Skøn hummus lavet på butterbeans er cremet, proteinrig og perfekt som dip, dressing, på brød eller vendt i pastasalaten. Min favorit basis butterbean hummus jeg ALTID har på køl.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredienser
1dåsebutterbeans
1stkcitron
1-2fedhvidløg
3spsktahin
1 spskolivenolie
1,5tskspidskommen
1tskflagesalt
½tskchiliflager
Friskkværnet peber
¼-½ dldanskvand
Evt. ½stksquash
Tilberedelse
KLARGØR: Dræn bønnerne og skyl dem godt. Kom alle ingredienserne i foodprocessor eller blender, start med 1/4 dl vand og blend indtil konsistensen er cremet og ensartet, gerne 5-10 min. Jo længere den kører, jo bedre. Juster tykkelsen med vand. Evt. mere end skrevet i opskrift. Smag til med salt, peber og evt. lidt revet citronskal.
TIP: Hvis du bruger squash kan din hummus være en smule tyndere end normalt. Men efter køl sætter den sig og har en skøn konsistens. Blot vær opmærksom på ikke at bruge mere end ½ squash. Olivenolie gør din hummus endnu mere luksus.
SERVERING: Nyd butterbean hummus som dip til grøntsager, falafler, som tilbehør eller i sandwich, wraps mm. Opbevares på køl i op til 5-7 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr