Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Glutenfri - Kage - Muffins - Snacks - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Glutenfri muffins med squash, banan, chokolade og sødet på dadler

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Svampede glutenfri muffins vil glæde og berige dit kagehjerte men med ingredienser der vil forbløffe. Lavet på squash, banan og sødet på dadler. Helt uden æg, sukker og mælkeprodukter. Glutenfri muffins der er vegansk, chokoladeintens, fuld af grøntsager, uimodståelig og sund på samme tid. Lavet i blender og klar på 30 min.

Glutenfri muffins – svampet og lækker

Glutenfri muffins (!!)
YEP jeg tog udfordringen op. For ærligt glutenfri bagning er jo en hård nød at knække og noget jeg tager tilløb til.. haha.
MEN sidste uge snakkede jeg om squash i story på instagram. Jeg var fuld af ideer og ubeslutsom.

“Skulle det være chokolade, sødet på dadler, med banan, glutenfri?”..

I vendte tilbage med SÅ mange gode ideer, at jeg har haft squash på hjernen siden. Jeg endte med at lave et vildt svampet og chokoladerigt squashbrød sødet med banan og rørsukker. YUM!

Opskriften ligger HER – Det er virkelig luksus; Fuld af grøntsager og banan.

MEN samtidig var der virkelig mange af jer der ønskede glutenfri kager OG gerne naturligt sødet.
Sund vegansk mad eller næremere kage var målet!
Hvilket fik min hjerne til at arbejde og nørde!
Ærligt jeg vågnede kl 4 om natten med en ide.. HA HA.
Jeg tog opskriften på chokolade squashbrødet som udgangspunkt og gik i gang..

Jeg ville gerne søde med dadler i stedet for rørsukker..
Bruge havremel i stedet for hvedemel..
Justerede lidt hist og her..

Lavede muffins i stedet for brød..


Resultatet? O.H M.Y.!!
Glutenfri muffins der er:

  • Svampede
  • Chokoladeintens
  • Uden æg og mælkeprodukter
  • Sødet på dadler (!!).. altså HELT uden tilsat sukker
  • Lavet i blender
  • Klar på 30 min.
  • Fuld af grøntsager og frugt ( 320g !! )
  • Glutenfri
  • Sund, nærende OG..
  • L.U.K.S.U.R.I.Ø.S.E !!
glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Grøntsager og frugt i glutenfri muffins – bag uden æg

Glutenfri muffins med squash og banan er geniale da de foruden at smage himmelsk er fuld af grønt og frugt.
Udover ekstra boost på grøntkontoen har squash og banan en vigtig rolle for den vidunderlige tekstur vores muffins får.

Jeg er fan af frugt og grønt i bagværk, især det veganske hvor puré af fx. æblemos i cookies eller banan i muffins kan erstatte et æg.
Eller revet æble i muffins kan give en svampet og luftig tekstur.

I dag kombinerer vi både most banan og revet squash for den ultimative glutenfri muffins!
Jeg oplever ofte at glutenfri bagning hurtigt bliver tørt, kedeligt og intetsigende men ved at bruge banan og squash bevarer vi fugten og gør at vores muffins forbliver svampede.

Muffins – helt uden tilsat sukker

Hvis i kender mig ved i jeg ELSKER at eksperimentere i køkkenet og udfordre mig selv.
Så da flere af jer ønskede kager sødet på dadler måtte jeg i gang..

OG jer der kender mig fra Instagram ved HVOR mange dadler jeg spiser, så det lå lidt til højrebenet at jeg måtte igang med at lege med dadler i kager.

For ærligt kan man andet end elske:
Dadler, chokolade, banan, squash, kaffe..

Godt vi er enige 😉
SÅ tilbage til muffins. Uden tilsat sukker men sødet på dadler.

Dagens opskrift på muffins kræver en god stærk blender eller foodprocessor da vi skal blende vores dadler sammen med banan, kaffe, olie og 2/3 dele af squash til en lækker cremet masse.

Herefter tilsætter vi de tørre ingredienser – blender KORT igen (vigtigt ikke at overblende da dejen vil blive tung og klæg)
Kommer dejen i skål og vender resten af squash og chokoladestykker i.
Bages og NYDES !

Læs mine tips og tricks længere nede for at være sikker på det bedste resultat samt bagning af dine muffins.

  • glutenfri muffins med squash, banan og chokolade
  • glutenfri muffins med squash, banan og chokolade
  • glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Ingredienser til glutenfri muffins

Nybagte squashmuffins kræver simple ingredienser, 1 blender og 30 min. før vi kan nyde svampede muffins med store smeltende chokoladestykker.
Jeg giver længere nede tips, tricks og ideer til hvordan du opnår den perfekte muffins. Alt du behøver:

  • Dadler
  • Squash
  • Banan eller æblemos
  • Neutral olie
  • Vanilje
  • Havremel
  • Kakao
  • Natron og bagepulver
  • Æbleeddike
  • Salt
  • Mørk chokolade
glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Tips og tricks til glutenfri muffins

  • Pres væde ud af squash før brug:
    – Efter du har revet din squash presser du det værste væde ud. Knug det let imellem dine hænder.
    – HUSK: Vi deler squash op og tager 2/3 med i blenderen og vender de resterende 1/3 i sammen med chokoladen.
  • Juicy dates eller medjool dadler (vægt uden sten):
    – Du kan bruge almindelig juice dates eller de mere luksuriøse medjool dadler som har en hel særlig karamelligende smag. Jeg har selv lavet med juice dates og det smager skønt.

  • Kold kaffe eller plantemælk:
    – Kaffe er med til at fremhæve chokoladesmagen men smager ikke igennem. Vil du gerne undgå kaffe kan du anvende plantemælk.

  • Banan eller æblemos:
    – Du kan udskifte banan med æblemos. Resultatet vil blive lidt mindre sød men stadig lækkert.

  • Bagepulver + natron:
    – Jeg bruger både bagepulver og natron da vi arbejder uden gluten og æg og denne sammensætning giver et flot hævet og luftigt resultat. Vigtigt at du tilsætter syre (æbleeddike/citronsaft) for at natron reagerer korrekt i dit bagværk.

  • Pas på ikke at overblende:
    – Tricket til en luftig glutenfri muffins er IKKE at blende for meget efter vi har tilsat melet. Blot blend indtil vores dadelpure + mel er homogen.

  • Blender – alternativt foodprocessor:
    – Opskriften kræver en god blender da dadlerne skal blendes til pure, selv bruger jeg vitamix. Du kan alternativt gøre dette i en foodprocessor men resultatet vil ikke bliver nær ligeså luftigt.

  • Bagetid; Små eller store muffins:
    – Opskriften foreskriver 10 stk. store muffins lavet med amerikanske muffinsforme købt i Irma.
    – Bager du opskriften i mindre traditionelle forme ændre bagetiden sig. Husk ALTID at alle ovne er forskellige og mine bagetider er vejledninger. Tjek med en tandstik om de er færdige, de skal være næsten rene eller med lidt chokoladestykker på. Konsistensen skal virke luftig men fast.

    *STORE MUFFINS: Bagetid ca. 25-30 min. (mine fik 28 min.)
    *SMÅ MUFFINS (CUPCAKES): Bagetid ca. 20-25 min.

  • Læs opskriften igennem + klargør ingredienser før du starter:
    – Læs opskriften godt igennem, vej ingredienser af , tænd ovnen og klargør forme inden du starter. Dette er vigtigt i alle opskrifter men særligt bagværk og kager kræver ofte specifikke fremgangsmetoder der er essentielle for det bedste resultat.

NU vil jeg glæde mig til at sige;
LET´S BAKE !

Prøver i opskriften vil jeg elske at høre om det – Kommenter herunder eller tag mig på instagram @albertestengaard.

RIGTIG go’ bagelyst!

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 5 stemmer

Glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Lækre glutenfri muffins er sødet på dadler, fuld af grøntsager, frugt og kan laves på 30 min. Den perfekte snack, sund dessert eller treat i madpakken.
Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Kategori: Snack, Søde sager, Sund kage
Køkken: Glutenfri, Vegansk
Antal: 10 stk
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 180 g dadler (vægt uden sten)
  • 60 g kold kaffe (ell. plantemælk)
  • 60 g neutral olie
  • 120 g banan (ell. æblemos)
  • 2 tsk vaniljesukker (ell. 1 tsk vaniljepulver)
  • 1 tsk æbleeddike (ell. citronsaft)
  • 200 g squash, revet (pres væde ud)
  • 130 g havremel, glutenfrit
  • 40 g kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 100 g chokolade, grofthakket

Sådan gør du

  • Note: Jeg anbefaler at læse tips og tricks ovenfor for at opnå bedst mulig resultat.
  • Forvarm ovnen til 175° varmluft og klargør muffins plade med 10 store eller 12 mindre muffins forme.
  • Bland havremel, kakao, salt, bagepulver og natron i skål og sæt til side.
  • I en god stærk blender kom dadler (uden sten), kaffe, olie, banan, vanilje, æbleeddike og 2/3 squash som er presset for væde (gem 1/3 til senere).
    Blend ved høj hastighed indtil massen er cremet og homogen.
  • Tilsæt melblandingen og blend kort ved lav hastighed, kun lige til alt er blandet. Pas på IKKE at overmikse.
  • Kom dejen i skål og vend de resterende 1/3 revet squash og hakket chokolade i dejen.
    Fordel dejen i muffins forme. Bag store muffins ca. 25-30 min indtil en tandstik kommer ren ud eller med lidt chokolade siddende. For mindre muffins bag ca. 20-25 min.
    Husk alle ovne er forskellige, hold øje og tjek med tandstik.
  • Lad muffins afkøle i formen ca. 10 min inden du flytter dem til rist. Nydes lune eller opbevares i lufttæt beholder. De er bedst friskbagte eller dagen efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
sunde banan muffins med chokolade

Sunde veganske bananmuffins

æblemuffins med marcipan

Æblemuffins med marcipan og kanel

veganske brownie cookies

Veganske brownie cookies – Glutenfri variant

veganske kanelsnurrer

Veganske kanelsnurrer – snaskede og luftige

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt