Sød, syrlig, cremet og nem at lave. Mangosalat med avocado og lime er det lækreste tilbehør som kræver minimal effort, men giver point hver gang. Sødmen fra mango, syrlig eksotiske tvist fra lime, cremethed og fedme fra avocado og til sidst kant fra rødløg. Server salaten som tilbehør til dine curry, i wraps eller nyd den alene med hummus og brød.
Mangosalat – Nem og lækker tilbehør
Jeg har altid tænkt “den her opskrift er for nem til at dele”. MEN så alligevel, når noget er virkelig lækkert, nemt og smagfuldt så skal det vel have en plads på bloggen? Lige præcis sådan en opskrift er dagens mangosalat.
Jeg har lavet den utallige gange, måske fordi jeg minimum 1 gang om ugen spiser curry, og den er perfekt som topping da den indeholder sødme, syre, cremethed og krydderurter.
Mangosalaten er sammensat af modne mango, cremede avocado, lime og krydderurter, mine favoritter er koriander og lime (amen elsker dem)!
Man kan servere den som den er, eller toppe med rødløg, peanuts, ristede sesamfrø eller tilføje en agurk, sukkerærter.. Ja i forstår pointen. I dag får I en herlig mangosalat som er perfekt alene, men også kan justeres og leges med så I opnår lige netop det udtryk i søger. Men gør jer selv den tjeneste at lave den. Perfekt ovenpå en spicy, varm rød curry. OG altid med kokosris for ekstra luksus
Opskirft på nem mangosalat
Mangosalat med avocado
Ingredienser
- 1 stk mango
- 1 stk lime
- 2 stk avocado
- 1 stk rødløg
- Friske krydderurter
Tilberedelse
- KLARGØR: Start med at skære top og bund af mango og herefter ned langs siderne så du for skrællen af. Skær ind til kernen så du står tilbage med 4 stykker mangokød. Skær herefter dem i tynde strimler eller små tern hvis du foretrækker. Skær avocado halt over og del den. Fjern stenen og med en ske tag kødet fra hver halvdel ud og skær i små tern.
- BLAND SALATEN: Kom mango og avocado i skål og riv skallen fra lime over, gerne på microplaine og herefter saften. Vend rundt så alt er dækket i limesaft.
- SERVERING: Fordel din mango-avocado blanding på fad eller tallerken og top med rødløg, frisk mynte eller koriander.
Egne noter
Mangosalat med rødløg og avocado
Simple råvarer og masser smag. Nogle gange skal vi lade råvarerne tale for sig sig, og det gør de så sandelig idag. Mango smager dejligt, men vil vi få det allerbedste ud af den gule solmodne frugt skal vi lade den trække i limesaft. Citrussaften er med til at fremhæve mangoens naturlige sødme og giver samtidig et dejligt modspark. Herefter tilføjer vi avocado for fedme og vupti, med 3 råvarer har vi den lækreste salat med mango, perfekt som topping.
Sådan skærer du nemmest en mango:
- MULIGHED 1:
- Start med at skære top og bund af mango så den har en flad bund.
- Herefter stiller du den på bunden og kører med en kniv fra toppen og ned af skrællen så tæt på kødet som muligt. Kør hele vejen rundt indtil alt skrællen er væk.
- Skær herefter ind til stenen fra begge sider og derefter fra de 2 resterende. Skær herefter i tynde strimler eller små tern.
- MULIGHED 2:
- Skær ned langs stenen af mangoen på begge sider.
- Snit med en skarp kniv tern i kødet på hver halvdel, lodret og vandret. Vend derefter skindet ned af så mangokødet “popper” ud og du kan skære det af med en skarp kniv.
Servering af mangosalat
- ASIATISK – Server til:
- I WRAPS / TORTILLA
- Prøv en wrap med peanut tofu og mangosalat
- En lækker taco med sprød tofu og mangosalat
- SALATBOWLS
- Sushi bowls med mangosalat – vegetarisk eller med fisk
- Buddhabowl med spidskål, mangosalat, edamamebønner, gulerod, peanutbutterdressing og ristede peanuts
- Få inspiration til 3 buddhabowls her
Tips og tricks til sund mangosalat
- FIND EN MODEN MANGO – MEN IKKE OVERBLØD:
- Sweet-spottet for en god mango ligger lige imellem blød og FOR blød. Mærk let på din mango inden du køber dem. De må ikke være stenhårde men heller ikke så bløde at du næsten kan mose fingeren igennem.
- VARIER MELLEM LIME OG CITRON:
- Skift udtryk i din mangosalat ved at variere mellem at bruge citron og lime.
- EKSTRA FYLD:
- Du kan sagtens fylde mere guf i din salat med mango. Prøv fx. 1 lille agurk i små tern, feldsalat og eller lidt fintrevet spidskål. Bruger du mange grøntsager anbefaler jeg du laver en lille vinaigrette frem for blot limesaft. Bland saft og skal med 1 spsk olivenolie samt lidt agavesirup, salt og peber.
- EKSTRA TOPPING:
- Top med ristede peanuts eller sesamfrø.
- Lav lime syltede rødløg i stedet for rå.
- HOLDBARHED:
- Opbevares i lufttæt beholder på køl 1-2 dage da avocadoen hurtigt bliver kedelig.