Svampet squashkage med chokolade og banan

Svampet squashkage der vil forbløffe og forsøde! Fugdy, chokoladeintens og nemt at lave med simple ingredienser, 1 skål og piskeris. En af de BEDSTE squashkager med chokolade jeg har smagt. Kagen holder sig saftig længe og vil glæde store som små – ingen vil gætte opskriften indeholder 300g frugt og grønt!

svampet squashkage med banan

Svampet squashkage – Et bid af himlen

Dagens ultimative sprøgsmål; Hvordan kan grøntsager OG frugt smage SÅ himmelsk i en kage?!!
Udover at dagens svampede kage med squash og banan smager lækkert, er det lavet på simple ingredienser, mindre mængde fedt OG masser grøntsager samt frugt.
Faktisk vil jeg gå så langt at kalde det en sundere kage – Men det er langt fra det vigtigste!
Vigtigheden ligger gemt i squashbrødets fudgy midte, med chokoladeintens smag og helt perfekt sødme. Kombinationen af squash til at give masser fugt, banan til at søde, kaffe til at understøtte kakaosmagen og en god chokolade som smelter i munden. Åhh….

Svampet squashkage med chokolade og banan er:

  • Fudgy & luftigt
  • Nem at lave – simple ingredienser
  • Fuld af grønt og frugt
  • Perfekt sød
  • Sundere kage
  • Chokoladerig
  • & helt igennem uimodståelig..

Opskrift på svampet squashkage med chokolade:

1.2.3…Sæt i gang! Opskriften har allerede glædet flere da den lå på Instagram sidste år – Nu håber jeg den kan bringe endnu mere kageglæde med dets svampede konsistens og lækre smag!
Rigtig god fornøjelse!…

Reklamelinks er markeret med*
svampet squashkage opskrift
Gem til madplan

Svampet squashkage med chokolade og banan

Svampet squashkage er chokoladeintens og nemt at lave med simple ingredienser, 1 skål og piskeris. En af de BEDSTE squashkager med chokolade jeg har smagt.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 kage
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 200 g squash
  • 90 g rørsukker
  • 120 g banan
  • 60 g kold kaffe
  • 60 g neutral olie
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 130 g mel
  • 43 g kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 100 g mørk chokolade
  • Evt. 20 g chokoladeknapper

Tilberedelse

  • Klargør: Start med at tænde ovnen på 175° varmluft og beklæd en lille rugbrødform med bagepapir. (Min måler 20 X 10).
  • Forbered ingredienser: Riv squash på rivejern og pres herefter det værste væde ud. Jeg knuger det i min hånd så væden kan løbe fra. Sæt til side.
    Mos banan, klargør kaffe og hak din chokolade groft. Sæt til side.
    Bland hvedemel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt i skål og sæt til side.
  • I stor skål kom rørsukker, most banan, kaffe, olie, vaniljesukker og æblecidereddike. Pisk indtil homogen. Si de tørre ingredienser i dejen og pisk indtil jævn og ingen klumper tilbage. Pas på ikke at overpiske det vil give dig et kompakt kage. Dejen vil være tyk på dette stadie, det er helt perfekt.
  • Tilsæt revet squash samt hakket chokolade og vend rundt med spatel, kun lige indtil fordelt. Fordel dejen i klargjorte form og top evt. med lidt ekstra chokolade.
  • Sæt i ovnen og bag brødet 40-50 min. indtil en tandstik kommer ren ud. Der kan sidde lidt chokolade og krummer på, det okay, men brødet skal virke fast.
    Lad brødet køle af i formen og sæt herefter på rist til afkøling.
    *Alle ovne er forskellige så tjek efter 40 min. Vi ønsker ikke et tørt brød.
  • Nyd squashbrødet nybagt eller opbevar det i lufttæt beholder ved stuetemperatur 4-5 dage. Kan også opbevares på køl hvis det er rigtig varmt udenfor.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips og tricks til svampet squashkage:

  1. Husk at pres din squash:
    • Efter du har revet din squash presser du den godt imellem dine hænder. Vi ønsker ikke alt væden presset ud. Men din squash skal føles lidt fugtig og ikke våd.
  2. Jo mere moden banan jo bedre:
    • Banan er med som bindemiddel og sødme, brug derfor gerne en helt moden og lækker banan hvor sukkerstofferne har fået lov at udvikle sig. Dette gør ligeledes squashbrødet mere fugtigt.
  3. Brug gerne en god chokolade:
    • Vælg din favorit chokolade men gerne en god kvalitet. Jeg bruger ca. 70%.
  4. Pas på IKKE at overmikse din dej:
    • Endelig IKKE overmiks din dej. Efter mel er tilsat skal dejen blot røres sammen indtil der ikke længere er synlige klumper. Hvis du overmikser din dej risikerer du en tung og klæbrig kage. Vi ønsker en svampet squashkage med luftighed!
  5. Hold øje med bagetiden – Alle ovne er forskellige:
    • Alle ovne er forskellige og det er vigtigt at squashkagen ikke får for meget. Tjek gerne efter 35-40min. første gang du bager kagen så kan du bedre vurdere bagetiden for din ovn.
  6. Kan jeg bruge smør i stedet for olie?
    • Du kan godt smelte smør og erstatte med olien.
  7. Kan jeg lave squashkagen glutenfri?
  8. Holdbarhed og opbevaring af squashbrød:
    • Du kan både opbevare brødet ved stuetemperatur 3-5 dage eller i køleskab (jeg kan godt lide det koldt)
    • Squashkagen kan fryses 2-3 måneder og optør i køleskab dagen inden. Lad stå ved stuetemperatur inden det skal spises.

vegansk kage med grøntsager og frugt – Bag uden æg

Hvordan bager man veganske kager uden æg som stadig er svampede, lækre og har en god konsistens?
Vegansk kage-bagning kan være tricky! Men vi har flere muligheder for erstatning af ægget, herunder frugt- eller grøntsagsmos, fx. most banan, æble eller græskarpure.
Mosen er med til at binde vores kage sammen og bidrage med fugt. I dagens kage med squash anvender jeg banan som erstatning for æg, og tilføjer ligeledes en god mængde revet squash som bidrager med ekstra fugt og gør vores kage endnu mere svampet.
Svampet squashkage holder sig frisk længe med al sin fugtighed og er skøn både lun og kold med en klat vaniljeis eller vaniljeyoghurt til.

Kager med frugt og grønt:

Jeg ELSKER at lege med frugt og grønt i mine kager. Ikke blot er det en genial erstatning for æg – Det booster også vores frugt og grønt konto = win-win 😉
Nogle af mine favoritter er bananmos, æblemos og græskarpure.
Her for i et par af mine favorit søde sager baseret på frugt og grøntsagsmos (og nogle er endda OGSÅ glutenfri og uden tilsat sukker)

  • Bananmos:
    • Klassikeren over den alle BANANKAGEN! Den fejler aldrig og er elsket af store som små.
    • Ønsker du en glutenfri udgave er glutenfri bananbrød svampet og fuld af smag. Brødet er bagt uden tilsat sukker og sødet på dadler.
    • Glutenfri muffins med banan, squash, dadler og masser chokolade er den perfekte snack eller sunde dessert! Super nemme at lave, da du blot skal bruge en blender.
    • Små søde amerikanske pandekager med chokolade og banan – Se video her.
  • Æblemos:
    • Klassisk vegansk squashkage! Svampet, fudgy og krydret med varme krydderier, citronskal og tilsat valnødder og chokolade. HIMMELSK!
  • Græskarpure:
    • Glutenfri græskarmuffins er lækre små hapsere til sund snack eller dessert! Sødet med dadler og ahormsirup. Du kan også snildt lave den med almindelig hvedemel, find guide i indlægget.
sundere squashkage

Sundere Kage med sqush, banan og chokolade

Jeg er jo ikke meget for at kategorisere noget som sund vs. usund men jeg vil alligevel gerne slå et slag for dagens svampet squashkage som er en sundere kage med en masse grønt, frugt, mindre mængde olie + sukker, hvilken gør den ret fedtfattig. Men vigtigst smager den fortryllende!

AL kage har ET overordnet mål og det er, den skal smage himmelsk, tilfredsstille og skabe nydelse. Kage med squash og banan skaber alt dette og giver dig samtidig et boost grønt, kostfibre og lykke (hej chokolade – haha).

HÅBER i vil nyde dagens svampet squashkage!

vegansk svampet squashkage
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments