Prøv den lækreste opskrift på green goddess salat som er kendt fra tik-tok og Instagram. Sprøde grøntsager vendt i cremet grøn dressing giver en fyldig og smagfuld grøn salat. Prøv min version med rigelig krydderurter, parmesan, cashewnødder og et godt spark syre. Salaten er nem at lave og perfekt som tilbehør eller som dip med tortillachips.
Spidskålssalat med grøn dressing
Sprøde grøntsager vendt i en grøn cremet dressing danner rammerne om den lækre green goddess salat som gik viralt på TIK-TOK og Instagram, af gode grunde!
Green goddess salaten er fyldig, sund, mættende, og vigtigst af alt, den smager HIMMELSK.
Salaten er kendetegnet ved 3 grøntsager: spidskål, forårsløg og agurk som snittes i små tern og vendes med den karakteristiske grønne krydderurtedressing lavet på bl.a. cashewnødder, parmesan, spinat og krydderurter, hvilket giver en intens smag og cremet konsistens.
Nyd salaten som tilbehør til grill, falafler, tofu eller server den som dip med tortilla chips.
Green goddess salat opskrift
Green goddess salat
Ingredienser
Grøntsager
- 1 lille hoved spidskål
- 1 stk agurk
- ½ bundt purløg
- 2-3 stængler forårsløg
- Evt. 1 bundt asparges
- Evt. ½ dl ristede græskarkerner
Grøn cashew dressing
- 60 g cashewnødder
- 40 g frisk spinat
- 30 g frisk basilikum
- ½ bundt purløg
- 2 fed hvidløg
- 1 lille skalotteløg (eller 1 stk forårsløg)
- 1 spsk kapers
- 40 g parmesan
- 1 stk citron (skallen og saften)
- 1 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- ½ dl koldt vand
Tilberedelse
- FORBERED: Kom cashewnødderne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i blød 10 min. og dræn dem herefter for vand.
- GRØNTSAGER: Snit kålen fint, gerne i små firkanter. Kom i stor skål. Skær agurk i små tern, forårsløg i tynde skiver og hak purløg fint. Kom alt i skålen med spidskål.
- CASHEW DRESSING: I en god blender hæld alle ingredienser til dressingen og blend indtil du har en helt cremet og smuk grøn dressing. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere hvidvinseddike for syre.
- SAMLING AF SALAT: Hæld dressingen over dine grøntsager og vend godt rundt indtil alt er fordelt. Lad gerne trække lidt så dressingen trænger ind i grøntsagerne. Nyd som tilbehør, i sandwich eller haps med tortillachips.Ønsker du mere bid og knas i salaten, snit 1 bundt asparges til salaten og top med ristede græskarkerner.
Egne noter
Grøn salat med cashewdressing
Jeg er inde i en periode hvor jeg leger med alverdens versioner af grønne salater fuld af smag og tekstur. Jeg har lavet 2 nye sommersalater som jeg igennem sommeren vil servere; grøn asparges salat og grøn salat med feta. Begge fuld af sommerens lækreste råvarer, gode dressinger og cremet feta. Green goddess salat er en grøn salat til fingerspidserne, med de grønne grøntsager samt krydderurter dressing lavet på cashewnødder som bidrager med gode fedtstoffer og cremethed.
ingredienser – Green goddess salat
- SPIDSKÅL – Almindelig hvid spidskål, gerne øko, snittet helt fint, gerne i små tern.
- AGURK – Skåret i små tern.
- FORÅRSLØG – Snittet i tynde skiver. Husk at rens dem godt for eventuel jord i de grønne blade.
- PURLØG – Finthakket. Kan erstattes eller kombineres med persille eller dild.
- EKSTRA: ASPARGES OG RISTEDE GRÆSKARKERNER – Ønsker du mere fylde i din salat tilføj et bundt friske asparges, enten rå eller sauteret kort på panden. Tilføj ristede græskarkerner for et dejligt knas.
Grøn cashewdressing – Cremet og fyldig
- CASHEWNØDDER – Neutrale cashewnødder.
- PARMESAN – Køb gerne en god modnet variant, det smager dejligt intenst.
- FRISK SPINAT – Køb evt. skyllet spinat, så er det nemt at bruge i din cashew dressing.
- BASILIKUM – Vi bruger ca. en hel bøtte basilikum og det smager fantastisk med den salte parmesan og cashewnødder, som en opgraderet pesto.
- PURLØG & SKALOTTELØG – Knald på smag men uden løg-smagen overdøver. Skalotteløget kan erstattes med 1-2 forårsløg.
- HVIDLØG – Er du ikke så meget til hvidløg kan du udelade eller nøjes med 1 fed.
- CITRON – Lækker syre. Vi bruger både skal og saft for at få mest mulig power med, og skallen giver en dejlig aromatisk smag.
- OLIVENOLIE – Justere konsistens og gør dressingen homogen og dejlig fyldig.
- HVIDVINSEDDIKE – Perfekt afrunding af de salte og fede smage.
- KAPERS – Skønt saltet twist. Kan udelades og erstattes med lidt ekstra flagesalt.
- KOLD VAND – Justerer konsistensen.
Servering – green goddess salat
- SOM TILBEHØR:
- Nyd salaten som tilbehør til grill, i sandwish eller som del af buffet. Prøv salaten med hjemmelavede falafler eller dunser lavet på tofu.
- SOM DIP:
- Brug salaten som dip med totilla chips. Skøn som appetizer eller forret.
Tips og tricks til green goddess salat:
- BRUG EN GOD BLENDER TIL DIN DRESSING:
- Ønsker du den bedste oplevelse af din cremede cashew-dressing, kræver det en kraftig blender som kan blende cashewnødderne helt fint og cremet.
- Fx. en vitamix, wilfa mm.
- LAD SALATEN TRÆKKE PÅ KØL:
- Lad gerne grøntsagerne trække i dressingen lidt tid inden servering, det intensivere smagene.
- BRUG EN GOD PARMESAN ELLER ANDEN FAST OST:
- Køb gerne en god modnet parmesan, det smager dejligt intenst. Du kan også variere med anden fast ost, jeg har prøvet med hvid cheddar.
- KAN JEG LAVE SALATEN VEGANSK?
- Erstat parmesanosten med 3 spsk. gærflager. Jeg anbefaler dette mærke.
- KAN JEG ERSTATTE CAHEWNØDDER I DRESSINGEN?
- Tåler du ikke cashewnødder eller har du dem ikke på lager kan du erstatte med solsikkekerner eller mandler (uden skin). Bruger du solsikkekerner kan konsistensen blive en smule mindre cremet men smagen fejler intet.
- Husk at sæt dine nødder i blød 10-15 min. i kogende vand inden brug. Dræn i sigte.
- OPBEVARING OG HOLDBARHED:
- Green goddess salaten kan sagtens holde sig på køl 2-3 dage i lufttæt beholder, smagen bevares, dog kan grøntsagerne blive mindre sprøde.