Salat med perlebyg, feta og broccoli er sprød, mættende og smagfuld. Serveret med sennepsvinaigrette, syltede rødløg og saltede nødder får du en perlebyg salat som for hver mundfuld er ren nydelse. Perlebyg salat er nem at tilberede og skøn som måde mættende måltidssalat eller tilbehør til aftensmaden.
Perlebyg salat – Sprød og smagfuld
Dagens opskrift på salat med perlebyg, feta, broccoli samt skøn sennepsvinaigrette slog benene væk under mig.
Fordi, hånden på hjertet, er det første gang jeg leger med perlebyg. Men nu ved jeg, at det var en kæmpe fejl – Perlebyg er jo SÅ lækkert og ikke desto mindre super nemt at tilberede og meget anvendelig da smagen er mild og let nøddeagtig.
Perlebyg salat er en af de typer salat jeg holder allermest af! Nemlig mættende salater som kan nydes alene, som måltidssalat, i madpakken eller serveres som tilbehør til aftensmad, buffet eller endda på en picnictur.
Perlebyg er et skønt alternativ til ris og pasta og kan både nydes varm og kold. I dagens perlebygsalat kombineres den lækre perlebyg med grove grøntsager, sødt æble og syltede rødløg. Afslutningsvis topper vi med salte nødder, cremet feta og en af mine favoritdressinger (uden tahin, haha) nemlig sennepsvinaigrette. Dyk ned i herlighederne og læs mere om perlebygs kogetid, tilberedning samt tips og tricks til den bedste perlebyg salat under opskriften.
Opskrift på nem Perlebygsalat med feta
Glæd jer til en salat fuld af smag, power og mæthed. Se video HER hvordan jeg samler perlebyg salaten.
Perlebyg salat med feta og broccoli
Ingredienser
Perlebyg salat
- 1,5 dl perlebyg
- ½ stk spidskål
- 1 stk broccoli
- 2 håndfulde bredbredet persille
- 2 stk æbler
- 1 dl salte nødder
- Feta
- 1 portion citron syltede rødløg
Sennepsvinaigrette
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk agavesirup
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk grov sennep
- 2 tsk dijonsennep
- 4 spsk olivenolie
- Friskkværnet peber
Tilberedelse
- KLARGØR INGREDIENSER: Start med at koge perlebyg efter anvisning på posen. Når færdigkogt, hæld overskydende vand fra og skyl under koldt vand. Forbered citron-syltede rødløg så de kan nå at trække. Brug den henviste opskrift men udskift lime med citron og æblecidereddike med hvidvindseddike.Snit spidskål fint og kom i skål, kram kålen med en lille smule æblecidereddike så den falder let sammen og bliver blødere.
- KLARGØR BROCCOLI: Du kan vælge enten at bruge broccoli rå, her laver du små buketter og tilsætter til din skål med spidskål, er dit broccoli meget stort, brug da kun ½ hoved. Ønsker de den lidt tilberedt, kommer du bukketterne i stor skål, overhælder dem med kogende vand hvor de står 2-3 min. Dræn dem herefter og skyl under koldt vand. Tilsæt til skålen med spidskål
- Snit persille fint og vend med spidskål og broccoli. Skær æble i både eller tern.
- FORBERED DRESSING: Rør alle ingredienser sammen eller ryst dem i et syltetøjsglas indtil homogen og lækker.
- SAMLING AF SALATEN OG SERVERING: Find ønsket skål eller fad frem og fordel først spidskål-broccoli, perlebyg og 1/2-delen af dressingen. Vend let sammen. Top med æble, feta, citron-syltede rødløg, ristede nødder og lidt ekstra persille. Hæld resterende dressing over og server.
Egne noter
Mættende salat med perlebyg og feta
Har du ligesom mig ikke prøve perlebyg i salat før?
Så er denne opskrift dit clue til at komme i gang. Tro mig, jeg er allerede FAN. Jeg elsker hvordan perlebyg salat mætter, har bid og kommer med en bunke gode kostfibre og energi til kroppen.
Grøntsagerne kan du ret meget mikse og matche som du vil, da det er perlebyg, dressing og topping der er kronen på værket. Så vil du gerne re-designe din egen perlebyg salat giver jeg tips og tricks herunder.
SÅ er det blot at sige; Let´s GO!
Tips og tricks til perlebyg salat
Tips tricks og vejledning til en perfekt perlebyg salat:
- BROCCOLI – VARIATIONER:
- Broccoli kan erstattes med rå blomkål eller fennikel i tynde skiver.
- ÆBLE:
- Kan erstattes med tørret frugt, pære eller appelsin i både.
- PERLEBYG:
- Se mere info nedenfor.
- VEGANSK UDGAVE:
- Udskift feta med avocado eller brug en vegansk udgave eller tilbered en portion tofu-feta.
- EKSTRA PROTEIN:
- Tilføj 2 dl optøede edamamebønner.
- HOLDBARHED:
- Perlebygsalaten opbevares på køl og kan holde sig 2-3 dage.
Perlebyg kogetid:
Før du begynder på selve kogningen er det vigtigt du skyller perlebyggen grundigt i koldt vand. Herefter koges den i rigeligt vand efter anvisning på posen. Jeg smager gerne på den når kogetiden er tæt på færdig, hermed kan jeg nemmere finde den rette konsistens. Jeg synes personligt perlebyg gerne må komme med et lille bid.
Efter kogning, hældes overskydende vand fra og du enten lade dem køle af eller skylle dem i koldt vand for at stoppe kogning og afkøle dem hurtigere.
Kan jeg erstatte perlebyg i salaten:
Du kan sagtens vælge at udelade perlebyg og bruge et andet mættende korn såsom quinoa, perlespelt, rugkerner, hirse, couscous eller bulgur.
Du kan også vælge at bruge bønner, fx. edamamebønner, kikærter eller sorte bønner.
Eller lave en kombination, hvis du fx. har rester tilbage fra foodprep eller tidligere måltiders tilbehør. Fx. kunne kombinationen af quinoa og edamamebønner smage fortrinligt i salaten.
Mættende salater med korn og bønner
Vild med perlebyg salat – så vil du elske de næste 3 bud på mættende salater som bruger korn, bønner eller linser. Alle mættende og skønne som måltidssalater.
- GRØNKÅLSSALAT MED QUINOA:
- Sprød og lækker grønkålssalat med sennepsdressing vil få dig til at glemme alt om kedelig kål og smagsløse dressinger. Her er der KNALD på lækkerhed og grønkålen er masseret med den lækreste sennepsdressing; Sød, syrlig, salt. Grønkålen for selvskab af mættende quinoa, søde pærer, cremet feta og krydrede bagte hokkaido.
- MÅLTIDSSALATER MED EDAMAMEBØNNER OG HUMMUS:
- Mættende måltidssalater til 3 dage og ideér til foodprep. Asiatisk dressing, edamamehummus og sprøde grøntsager.
- Se hvordan du tilbereder og prepper 3 X salat HER.
- LINSESALAT MED BAGTE GRØNTSAGER:
- Smagfuld linsesalat med efterårets råvarer. Linser vendt i krydderolie, serveret sammen med bagt græskar, rødbede og rødløg. Linsesalaten er mættende, nærende og en fryd for øjet. Server med cremet ranch dressing, ristede kerner, tranebær og nyd linsesalaten til aftensmad eller som måltidssalat.
- Se tilberedning og samling af linsesalaten HER.