Gnocchi med bagt tomatsauce og mozzarella

Bløde kartoffel gnocchi, krydret tomatsauce og cremet mozarella. Vegetarisk aftensmad som er nem at lave, smager himmelsk og hele familien vil elske. Har du ikke prøvet gnocchi før er dette et himmelsk sted at starte, perfekt comfort food som kan laves til hverdag.

gnocchi med tomatsauce

Gnocchi med bagt tomatsauce og ost

Hvis jeg lukker øjnene kan jeg stadig forstille med denne ret; Cremet boblende tomatsauce med et strejf af chili, vendt med bløde gnocchi som stadig har lidt bid og toppet med smeltende mozzarella. For ekstra mums toppes med parmesan efter en tur i ovnen.. HAPS!

Dagens opskrift emmer af comfort food men er samtidig ideel som vegetarisk hverdagsmad. Retten er simpel og kræver få ingredienser. Ønsker du at tilføje flere grøntsager, tilbehør eller lege med smagene finder du alle mine tips og tricks længere nede i indlægget.
MEN gnocchi i tomatsauce er i sig selv, noget af det bedste vegetar aftensmad jeg længe har fået! Håber i bliver lige så vild med den som jeg.

Gnocchi med tomatsauce er:

  • Klar på 45 min. – Minimal arbejdsindsats.
  • Tilberedes i ovnen – Nem at lave.
  • Børnevenlig.
  • Smagfuld og dejlig krydret.
  • Kan varieres med grøntsager.
  • Vegansk og glutenfri mulighed.
  • Luksuriøs vegetarisk hverdagsmad..

Opskrift på bagt gnocchi i ovn med tomatsauce:

Reklamelinks er markeret med*
gnocchi med tomatsauce opskrift
Gem til madplan

Gnocchi med bagt tomatsauce og mozzarella

Bløde kartoffel gnocchi, krydret tomatsauce og cremet mozzarella. Vegetarisk aftensmad som er nem at lave, smager himmelsk og hele familien vil elske.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 3 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Bagt tomatsauce:

  • 500 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup
  • 1,5 spsk balsamico
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • ½ tsk chiliflager
  • ¼ stk citron
  • 1 dl madfløde
  • Salt, friskkværnet peber

Bagt gnocchi fad:

  • 500 g gnocchi
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • Frisk basilikum
  • Parmesan

Tilberedelse

Bagt tomatsauce:

  • Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og find et mellem stort ovnfast fad frem. Dette fad skal kunne rumme både tomatsauce og gnocchi. Mit fad målte ca: 20 X 24.
  • Tilbered tomater: I fadet kom hele cherrytomater, pillede hvidløg og rødløg i både. Rør marinade af olivenolie, agavesirup, balsamico, oregano, basilikum, chiliflager samt skal fra ¼ citron. Rør sammen og fordel over tomater, vend rundt. Bag tomaterne i ca. 20 min. indtil de begynder at sprække let og karamellisere. Lad ovnen være tændt og dine tomater afkøle kort inden du fortsætter.
  • Blend saucen: I blender kom tomatblandingen samt madfløde (Gem fadet, vi skal bruge det igen). Blend indtil du har en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. ekstra sirup for sødme, balsamico for syre og ønsker du en mere mild smag kan du justere med ekstra madfløde. Sæt til side.
    TIP: Jeg bruger vegansk madfløde fra Naturli´. Se alle mine tips og tricks i indlægget.

Bagt gnocchi fad:

  • Saml gnocchi fad: I samme fad tilføj gnocchi og hæld din bagte tomatsauce over. Vend godt rundt så alle gnocchi er dækket. Top med frisk mozzarella og bag i ovnen 20-25 min. indtil osten er gylden og fadet bobler. Ønsker du lidt mere farve kan du give retten 2-3 min. ved grillfunktion til sidst.
  • Servering: Top med frisk basilikum og friskrevet parmesan og server evt. med grøn salat og brød ved siden af.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
vegetar opskrift gnocchi

Himmelsk og nem ovnret – Gnocchi med tomatsauce

Jeg har en tilståelse! Før dagens ret havde jeg aldrig smagt gnocchi. Hvad vent, WHAT?
Jeg ved det, FEJL.
Men efter år i spiseforstyrrelsen var de aldrig på tale. I min barndom, kendte vi slet ikke noget så fancy, som pasta lavet på kartofler, rullet til små lækre dejklumper. Måske det var fordi vi kom fra Jylland ellers er jeg bare blevet gammel?

Jeg kan konstatere det er en FEJL og jeg kommer til at spise mig igennem gnocchi, for at rette op på det; Fordi gnocchi er jo GENIALE!
Bløde, lækre, smelter i munden og minder mig om melboller fra barndommen (Kan i huske dem med klarsuppen? De var altså gode! HA HA)
Tilbage til retten..

Udover gnocchi laver vi cremet tomatsauce helt fra bunden og det er super nemt. Vi bager solmodne tomater i ovnen med rigelig krydderier for herefter at blende dem godt med lidt madfløde.
På under 30 min. står vi men tomatsauce der smager af sommer, dejligt krydret og er klar til at blive forenet med de bløde gnocchi og smeltende mozzarella.
Alt kommer tilbage i ovnen (NEMT) og bobler sig færdig imens hytten dufter som et hjørne af Italien. Nu vi klar til at servere himmelsk vegetarmad som hverken kræver megen tid eller arbejdsindsats, men hvor lykken sidder i gode ingredienser.

Hvad er gnocchi?

Gnocchi er små “dejklumper” og en del af pastafamilien. De menes at stamme fra Italien. Modsat traditionelt pasta som fremstilles på mel og æg laves gnocchi med kartofler og mel. I nogle opskrifter bruges der æg, krydderurter og meltyperne kan variere.
Gnocchi er meget simple i smagen og derfor lækre serveret med krydrede tomatsaucer, pesto eller ost. Gnocchi kan ofte serveres hvor der traditionelt ville bruges pasta/ris og omvendt.
Lad jer ikke snyde af deres små luftige størrelser, de mætter dejligt!

Bagt tomatsauce – Nemt og lækkert

Jeg er vild med mad der tager tid, omhyggelighed og nærvær. MEN jeg er også fan af mad som kræver minimal arbejdsindsats og opvask i køkkenet. Mad som kan laves og serveres indenfor en time og redder hverdagens til tider hektiske liv.

Her kommer bagt tomatsauce ind i billedet. Life safer.
Alt du har brug for er tomater, krydderier, et fad, en ovn og en blender. BUM.
Cremet tomatsauce klar.
Vi genbruger fadet til vores gnocchi og slipper for gryder og pander der skal vaskes op i et væk bagefter.
Gem endelig tomatsaucen på jeres liste og brug den til hverdagens måltider. Den er skøn serveret med pasta, vendt med linser eller som del af en nem gryderet.

Tips og tricks – Bagt gnocchi fad:

  1. Jeg spiser vegansk – Hvad gør jeg?
    • For at lave vegansk gnocchi fad er der 3 råvarer du skal være opmærksom på:
    • GNOCCHI: Vær sikker på de er produceret uden æg. Se næste spørgsmål. Jeg fandt en variant i Irma uden æg.
    • MADFLØDE: Jeg bruger madfløde fra Naturli´.
    • OST: Du kan udskifte mozzarella med en vegansk revet ost eller toppe med 1/2 portion vegansk bechamel. Ved servering kan du bruge vegansk parmesan eller hjemmelavet vegansk parmesan.
  2. Vegansk gnocchi? Hvor kan jeg købe dem?
    • Gnocchi kan være lavet både med og uden æg. Mange forretninger har gnocchi produceret uden æg, blot kig på ingredienslisten.
    • Du kan købe veganske gnocchi både på Nemli´ HER eller på CoopMad HER. Begge sider har flere varianter uden æg.
  3. Kan jeg tilføje ekstra grøntsager?
    • Ønsker du flere grøntsager kan du vælge at svitse fx. 1 bakke svampe og 1 squash i tern på panden og tilføje til fadet sammen med gnocchi. Tomatsaucen hældes over.
    • Grøntsager der ville gå godt med retten: Aubergine, squash, svampe, peberfrugt.
  4. Kan jeg udskifte mozzarella med anden ost?
    • Ønsker du at udelade mozzarella kan du bruge revet ost, ricotta eller parmesan i stedet. For vegansk version se svar længere oppe.
  5. Hvor mange personer er retten til?
    • Det er utrolig svært at sætte antal på retten da jeg ofte serverer den med groft brød og en grøn salat on the side.
    • Som selvstændig ret passer den til 2-3 mennekser.
  6. Opbevaring og holdbarhed af gnocchi med tomatsauce?
    • Bagt gnocchi er klart bedst på dagen, men rester kan opbevares i lufttæt beholder og varmes dagen efter.
  7. Jeg har ikke lyst til gnocchi – Hvad gør jeg?
    • Du kan bruge pastapenne eller skruer i stedet for gnocchi. Kog dem al dente, vend med bagt tomatsauce, fordel mozzarella over og bag færdig i ovnen.
  8. Kan jeg lave retten glutenfri?
    • Du kan snildt lave retten glutenfri ved at udskifte gnocchi med en glutenfri variant. De er nok svære at finde i køb men der ligger flere opskrifter på nettet. Ellers vil jeg anbefale at bruge glutenfri pasta, evt. linsepasta som mætter og indeholder god mængde protein, blot husk at kog dem al dente først.

Nem og hurtig vegetarisk aftensmad

Nu vi er ved nem og god vegetarisk aftensmad for i her 4 af mine ultimative favoritter. SÅ meget smag, mæthed og fuld af grøntsager. Alle 4 retter er på samme tid skønne at servere for gæster.

  • Chili sin carne: Favoritten uden kød, serveret med kold yoghurt og syltede rødløg.
  • Beluga bolognese med aubergine: Beluga linser har det lækreste bid og i en kraftig tomatsauce med aubergine trevlet fra hinanden giver det en ret som i smag og konsistens er fuld af umami og nydelse.
  • Grøntsagslasagne: Familiefavorit som er fuld af grøntsager og cremet bechamel. Saucen kan laves vegansk eller vegetarisk.
  • Linsegryde med svampe og cremet sauce: Retten jeg kommer til at lave mange gange dette efterår. Den emmer af comfort food og er rig på umami.
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments