3 X sprød, frisk og lækker måltidssalat! Ved brug af foodprep og få steps på dagen, for du her opskrifter på 3 sunde salater, skøn til aften eller frokost måltid.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2personer
Forberedelse30 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
DAG 1: Bagt sød kartoffel + kikærter
500gsøde kartofler
1dåsekikærter
2spskolivenolie
1spsksoja
1tskagavesirup
1tskrøget paprika
½tskchiliflager
DAG 2: Marineret blomkål
1stkblomkål
½portionmarinade (Se nedenfor)
DAG 3: Crispy tofu
200-300gtofu
½portionmarinade(Se nedenfor)
Marinade til dag 2 +3
5spskolivenolie
1stkcitron
2spsksoja
2spskagavesirup
1spskbrun farin
2fedhvidløg
2tskspidskommen
2tskkoriander
2tskoregano
¾tskcayenne peber
Friskkværnet peber, flagesalt
Tilberedelse
*Du kan sammensætte dine bowls med ønsket grønt fra foodprep guiden, du finder her. Ønkser du mine anbefalinger er de skrevet længere nede i selve indlægget.
DAG 1: Bagte søde kartofler og kikærter
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Gnub eller skræl de søde kartofler og skær dem halvt over, herefter i skrå skiver og kom på bageplade. Dræn kikærter og skyl dem under koldt vand. Fordel dem på viskestykke og tør dem fri for vand, hvilket gør at de kan blive ekstra sprøde. Har du tid og overskud, fjernes hinderne, der falder af dine kikærter. Kom herefter kikærterne på bagepladen. Rør marinaden sammen af de resterende ingredienser og vend med dine kartofler og kikærter
Bages i varm ovn 30-40 min. indtil både søde kartofler og kikærter og lækre sprøde og knitrer. Server i bowls med foodprep grønt og top med hummus, dressing samt ristede kerner.
DAG 2: Marineret bagt blomkål
MARINADE: Forbered først marinaden ved at blande alle ingredienserne sammen indtil homogen. Brug ½-delen af marinaden til blomkålen og gem resten i en bøtte til dag 3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Klargør blomkål og del det i mindre buketter, kom i skål. Fordel marinaden over og vend rundt så alt blomkål er dækket med marinade. Kom herefter på bageplade. Bag blomkålen i forvarmet ovn 25-30 min. indtil crispy.
Server i bowls med foodprep grønt og top med hummus, syltede rødløg, dressing samt ristede kerner.
DAG 3: Crispy tofu
Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmest ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min.
Når din tofu er klar brækkes den i større mundrette stykker, hellere lidt større end for små. Tofu vendes med resten af marinade fra dag 2 indtil alt er dækket. Varm en pande op til høj varme og tilsæt 2 spsk olie/smør. Steg 2-3 min på alle sider, indtil tofuen er sprød og crispy.
Server i bowls med foodprep grønt og top med syltede rødløg, dressing samt ristede kerner.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr