraps, pitabrød og bowls = Der er ingen regler!
Kombiner grøntsager, alt fra sprøde, bagte, syltede. Forskellige proteinkilder, lækre dressinger, smagfulde spreads og evt. ekstra lir som topping.
Få ideér herunder til din næste vegetar taco eller hop i køkkenet og freestyle, det kan ikke gå galt!

  • GRØNT:
    • Friske grøntsager; fx. spidskål, spinat, revet gulerod, agurk i tern, tomat mm.
    • Bagte grøntsager; marinerede blomkål, søde kartofler, squash eller endda miso aubergine ville være lækkert (skær dem i tern inden de bages).
    • Frugt; lækre frugter til brug i taco er særligt eksotiske frugter som mango og ananas. Vend dem gerne i limesaft da det fremhæver deres naturlige sødme.
  • DRESSING & SPREADS:
    • Her er der vitterlig ingen grænser. Leg med hummus, dressing, tzatziki, baba ganoush mm.
  • SYLTEDE RÅVARER:
    • Sætter prikken over iét. Prøv lime-syltede rødløg, lav asiatiske pickles eller køb en god kimchi for en asiatisk taco version.
  • EKSTRA LIR:
    • Frisk chili, koriander mm.
vegetar taco med tofu og grøntsager

Tips og tricks til vegetar tacos

  1. HUSK EN GOD TOFU!!
    • I dagens vegetar taco er tofu vores primære proteinkilde og vigtig for hele oplevelsen. Derfor, køb en god tofu!!
    • God tofu er en videnskab og dem du finder i rema1000, netto og andre butikker er som gummi der er presset sammen. Det er så trist fordi tofu kan være super lækkert.
    • Jeg anbefaler: Tofu fra asiatisk købmand af mærket TAHOE. Kan du ikke komme i asiatisk butik kan jeg anbefale mærket Nagel eller Le Trang. Onlineshoppen Koro forhandler også tofu af god kvalitet.
  2. LEG MED GRØNTSAGER OG TILBEHØR:
    • Husk der er uendelig muligheder i en taco, det er lidt ala en buddhabowl, bare med brød. Så leg med forskellige friske, bagte og syltede grøntsager. Samt lækre dips, hummus og dressinger, se dem alle HER.
  3. NYD SOM TACO BOWL:
    • Er du mere til “alt godt i en skål” udelader du blot brødet og samler det hele i en skål. Mega lækkert og nemt til madpakken.
  4. PERFEKT SOM FOODPREP:
    • Vegetar taco og dets råvarer er perfekt til foodprep da det også smager lækkert koldt.
    • Dagens portion kan være madpakke til 2 dage for 1 person.
vegetarisk taco med tofu og grøntsager
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments