Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Kage - Muffins - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Veganske muffins med bær, chokolade og crumble + variationer

veganske muffins med bær og chokolade

Veganske muffins med svampet midte, sprød kardemomme top, smeltende chokolade og friske hindbær. Muffins der kan laves på 30 min. og kræver 10 simple ingredienser. Brug opskriften som basis og leg med fyld, topping eller lav en vegansk kage.
Fuld af smag og lækkerhed!

Veganske muffins med bær og chokolade

M.U.F.F.I.N.S !
Mest – Uimodståelige – Fabelagtige – Fantastiske – Immervæk – Nødvendige
– SPISE!

Lad os sige det kort; Veganske muffins smager SÅ godt og er en must try!

Jeg har lavet dem i sommerversion med hindbær, efterårsversion med figner og juleversion med appelsin og æble.

Jeps dagens opskrift er ret så smart! Det er en skøn grundopskrift på svampede muffins du kan bruge til at designe din HELT egen muffins eller veganske kage med fyld!

Smart ikke? Det bedste er den smager super godt, kræver få ingredienser og er hurtig at lave!
Muffins på 30 min. – TAK!

Muffins med fyld og crumble er:

  • Svampede og fluffy
  • Varme krydderier og pift fra citron
  • Blød midte med sprød topping
  • Nem og hurtig at lave
  • Kan laves som kage
  • Design dit eget fyld
  • Vegansk
  • Himmelsk og..
  • PERFEKT til kaffen (eller varm chokolade)..
veganske muffins med bær og chokolade

Veganske muffins ingredienser:

Når noget og er simpelt og godt samtidig ved man det er en keeper.
Dagens muffins er lavet på 10 simple ingredienser og du kan snildt tage børn med i køkkenet.
Blot find elpisker frem, sæt en go’ sang på og lav lækre veganske muffins på ingen tid. Hele opskriften ligger nederst i indlægget.
Ingredienser til dagens muffins:

  • Rørsukker + Brun farin
    – Jeg elsker kombinationen og karameltonerne fra brun farin. Du kan bruge ren rørsukker.

  • Vaniljesukker
    – Vanilje gør ALT bedre

  • Hørfrø æg – Eller æblemos
    – Vegansk hørfrø æg er super nemt at lave og giver en lækker fluffy tekstur. Tryk på link og lær hvordan.
    Vil du hellere bruge æblemos er dette en mulighed, men giver ikke et helt ligeså luftigt resultat.

  • Plantemælk + eddike = “kærnemælk”
    – Super genialt! Når vi blander plantemælk med syre (eddike) reagerer de med hinanden og tykner. Dette bruger vi til at få ekstra luft ind i muffinsdejen sammen med natron.
    – Kom 2 tsk. eddike i en kop og vej plantemælk af efter den skrevne mængde i opskriften. Vent 5-10 min, rør rundt og brug herefter i din opskrift.

  • Citronskal
    – Giver et lækkert tvist til din kagedej – kan erstattes af appelsinskal.

  • Mel
    – Vi bager med traditionel hvedemel.
    – Jeg har ikke testet den glutenfri.

  • Bagepulver + natron
    – Makkerparret der sikrer luftigt bagværk i vegansk bagning.

  • Chokolade & Hindbær
    – Vildt lækkert makkerpar. Mørk chokolade med søde hindbær.
    – Du kan variere fyldet som du vil. Se mine tips længere nede i indlægget.

Kardemomme crumble topping

Kronen på værket. Vi topper de lækre, fluffy muffins med sprød top af brun farin, knasende mandler og kardemomme.
Kardemomme bidrager med en hel særlig aromatisk og dyb smag som passer perfekt med det syrlige citronskal, søde hindbær og mørke chokolade.
– Er du slet ikke til kardemomme kan du erstatte med kanel.

  • veganske muffins med bær og chokolade
  • vegansk chokolade

Veganske muffins eller kage – nem grundopskrift

Savner du en god vegansk kage? Eller muffins?
Som er hurtig at lave og kan varieres med fyld?

I got you!
Dagens opskrift er netop genial da den kan varieres og bages som kage. Ideen opstod efter jeg havde testet opskriften som muffins og var blæst bagover af smag og tekstur.
Vi fik min moster på besøg og jeg havde en rest figner i køleskabet..
Dejen blev lavet uden fyld. Hældt i smurt springform, toppet med figner, kardemomme crumble og bagt.
HELE hjemmet duftede af varme krydderier og kagen?
Den var himmelsk!
Om du er på team kage eller muffins er DENNE opskrift for dig!

Pift: Flere lækre veganske kager?
Prøv favoritten over dem alle; Vegansk banankage. Den er svampet, fuld af banan og skøn mørk chokolade.
Eller sunde veganske muffins? Lavet på dadler, squash og banan – glutenfri!
Eller hop over på facebook hvor jeg har delt skønne græskarsnegle med marcipanfyld. Opskrift HER.

veganske muffins med bær og chokolade

Veganske muffins eller kage variationer:

  • Brug den chokolade du fortrækker. Prøv fx. vegansk hvid chokolade og hindbær.
    (Konge kombi)

  • Udskrift bær efter smag og årstid. Fx. blåbær eller brombær.

  • Brug æble, pære eller blomme i små tern og vend i dejen sammen med chokolade.

  • Udskift chokolade med nødder.

  • Brug appelsinskal i stedet for citron. (Perfekt til jul)

  • Tilføj lidt lakridspulver.

  • Lav en kage uden fyld, kom i springform og top med skiver af figner, æbler eller pære og lav et flot mønster – top med crumble til sidst.

Bagetid muffins og kage:

Du kan både bage store og små muffins samt kage af dagens opskrift.
Herunder for du guide til hvilke forme du kan bruge samt bagetider.
Husk ALTID at tjek med en tandstik om dejen er færdigbagt. Kommer tandstikken ren ud eller med få krummer er din muffin/kage færdig.

  • BAGETID MUFFINS:
    – Store muffins 6-7 stk:

    Forvarmet ovn 180 grader varmluft ca. 22-25 min.
    – Almindelig størrelse muffins 10-12 stk:
    Forvarmet ovn 180 grader varmluft ca. 18-22 min

  • BAGETID KAGE: (20cm. springform)
    – Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med vegansk smør inden dejen kommer i.
    – Bages i forvarmet ovn 180 grader 45-50 min.

Jeg har testet opskriften MANGE gange og glæder mig til at dele den med jer. Den er lækker, nem og vækker glæde hos store som små.
Tag mig endelig på Instagram så kan jeg se jeres skønne variationer af fyld.
Rigtig go’ bagning!..

veganske muffins med bær og chokolade
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 2 stemmer

Veganske muffins med bær, chokolade og crumble

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min
Kategori: Kage, Søde sager
Køkken: Vegansk
Antal: 6 store muffins
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

BASEDEJ

  • 1 stk hørfrø æg (ell. 60g æblemos/ se noter)
  • 60 g rørsukker
  • 60 g brun farin (ell. rørsukker)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g vegansk smørblok, blødt
  • ½ stk citron, skallen
  • 2 tsk eddike (ell. citronsaft)
  • 160 g plantemælk
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¾ tsk natron
  • ½ tsk salt

FYLD – Se variationer i indlæg

  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 130 g hindbær

CRUMBLE

  • 30 g brun farin
  • 50 g nødder, grofthakket
  • 1 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • TIP: Læs opskriften godt igennem og klargør ingredienser før du starter. Læs gerne mine tips og tricks længere oppe til perfekte muffins eller kage + få ideer til fyld.
  • Tænd ovnen: Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Topping: Bland brun farin, hakkede nødder og kardemomme og sæt til side.
  • Basis dej: Start med at klargøre hørfrø ægget ved at blande knust hørfrø og vand, sæt til side 5-10 min indtil det har samlet sig til en gelé ligende masse.
    Bland ligeledes plantemælk og eddike, sæt til side 5-10 min. Dette laver "vegansk kærnemælk".
  • Bland i skål rørsukker, farin, vaniljesukker og blødt smør. Pisk det sammen med elpisker indtil luftigt. Tilsæt hørfrø æg og revet citronskal og pisk KORT igen.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt i skål. Si det i dejen skiftevis med "kærnemælk". Pisk imellem hver gang, blot kort indtil dejen samler sig. Du må endelig ikke overpiske. Gør dette af 2 omgange.
  • Fyld: Vend hindbær og hakket chokolade i dejen med dejskraber. (Find tips til fyld i indlægget)
  • Klargør en muffinsplade med 6-7 store muffinsforme og kom din dej heri. Fyld dem næsten helt til kanten. (laver du almindelig størrelse muffins bliver der ca. 10 stykker).
    Drys med topping.
  • Bag muffins i den forvarmede ovn 22-25 min. indtil en tandstik kommer ren ud eller med få krummer. Lad muffins køle af 5 min. i panden inden de flyttes til rist og afkøler. Nydes lune eller kolde.
  • Opbevar: Rester opbevares ved stuetemperatur 3-4 dage i lufttæt beholder eller i køleskab 5-7 dage. Du kan fryse dine muffins, lad dem optøs i køleskab.

Noter / Tips og tricks

  • Du kan udskifte hørfrø æg med 60g æblemos eller 60g most banan. Blot vær opmærksom på dine muffins/kage evt. skal have 2-3 min længere i ovnen. Hold øje og test med en tandstik. Den skal komme ren ud eller med få krummer. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
veganske muffins med bær og chokolade
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
veganske brownie cookies

Veganske brownie cookies – Glutenfri variant

vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage – uimodståelig lækker og svampet

vegansk banankage med chokolade

Vegansk banankage med chokolade

æblemuffins med marcipan

Æblemuffins med marcipan og kanel

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt