Annonce

Veganske muffins med bær, chokolade og crumble + variationer

veganske muffins med bær og chokolade

Veganske muffins med svampet midte, sprød kardemomme top, smeltende chokolade og friske hindbær. Muffins der kan laves på 30 min. og kræver 10 simple ingredienser. Brug opskriften som basis og leg med fyld, topping eller lav en vegansk kage.
Fuld af smag og lækkerhed!

Veganske muffins med bær og chokolade

M.U.F.F.I.N.S !
Mest – Uimodståelige – Fabelagtige – Fantastiske – Immervæk – Nødvendige
– SPISE!

Lad os sige det kort; Veganske muffins smager SÅ godt og er en must try!

Jeg har lavet dem i sommerversion med hindbær, efterårsversion med figner og juleversion med appelsin og æble.

Jeps dagens opskrift er ret så smart! Det er en skøn grundopskrift på svampede muffins du kan bruge til at designe din HELT egen muffins eller veganske kage med fyld!

Smart ikke? Det bedste er den smager super godt, kræver få ingredienser og er hurtig at lave!
Muffins på 30 min. – TAK!

Muffins med fyld og crumble er:

  • Svampede og fluffy
  • Varme krydderier og pift fra citron
  • Blød midte med sprød topping
  • Nem og hurtig at lave
  • Kan laves som kage
  • Design dit eget fyld
  • Vegansk
  • Himmelsk og..
  • PERFEKT til kaffen (eller varm chokolade)..
Reklamelinks er markeret med*
veganske muffins med bær og chokolade
Gem til madplan

Veganske muffins med bær, chokolade og crumble

5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6 store muffins
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

BASEDEJ

  • 1 stk hørfrø æg
  • 60 g rørsukker
  • 60 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g vegansk smørblok
  • ½ stk citron
  • 2 tsk eddike
  • 160 g plantemælk
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¾ tsk natron
  • ½ tsk salt

FYLD – Se variationer i indlæg

  • 80 g mørk chokolade
  • 100 g hindbær

CRUMBLE

  • 30 g brun farin
  • 50 g nødder, grofthakket
  • 1 tsk kardemomme

Tilberedelse

  • TIP: Læs opskriften godt igennem og klargør ingredienser før du starter. Læs gerne mine tips og tricks længere oppe til perfekte muffins eller kage + få ideer til fyld.
  • Tænd ovnen: Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Topping: Bland brun farin, hakkede nødder og kardemomme og sæt til side.
  • Basis dej: Start med at klargøre hørfrø ægget ved at blande knust hørfrø og vand, sæt til side 5-10 min indtil det har samlet sig til en gelé ligende masse.
    Bland ligeledes plantemælk og eddike, sæt til side 5-10 min. Dette laver "vegansk kærnemælk".
    *Du kan bruge 60g æblemos i stedet for hørfrøæg – se mere i tips og tricks.
  • Bland i skål rørsukker, farin, vaniljesukker og blødt smør. Pisk det sammen med elpisker indtil luftigt. Tilsæt hørfrø æg og revet citronskal og pisk KORT igen.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt i skål. Si det i dejen skiftevis med "kærnemælk". Pisk imellem hver gang, blot kort indtil dejen samler sig. Du må endelig ikke overpiske. Gør dette af 2 omgange.
  • Fyld: Vend hindbær og hakket chokolade i dejen med dejskraber. (Find tips til fyld i indlægget)
  • Klargør en muffinsplade med 6-7 store muffinsforme og kom din dej heri. Fyld dem næsten helt til kanten. (laver du almindelig størrelse muffins bliver der ca. 10 stykker).
    Drys med topping.
  • Bag muffins i den forvarmede ovn 22-25 min. indtil en tandstik kommer ren ud eller med få krummer. Lad muffins køle af 5 min. i panden inden de flyttes til rist og afkøler. Nydes lune eller kolde.
  • Opbevar: Rester opbevares ved stuetemperatur 3-4 dage i lufttæt beholder eller i køleskab 5-7 dage. Du kan fryse dine muffins, lad dem optøs i køleskab.

Noter

  • Du kan udskifte hørfrø æg med 60g æblemos eller 60g most banan. Blot vær opmærksom på dine muffins/kage evt. skal have 2-3 min længere i ovnen. Hold øje og test med en tandstik. Den skal komme ren ud eller med få krummer. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
veganske muffins med bær og chokolade

Veganske muffins ingredienser:

Når noget og er simpelt og godt samtidig ved man det er en keeper.
Dagens muffins er lavet på 10 simple ingredienser og du kan snildt tage børn med i køkkenet.
Blot find elpisker frem, sæt en go’ sang på og lav lækre veganske muffins på ingen tid. Hele opskriften ligger nederst i indlægget.
Ingredienser til dagens muffins:

  • Rørsukker + Brun farin
    – Jeg elsker kombinationen og karameltonerne fra brun farin. Du kan bruge ren rørsukker.

  • Vaniljesukker
    – Vanilje gør ALT bedre

  • Hørfrø ægEller æblemos
    – Vegansk hørfrø æg er super nemt at lave og giver en lækker fluffy tekstur. Tryk på link og lær hvordan.
    Vil du hellere bruge æblemos er dette en mulighed, men giver ikke et helt ligeså luftigt resultat.

  • Plantemælk + eddike = “kærnemælk”
    – Super genialt! Når vi blander plantemælk med syre (eddike) reagerer de med hinanden og tykner. Dette bruger vi til at få ekstra luft ind i muffinsdejen sammen med natron.
    – Kom 2 tsk. eddike i en kop og vej plantemælk af efter den skrevne mængde i opskriften. Vent 5-10 min, rør rundt og brug herefter i din opskrift.

  • Citronskal
    – Giver et lækkert tvist til din kagedej – kan erstattes af appelsinskal.

  • Mel
    – Vi bager med traditionel hvedemel.
    – Jeg har ikke testet den glutenfri.

  • Bagepulver + natron
    – Makkerparret der sikrer luftigt bagværk i vegansk bagning.

  • Chokolade & Hindbær
    – Vildt lækkert makkerpar. Mørk chokolade med søde hindbær.
    – Du kan variere fyldet som du vil. Se mine tips længere nede i indlægget.

Kardemomme crumble topping

Kronen på værket. Vi topper de lækre, fluffy muffins med sprød top af brun farin, knasende mandler og kardemomme.
Kardemomme bidrager med en hel særlig aromatisk og dyb smag som passer perfekt med det syrlige citronskal, søde hindbær og mørke chokolade.
Er du slet ikke til kardemomme kan du erstatte med kanel.

Veganske muffins eller kage – nem grundopskrift

Savner du en god vegansk kage? Eller muffins?
Som er hurtig at lave og kan varieres med fyld?

I got you!
Dagens opskrift er netop genial da den kan varieres og bages som kage. Ideen opstod efter jeg havde testet opskriften som muffins og var blæst bagover af smag og tekstur.
Vi fik min moster på besøg og jeg havde en rest figner i køleskabet..
Dejen blev lavet uden fyld. Hældt i smurt springform, toppet med figner, kardemomme crumble og bagt.
HELE hjemmet duftede af varme krydderier og kagen?
Den var himmelsk!
Om du er på team kage eller muffins er DENNE opskrift for dig!

Pift: Flere lækre veganske kager?
Prøv favoritten over dem alle; Vegansk banankage. Den er svampet, fuld af banan og skøn mørk chokolade.
Eller sunde veganske muffins? Lavet på dadler, squash og banan – glutenfri!
Eller hop over på facebook hvor jeg har delt skønne græskarsnegle med marcipanfyld. Opskrift HER.

veganske muffins med bær og chokolade

Veganske muffins eller kage variationer:

  • Brug den chokolade du fortrækker. Prøv fx. vegansk hvid chokolade og hindbær.
    (Konge kombi)

  • Udskrift bær efter smag og årstid. Fx. blåbær eller brombær.

  • Brug æble, pære eller blomme i små tern og vend i dejen sammen med chokolade.

  • Udskift chokolade med nødder.

  • Brug appelsinskal i stedet for citron. (Perfekt til jul)

  • Tilføj lidt lakridspulver.

  • Lav en kage uden fyld, kom i springform og top med skiver af figner, æbler eller pære og lav et flot mønster – top med crumble til sidst.

Bagetid muffins og kage:

Du kan både bage store og små muffins samt kage af dagens opskrift.
Herunder for du guide til hvilke forme du kan bruge samt bagetider.
Husk ALTID at tjek med en tandstik om dejen er færdigbagt. Kommer tandstikken ren ud eller med få krummer er din muffin/kage færdig.

  • BAGETID MUFFINS:
    Store muffins 6-7 stk:

    Forvarmet ovn 180 grader varmluft ca. 22-25 min.
    Almindelig størrelse muffins 10-12 stk:
    Forvarmet ovn 180 grader varmluft ca. 18-22 min

  • BAGETID KAGE: (20cm. springform)
    – Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med vegansk smør inden dejen kommer i.
    – Bages i forvarmet ovn 180 grader 45-50 min.

Jeg har testet opskriften MANGE gange og glæder mig til at dele den med jer. Den er lækker, nem og vækker glæde hos store som små.
Tag mig endelig på Instagram så kan jeg se jeres skønne variationer af fyld.
Rigtig go’ bagning!..

veganske muffins med bær og chokolade
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments