Annonce

Tomatsalat med feta, nektarin og kirsebær

Tomatsalat med feta, sprøde tomater, nektarin, kirsebær og lynsyltede citronrødløg. Salaten er toppet med cremet feta, krydderurt vinaigrette og sprøde græskarkerner. Tomatsalaten er nem at lave, skønt tilbehør til hverdagsaftner, grill og gæster. Kan laves vegansk samt vegetarisk. Server sommerens skønneste tomatsalat som er sød, syrlig, smagfuld og farverig på en gang.

tomatsalat med feta

Sommerlig tomatsalat med feta

Sommerlig salat med solmodne sprøde tomater, søde sommerfrugter, syrlige citronrødløg og cremet feta. Toppet med skøn krydderurt vinaigrette og knasende græskarkerner. Tomatsalat med feta er nem at lave, skønt tilbehør til hverdag, fest og grillaftner. Smager af sol, sommer og er en fryd for øjet…

Jeg er ikke den største fan af sommer (= varme, haha..) MEN jeg er til gengæld KÆMPE fan af de lækreste råvarer der følger med årstiden: Tomater, kirsebær, rucola, rødløg og basilikum for at nævne nogle af dagens stjerner.
Efter vores årlige thy-tur til familien kom jeg hjem i køkkenet og kunne slet ikke vente med at komme i gang, nørde og trylle nye opskrifter frem. Lige indtil Danmark blev ramt af ekstrem varme 30+ grader og alt jeg kunne tænke på var smoothie, is og kolde salater.

Tomatsalat med feta og søde sommerfrugter blev resultatet af “Alberte overlever 30+ grader” og er måske/måske ikke udviklet i en mindre solstiks-tilstand, HA HA!
Resultatet blev den lækreste tomatsalat jeg til dato har lavet og jeg glæder mig sådan til at dele den med jer. Salaten er super nem og kan snildt laves vegansk enten med tofu-feta eller et vegansk alternativ til fetaost.
Håber I vil nyde sommerens ultimative og farverige tomatsalat.

Opskrift på luksus tomatsalat med feta:

Reklamelinks er markeret med*
tomatsalat med feta opskrift
Gem til madplan

Tomatsalat med feta, nektarin og kirsebær

Tomatsalat med feta, tomater, søde sommerfrugter og lynsyltede citronrødløg. Salaten er toppet med cremet feta, vinaigrette og sprøde græskarkerner Skønt tilbehør til hverdag og gæster.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Salat

  • 2 stk nektarin
  • 150 g kirsebær
  • 200 g cherrytomater
  • Rucula
  • 100 g feta
  • 1 stk avocado
  • Ristede kerner
  • Frisk basilikum

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk citron
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk chiliflager
  • Salt og peber

Lynsyltede citron rødløg

  • 2 stk rødløg
  • 1 stk citron
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk hvidvinseddike

Tilberedelse

Lynsyltede citron rødløg

  • Start med at forberede de syltede rødløg: Skær rødløg i både og kom i skål med skallen og saft fra 1 citron. Herefter rørsukker og hvidvinseddike. Vend godt rundt og sæt til side og mariner indtil servering. Rør gerne et par gange undervejs så alt dækkes af lagen. Rødløgene skal minimum stå 15 min. og kan laves i god tid eller dagen før og opbevares på køl.

Salat

  • Forberede dressing: I lille skål kom alle ingredienserne til dressing, brug skallen fra ½ citron, og pres hvidløgsfedet, rør rundt og sæt til side.
  • Klargør grønt + frugt: Fjern sten fra nektariner og skær i både, kirsebær skæres halvt over og sten fjernes. Cherrytomater skæres i halve. Kom nektarin, kirsebær og tomat i skål og hæld ½ delen af dressingen over. Lad marinere 10-15 min. ved stuetemperatur eller sæt på køl indtil servering.

Servering

  • På ønsket fad kom rucula i bunden, herefter nektarin/kirsebær/tomat blanding. Top med ½ portion citron rødløg, avocado og smuldret feta over. Til sidst drysses med ristede kerner, frisk basilikum og resterende dressing.
    Server med resten af de lynsyltede rødløg samt evt. ristet brød.
    *TIP: Brug den feta du ønsker. Vegansk eller almindelig. Alternativt kan du lave din egen lækre tofu feta.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
tomatsalat med feta og frugt

salat med tomat, FETA OG sommerFRUGTER

Tomatsalaten er nem og simpel at lave og opbygget af 4 steps.
1. step er tomat/nektarin/kirsebær som bliver vendt i vinaigrette og får lov at trække smag inden servering. De søde sommerfrugter er perfekt sammen med krydderurt vinaigretten og de syltede rødløg.

lynsyltede citron rødløg – Perfekt pift:

2. step er netop de lækreste sprøde rødløg syltet med citron. De minder meget om favoritten lime-syltede rødløg men som navnet afslører bruger vi citron i stedet. Jeg bruger hvidvinseddike som giver en frisk og syrlig smag og får sødmen fra rørsukker. Rødløgene skæres i både og marinerer minimum 15 min. imens salaten klargøres. Citronrødløgene holder sig sprøde og saftige længe og kan snildt opbevares på køl 3-5 dage.
TIP: De er geniale som topping på smørrebrød og som fyld i sandwich.

tomatsalat dressing:

3. step i vores tomatsalat med feta er dressingen som er krydderurt vinaigrette, syrlig og sød. Vinaigretten er lavet på olie, hvidvinseddike, agavesirup og smag til med en blanding af tørrede krydderurter, hvidløg samt salt og peber. Som ekstra pift tilføjes der lidt revet citronskal. Ca. 1/2 af dressingen bruger vi til at marinere vores søde sommerfrugter og resten hældes over salaten inden servering.

Finish – Cremet feta og sprøde kerner

Tomatsalat med feta har et sidste og 4. step som sætter kronen på værket og binder smagene sammen. Her topper vi med cremet og fed avocado samt god feta. Fetaen tilføjer kant, cremethed og en saltet smag som er skøn med de søde frugter og syrlige rødløg. Ristede græskarkerner bryder med et dejligt knas til de bløde og friske elementer.
TIP: Ønsker du at lave salaten vegansk kan du servere med tofu-feta eller købe et vegansk alternativ til fetaost.

Tips og tricks til den bedste tomatsalat med feta

  • Køb gode råvarer – Gerne danske og økologiske:
    • Tomatsalaten er simpel og de enkelte råvarer får derfor lov at træde frem. Smagen og kvaliteten er afgørende for det endelige resultat.
  • Mariner citronrødløg i god tid:
    • Husk at mariner de syltede rødløg så de er klar ved servering. Rødløgene kan snildt laves i god tid eller dagen før.
  • Brug en god og smagfuld olivenolie:
    • Olivenolien binder vores vinaigrette sammen og smagen deraf betyder meget. Køb gerne en god og økologisk variant. Jeg køber ofte på SPOT i netto.
  • Brug en cremet feta af god kvalitet:
    • Når jeg endelig vælger at nyde produkter som er vegetariske vælger jeg dem med omhu, da det netop er smagen og kvaliteten jeg kommer efter og har savnet.
  • Kan jeg lave tomatsalaten vegansk?
    • Du kan snildt lave tomatsalat med feta vegansk ved at anvende tofu-feta eller et vegansk alternativ.
  • Hvor længe holder tomatsalat med feta på køl?
    • Når du har anrettet og samlet alle ingredienser holder salaten 2-3 dage på køl. Salaten vil falde lidt sammen men smagen vil stadig være god.
  • Jeg får gæster til aften – Kan jeg forberede salaten i god tid?
    • Ønsker du at forberede salaten så den nemt kan serveres anbefaler jeg du forbereder alle delelementer og sammensætter tomatsalaten lige inden servering.
    • Forbered: Syltede rødløg, dressing + tomat/frugt med dressing, ristede kerner. Nu kan du nemt servere på fad og toppe med smuldret feta mm.
    • Laver du tomatsalat med feta i vegansk udgave, kan du ligeledes forberede tofu-feta i god tid.
  • Leg med ingredienser og varier:
    • Salaten er nem at variere og kan justeres efter egne præferencer. Prøv bl.a fersken i stedet for nektarin og jordbær i kvarte fremfor kirsebær.
    • Salaten kan serveres med appelsin eller lime-rødløg.
sommer tomatsalat med feta

4 Lækre sommersalater

Sommeren er lang og med rig mulighed for at kreere og nyde alle de lækre råvarer, sprøde salater og lyse aftner. Her kommer 4 af mine favorit sommersalater der er skønne som tilbehør:

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments