Glutenfri muffins med squash, banan, chokolade og sødet på dadler

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Svampede glutenfri muffins vil glæde og berige dit kagehjerte men med ingredienser der vil forbløffe. Lavet på squash, banan og sødet på dadler. Helt uden æg, sukker og mælkeprodukter. Glutenfri muffins der er vegansk, chokoladeintens, fuld af grøntsager, uimodståelig og sund på samme tid. Lavet i blender og klar på 30 min.

Glutenfri muffins – svampet og lækker

Glutenfri muffins (!!)
YEP jeg tog udfordringen op. For ærligt glutenfri bagning er jo en hård nød at knække og noget jeg tager tilløb til.. haha.
MEN sidste uge snakkede jeg om squash i story på instagram. Jeg var fuld af ideer og ubeslutsom.

“Skulle det være chokolade, sødet på dadler, med banan, glutenfri?”..

I vendte tilbage med SÅ mange gode ideer, at jeg har haft squash på hjernen siden. Jeg endte med at lave et vildt svampet og chokoladerigt squashbrød sødet med banan og rørsukker. YUM!

Opskriften ligger HER Det er virkelig luksus; Fuld af grøntsager og banan.

MEN samtidig var der virkelig mange af jer der ønskede glutenfri kager OG gerne naturligt sødet.
Sund vegansk mad eller næremere kage var målet!
Hvilket fik min hjerne til at arbejde og nørde!
Ærligt jeg vågnede kl 4 om natten med en ide.. HA HA.
Jeg tog opskriften på chokolade squashbrødet som udgangspunkt og gik i gang..

Jeg ville gerne søde med dadler i stedet for rørsukker..
Bruge havremel i stedet for hvedemel..
Justerede lidt hist og her..

Lavede muffins i stedet for brød..


Resultatet? O.H M.Y.!!
Glutenfri muffins der er:

  • Svampede
  • Chokoladeintens
  • Uden æg og mælkeprodukter
  • Sødet på dadler (!!).. altså HELT uden tilsat sukker
  • Lavet i blender
  • Klar på 30 min.
  • Fuld af grøntsager og frugt ( 320g !! )
  • Glutenfri
  • Sund, nærende OG..
  • L.U.K.S.U.R.I.Ø.S.E !!
glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Grøntsager og frugt i glutenfri muffins – bag uden æg

Glutenfri muffins med squash og banan er geniale da de foruden at smage himmelsk er fuld af grønt og frugt.
Udover ekstra boost på grøntkontoen har squash og banan en vigtig rolle for den vidunderlige tekstur vores muffins får.

Jeg er fan af frugt og grønt i bagværk, især det veganske hvor puré af fx. æblemos i cookies eller banan i muffins kan erstatte et æg.
Eller revet æble i muffins kan give en svampet og luftig tekstur.

I dag kombinerer vi både most banan og revet squash for den ultimative glutenfri muffins!
Jeg oplever ofte at glutenfri bagning hurtigt bliver tørt, kedeligt og intetsigende men ved at bruge banan og squash bevarer vi fugten og gør at vores muffins forbliver svampede.

Muffins – helt uden tilsat sukker

Hvis i kender mig ved i jeg ELSKER at eksperimentere i køkkenet og udfordre mig selv.
Så da flere af jer ønskede kager sødet på dadler måtte jeg i gang..

OG jer der kender mig fra Instagram ved HVOR mange dadler jeg spiser, så det lå lidt til højrebenet at jeg måtte igang med at lege med dadler i kager.

For ærligt kan man andet end elske:
Dadler, chokolade, banan, squash, kaffe..

Godt vi er enige 😉
SÅ tilbage til muffins. Uden tilsat sukker men sødet på dadler.

Dagens opskrift på muffins kræver en god stærk blender eller foodprocessor da vi skal blende vores dadler sammen med banan, kaffe, olie og 2/3 dele af squash til en lækker cremet masse.

Herefter tilsætter vi de tørre ingredienser – blender KORT igen (vigtigt ikke at overblende da dejen vil blive tung og klæg)
Kommer dejen i skål og vender resten af squash og chokoladestykker i.
Bages og NYDES !

Læs mine tips og tricks længere nede for at være sikker på det bedste resultat samt bagning af dine muffins.

Ingredienser til glutenfri muffins

Nybagte squashmuffins kræver simple ingredienser, 1 blender og 30 min. før vi kan nyde svampede muffins med store smeltende chokoladestykker.
Jeg giver længere nede tips, tricks og ideer til hvordan du opnår den perfekte muffins. Alt du behøver:

  • Dadler
  • Squash
  • Banan eller æblemos
  • Neutral olie
  • Vanilje
  • Havremel
  • Kakao
  • Natron og bagepulver
  • Æbleeddike
  • Salt
  • Mørk chokolade
glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Tips og tricks til glutenfri muffins

  • Pres væde ud af squash før brug:
    – Efter du har revet din squash presser du det værste væde ud. Knug det let imellem dine hænder.
    – HUSK: Vi deler squash op og tager 2/3 med i blenderen og vender de resterende 1/3 i sammen med chokoladen.
  • Juicy dates eller medjool dadler (vægt uden sten):
    – Du kan bruge almindelig juice dates eller de mere luksuriøse medjool dadler som har en hel særlig karamelligende smag. Jeg har selv lavet med juice dates og det smager skønt.

  • Kold kaffe eller plantemælk:
    – Kaffe er med til at fremhæve chokoladesmagen men smager ikke igennem. Vil du gerne undgå kaffe kan du anvende plantemælk.

  • Banan eller æblemos:
    – Du kan udskifte banan med æblemos. Resultatet vil blive lidt mindre sød men stadig lækkert.

  • Bagepulver + natron:
    – Jeg bruger både bagepulver og natron da vi arbejder uden gluten og æg og denne sammensætning giver et flot hævet og luftigt resultat. Vigtigt at du tilsætter syre (æbleeddike/citronsaft) for at natron reagerer korrekt i dit bagværk.

  • Pas på ikke at overblende:
    – Tricket til en luftig glutenfri muffins er IKKE at blende for meget efter vi har tilsat melet. Blot blend indtil vores dadelpure + mel er homogen.

  • Blender – alternativt foodprocessor:
    – Opskriften kræver en god blender da dadlerne skal blendes til pure, selv bruger jeg vitamix. Du kan alternativt gøre dette i en foodprocessor men resultatet vil ikke bliver nær ligeså luftigt.

  • Bagetid; Små eller store muffins:
    – Opskriften foreskriver 10 stk. store muffins lavet med amerikanske muffinsforme købt i Irma.
    – Bager du opskriften i mindre traditionelle forme ændre bagetiden sig. Husk ALTID at alle ovne er forskellige og mine bagetider er vejledninger. Tjek med en tandstik om de er færdige, de skal være næsten rene eller med lidt chokoladestykker på. Konsistensen skal virke luftig men fast.

    *STORE MUFFINS: Bagetid ca. 25-30 min. (mine fik 28 min.)
    *SMÅ MUFFINS (CUPCAKES): Bagetid ca. 20-25 min.

  • Læs opskriften igennem + klargør ingredienser før du starter:
    – Læs opskriften godt igennem, vej ingredienser af , tænd ovnen og klargør forme inden du starter. Dette er vigtigt i alle opskrifter men særligt bagværk og kager kræver ofte specifikke fremgangsmetoder der er essentielle for det bedste resultat.

NU vil jeg glæde mig til at sige;
LET´S BAKE !

Prøver i opskriften vil jeg elske at høre om det – Kommenter herunder eller tag mig på instagram @albertestengaard.

RIGTIG go’ bagelyst!

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Lækre glutenfri muffins er sødet på dadler, fuld af grøntsager, frugt og kan laves på 30 min. Den perfekte snack, sund dessert eller treat i madpakken.
5 fra 6 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse5 min
Tilberedelse25 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 180 g dadler (vægt uden sten)
  • 60 g kold kaffe (ell. plantemælk)
  • 60 g neutral olie
  • 120 g banan (ell. æblemos)
  • 2 tsk vaniljesukker (ell. 1 tsk vaniljepulver)
  • 1 tsk æbleeddike (ell. citronsaft)
  • 200 g squash, revet (pres væde ud)
  • 130 g havremel, glutenfrit
  • 40 g kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 100 g chokolade, grofthakket

Tilberedelse

  • Note: Jeg anbefaler at læse tips og tricks ovenfor for at opnå bedst mulig resultat.
  • Forvarm ovnen til 175° varmluft og klargør muffins plade med 10 store eller 12 mindre muffins forme.
  • Bland havremel, kakao, salt, bagepulver og natron i skål og sæt til side.
  • I en god stærk blender kom dadler (uden sten), kaffe, olie, banan, vanilje, æbleeddike og 2/3 squash som er presset for væde (gem 1/3 til senere).
    Blend ved høj hastighed indtil massen er cremet og homogen.
  • Tilsæt melblandingen og blend kort ved lav hastighed, kun lige til alt er blandet. Pas på IKKE at overmikse.
  • Kom dejen i skål og vend de resterende 1/3 revet squash og hakket chokolade i dejen.
    Fordel dejen i muffins forme. Bag store muffins ca. 25-30 min indtil en tandstik kommer ren ud eller med lidt chokolade siddende. For mindre muffins bag ca. 20-25 min.
    Husk alle ovne er forskellige, hold øje og tjek med tandstik.
  • Lad muffins afkøle i formen ca. 10 min inden du flytter dem til rist. Nydes lune eller opbevares i lufttæt beholder. De er bedst friskbagte eller dagen efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments