Æblemuffins med marcipan og kanel

æblemuffins med marcipan

Perfekt svampede æblemuffins fyldt med skøn marcipan, krydret med varm kanel, sød vanilje og saftige æbler. Luftig, blød midte med knasende top af kanelsukker. Rørt sammen på 10 min + bagetid. Bedste hjemmelavede æblemuffins – bedre end bagerens. Trust me!

Æblemuffins – luftige og lækre

3 favoritter: Æbler – Kanel – Marcipan.
Forenet i en muffins!! OHHH YES!!
Æblemuffins MED marcipan OG kanel OG æble.

Super svampet, minder lidt om mazarinkage men luftigere og sundere. Æblekage men mindre og mere svampet. Traditionelle muffins men BEDRE!
YEP æblemuffins med marcipan fortjener sin helt egen status for NØJ de er gode.
Sådan…
“Jeg kunne spise dem alle sammen så lækre er de gode” – HAHA…

Min families reaktion?
Lad os bare sige der ikke var en krumme tilbage OG min lillebror stadig ikke tror mig når jeg siger den er vegansk! YEP så ved man den er godtkendt 😉
Smagsdommer nr. 1 !!
Opskriften i MÅ prøve.

Hjemmebagte æblemuffins – hurtig, nem.. uimodståelig!

Forestil jer en svampet muffins, med luftig midte, let knasende top og sødme kommende fra æble og marcipan. Kanel varmer og vaniljen booster herligheden.

Kræver blot 1 skål, en elpisker og tager mindre end 30 min. at lave. Naturligt vegansk, uden æg og alt imens dit køkken begynder at dufter FANTASTISK.
Inde i ovnen bobler de op. Vokser sig store, lækre, fluffy.. Vi hiver dem ud af ovnen (pas på nallerne)
Kigger længselsfuldt..
Vi MÅ have en! ÅHH… Roen har sænket sig.

æblemuffins med marcipan

Svampede æblemuffins med marcipan og kanel

Simple ingredienser der sammen skaber den lækreste æblemuffins. Alt du behøver er:

  • Æbler: The STAR. Danske lækre, søde og saftige æbler forsøder vores muffins.

  • Rørsukker: Sødme til vores muffins.

  • Marcipan: Køb gerne en god variant som smager af mandler.

  • Hørfrø æg: Vi erstatter æg med hørfrø æg som fungerer perfekt i muffins hvor funktionen er at binde dejen sammen.
    Jeg anbefaler på det kraftigste at du VEJER både hørfrø samt vand af så fordelingen passer. Før brugte jeg “blot” spsk. og fik ikke gode resultater. Men ved brug af veje-metoden har det ikke slået fejl.

  • Kanel: Ingen æblemuffins uden kanel.

  • Vanilje: + salt Sødme og smagsforstærker.

  • Bagepulver + Natron: Begge hjælper til at muffins hæver.

  • Hvedemel: Traditionel fin hvedemel er bedst til at gøre muffins lette og luftige.

  • Hjemmelavet vegansk “kærnemælk”: Rør plantedrik + æbleeddike sammen og lad det stå 5. min. (det bliver let grynet og tykt)

  • Kanelsukker topping: Lidt ektsra topping på tilværelsen !!

Bag uden æg – perfekte æblemuffins med hørfrø æg

Vegansk bagning betyder uden æg. Det kan i starten være en udfordring da æg har flere funktioner afhængig af opskrift. Blot tænk på marengs, pandekager, grøntsagsdeller, omelet.. Jeg kunne blive ved. Alle indeholder ofte æg, og i disse 4 bridrager de på HVER sin måde.
Besværligt?
Det kan det være. Indtil man forstår HVAD ægget bidrager med i den pågældende opskrift.

Men BARE ROLIG!
Jeg har skrevet et indlæg om hørfrø æg, som er en af de geniale erstatninger vi kan lave for æg i vegansk bagning.
Hørfrø æg fungere perfekt som bindemiddel og netop DET opnår vi i vores æblemuffins med marcipan.
Læs mere om hørfrø æg og dets funktioner samt tips, trickstil hvordan vi kan og ikke kan bruge dem – HER.

Æblemuffins – Brug sæsonens lækreste frugt

Sæsonens frugt og grønt ER lækkert. Sprødt. Frisk. Fuld af smag og gode næringsstoffer.
Kalenderen siger februar og æblesæson.
Skønne, sprøde, saftige danske æbler!! Behøver jeg sige mere 😉

Vil du vide mere har jeg startet en følgetong på bloggen: Månedens råvarer.
Her dykker jeg ned i grønt, frugt og krydderurter og kommer med tips til anvendelse samt hvordan vi sammensætter et tilfredsstillende måltid.
Hop over os læs om februars råvarer HER, og få 3 lækre opskrifter.

MEN i dag handler det om ÆBLER !!!
Hvis jeg KUN måtte vælge EN frugt ville det ALTID være æble. Får jeg ikke et om dagen (mindst) er der noget galt – haha..

Du kan anvende æbler i det søde såvel som det salte køkken. Jeg holder personlig selv af at tilføje til salater. Her bidrager de med let sødme, sprødhed samt et friskt element til en fx. grov grønkålssalat.

MEN MEN i dag er vi sprunget i det søde køkken – nærmere lækre, svampede æblemuffins loaded med marcipan, kanel og søde æbler. YUM!!

Vi kan også bruge dem i bagværk som boller, brød og pandekager (SÅÅ godt).
Jeg har længe luret på den über lækre opskrift på æbleboller hos min søde kollega (ven) Anna, aka Grødgrisen. Vores alle morgenmads-brunch-lækkeri mester 😉
De er lidt ala gulerodsboller i opgraderet version! Tjek dem ud HER.

How to – æblemuffins trin for trin:

  1. Lav hørfrø ægget. (skal stå 10 min.)
  2. Bland havremælk + æbleeddike.
  3. Bland de tørre ingredienser + lav kanelsukkeret.
  4. Pisk marcipan + rørsukker sammen. Tilsæt smørret og pisk.
  5. Pisk kort hørfrø ægget med.
  6. Tilsæt de tørre ingredienser, mælk + æble og pisk på lav hastighed.
  7. Fordel i muffinsforme og top med kanelsukker + hakkede mandler.
  8. Bages 5 min. ved 210 grader, skrues ned til 180 og bages færdig 15-18 min. indtil gyldne og en tandstik kommer ren ud.
    (denne metode gør dine muffins hæver flot i starten men ikke bliver for mørke inden gennembagte).

  9. Afkøl let og NYD!!

Familiens favoritter – Æblemuffins for store og små

Vi kender dem alle. Kagerne vi vender tilbage til IGEN og IGEN.. OOOG igen.
Hvorfor? Fordi de fungerer, er nemme og kan nydes af HELE familien.
Sådan har jeg det med min svampede chokoladekage – den kommer på bordet til gæster, familie og venner.
Æblemuffins er ligeledes allerede blevet en fast del af kage repertoiret.
Hvorfor?
Først: Fordi muffins er GENIALT! Dejen røres sammen og efter 30 min. dufter hele huset herligt og vi er klar til HYGGE!
Andet: Æble, kanel og marcipan! Hvem elsker ikke det? Det kan spises af børn, voksne, bedsteforældre – ALLE.

Hjemmebagte æblemuffins når det er BEDST. Ja bedre end bagerens!
Hurtigere, billigere og FULD af gode sager. Minimalt med fedtstof men med STOR smag.
Hvad kan jeg sige?
Find marcipanen frem, riv nogle æbler, tag børnene med i køkkenet og NYD glæden ved hjemmebagt kage. Alt i behøver er en røreskål, elpisker, muffinsforme og en go portion kage entusiasme 😉

Er i KLAR?
Lets muffins der ud af!

æblemuffins med marcipan

Æblemuffins med marcipan og kanel

Perfekt svampede æblemuffins fyldt med marcipan, varm kanel, sød vanilje og saftige æbler. Luftig, blød midte med knasende top af kanelsukker. Tager 10 min + bagetid. Bedre end bagerens – tro mig.
5 fra 3 stemmer
Antal: 7 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

Æblemuffins

  • 1 stk hørfrø æg
  • 75 g marcipan, revet
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g vegansk smør, blødt
  • 2 små æbler, skrællet og revet
  • 1 dl havremælk (ell. anden plantemælk)
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 110 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme (kan udelades)

Kanelsukker topping

  • 2-3 spsk kokossukker (ell. brun farin)
  • 1 tsk kanel
  • 1 håndfuld hakkede mandler

Tilberedelse

  • Forvarm ovnen til 210 grader og klargør muffinsforme. Bliver ca. 7-8 stykker afhængig af størrelse.
    Lav kanelsukkeret og sæt til side.
  • Klargør hørfrø ægget og lad stå ca. 5-10 min. Rør havremælk + æblecidereddike sammen.
  • Bland mel, bagepulver, natron, salt, kanel og kardemomme sammen og sæt til side.
  • Pisk med elpisker revet marcipan, rørsukker, vaniljesukker samt blødt smør godt sammen indtil homogent og cremet.
    Tilsæt hørfrø ægget og pisk kort sammen på lav hastighed.
  • Tilsæt havremælken og æbler og pisk kort.
    Tilsæt de tørre ingredienser og pisk på lav hastighed indtil alt er jævn fordelt og dejen luftig og glat. Pas på ikke at overpiske.
  • Fordel delen i forme næsten til kanten. Drys med kanelsukker + hakkede mandler.
  • Bag først 5 min. ved 210 grader.
    Lad muffins blive i ovnen og sku ned til 180 grader. Bag færdig 15-18 min. indtil en tandstik kommer ren ud.
  • Opbevar muffins i en lufttæt beholder. Gerne på køl, her op til 4-5 dage.

Noter

*1 spsk (7 g) knust hørfrø 2,5 spsk (37 g) vand. 
Jeg anbefaler at veje både hørfrø og vand af for bedste resultat. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments