Annonce

Vegansk drømmekage

Svampet, luftig og perfekt snasket vegansk drømmekage er nem at lave, smager som klassikeren og har rigelig fyld på toppen! Drømmekage er en klassiker, og kokostoppen er himmelsk – ja en drøm! Dagens drømmekage uden æg er ingen undtagelse.

svampet vegansk drømmekage

Svampet drømmekage uden æg

2 tanker flyver igennem mit hoved som jeg deler dagens opskrift…

1: WOW hvor har jeg testet vegansk drømmekage mange gange!! Som i +8 gange.
Den har været på min to-do liste i flere år, jeg er vendt tilbage til den, ventet, ikke været tilfreds, lavet den igen. For så til sidst at udvikle en drømmekage opskrift uden æg som både er luftig, svampet og smager himmelsk. GLÆD JER.

2: Mosters hjerte smelter over dagens introbillede. Min nevø Anton var på besøg på dagen hvor vinderopskriften på vegansk drømmekage skulle have billeder og jeg spurgte ham, hvorvidt han ville være med på billedet og holde gaflen. Han hoppede op på skamlen, stillede sig helt stille og holdte gaflen, som fik han penge for det. Amen sødeste menneske. ELSKER!

De 2 tanker må tilsammen få os hen til dagens opskrift på vegansk drømmekage. Den er kærlighed til godt bagværk og at nyde dem med nogle man holder af. Jeg håber i vil nyde den. Rigtig god fornøjelse 🪄

Vegansk drømmekage opskrift

Reklamelinks er markeret med*
vegansk drømmekage opskrift
Gem til madplan

Vegansk drømmekage

Svampet og luftig vegansk drømmekage smager himmelsk, toppet med rigeligt kokosfyld. Prøv dagens opskrift på drømmekage uden æg og bliv fortryllet.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 16 stykker
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Kage

  • 60 g smørblok
  • 190 g mælk
  • 1 stk vaniljestang
  • 285 g sukker
  • 110 g æblemos
  • 60 g neutral yoghurt
  • 40 g neutral olie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 300 g hvedemel
  • 20 g kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 nip salt

Topping

  • 130 g smør
  • 50 g mælk
  • 230 g brun farin
  • 135 g kokosmel

Tilberedelse

  • TIP: Kagen kan både laves vegansk og vegetarisk afhængig af hvilken smør, mælk og yoghurt der bruges. Tag gerne yoghurt ud i god tid så den har stuetemperatur.
    Vegansk: Neutral sojamælk, fx. fra Naturli' + smør'blok fra Naturli' + neutral vegansk yoghurt.
    Vegetarisk: Letmælk + smør i blok fx. lurpak + neutral yoghurt.
  • KLARGØR: Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og beklæd en bageform med målene: 22 X 30 med bagepapir. Vær opmærksom på bagetiden ændres hvis du bruger en form med andre mål. Læs mere i tips og tricks i indlægget.
  • FORBERED KAGEDEJ: I kasserolle smelt smør og mælk sammen. Lad afkøle inden brug. Del vaniljestang og skrab kornene ud, fordel med 1 tsk. sukker og kom op i stor skål sammen med resterende sukker, æblemos, yoghurt, olie og æblecidereddike. Pisk sammen i hånden indtil homogen.
    I skål vej hvedemel og kartoffel af. Bland med bagepulver, natron og salt.
    Vend nu skiftevis mælk/smør blandningen og sigt melblandingen i skålen med de våde ingredienser. Vend i med spatel og pas på IKKE at overmikse din dej.
  • BAG 1. STEP: Når dejen er homogen og lækker hældes den i formen. Bag 20 min. indtil gylden og fast. Forbered imens topping.
  • FORBERED TOOPING: I kasserolle kom smør, mælk, brun farin og kokosmel. Smelt sammen og lad det komme til kogepunktet. Tag af varmen når det er færdigt.
  • BAG 2. STEP: Når kagen har bagt 20 min. tages den ud og står 2 min. før topping kommer på. Skru ovnen op til 225° varmluft og fordel topping jævnt over kagen. Sæt tilbage i ovnen og bag 5-7 min. indtil gylden og boblende.
  • SERVER: Lad kagen afkøle, inden den skæres i stykker og serveres.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Vegansk kage – Bag uden æg

Jeg har efterhånden mange veganske kageopskrifter på bloggen og trods jeg er gået vegetarisk og spiser æg, sætter jeg en stor ære i at udvikle kager uden æg. Jeg oplever mange af jer har svært ved at finde gode, gennemtestede kageopskrifter uden æg og jeg vil utrolig gerne være den, der kan give jer dem. Så I på ligefod med andre, kan få lækre smagfulde kager til hverdag og fest. Så har du taget et bevidst valg om ikke at spise æg, er allergisk eller kender nogle der er, håber jeg du vil nyde dagens drømmekage uden æg.

Vegansk eller vegetarisk drømmekage

Den største forskel i at bage vegansk eller vegetarisk er ægget. Vi kan ikke “bare” erstatte æg 1:1 med noget andet. Men med smør, mælk og yoghurt finder vi efterhånden man gode erstatnings produkter på det veganske marked. Jeg vælger derfor i opskriften blot at skrive; mælk, smør og yoghurt. Her kan I selv træffe et valg om, hvad enten i ønsker traditionelle produkter eller at lave en 100% vegansk drømmekage. Jeg har testet begge versioner og kan love de begge smager af kærlighed. Find mine tips til hvilke produkter i afsnittet herunder vedr. ingredienser.

Har du lyst til flere lækre kager uden æg? Prøv favoritterne; vegansk gulerodskage og vegansk banankage. Uimodståelig gode.

Vegansk drømmekage – Ingredienser

Herunder gennemgår jeg alle ingredienserne til både kage og topping samt hvilke jeg anbefaler til henholdsvis vegetarisk og vegansk drømmekage.

Vegetarisk og vegansk drømmekage:

  1. SMØR
  2. MÆLK
    • Vegansk: Jeg anbefaler neutral soyamælk. Alternativt havremælk.
    • Vegetarisk: Brug letmælk eller sødmælk.
  3. SUKKER
    • Almindelig hvidt sukker eller rørsukker. Som i kan se på billederne er de fra 2 forskellige batch. Den ene med rørsukker (mere mørk) den anden med hvid sukker.
  4. VANILJESTANG
    • Smager så eminent lækkert!
    • Kan erstattes med 1,5 tsk. vaniljesukker.
  5. ÆBLEMOSHELT FINT PURE
    • Kan købes i diverse supermarkeder, køb gerne uden tilsat sukker. Jeg køber fra Netto af mærket ØGO.
  6. YOGHURT
    • Vegansk: Alpro neutral soyayoghurt eller tilsvarende.
    • Vegetarisk: Neutral yoghurt.
  7. NEUTRAL OLIE
    • Solsikke-, vindruekerne-, neutral kokos- eller rapsolie.
  8. ÆBLECIDEREDDIKE
    • I kombination med natron og bagepulver hjælper det vores kage med at hæve.
  9. HVEDEMEL
    • Helt klassisk hvedemel.
  10. KARTOFFELMEL
    • Er med til at binde vores kage sammen når vi udelader æg.
  11. BAGEPULVER + NATRON
    • Kombinationen der giver os en luftig og lækker kage uden æg som hævemiddel.
  12. SALT
    • Finjusterer smagen.

Topping til drømmekage:

  1. SMØR
    • Vegansk: Brug vegansk smør i blok. Jeg anbefaler smør´blok fra Naturli´.
    • Vegetarisk: Brug almindelig smør i blok.
  2. MÆLK
    • Vegansk: Jeg anbefaler neutral soyamælk. Alternativt havremælk eller mandelmælk.
    • Vegetarisk: Brug letmælk eller sødmælk.
  3. BRUN FARIN
  4. KOKOSMEL
    • Klassisk fyld i vores topping. Kan du ikke lide kokosmel giver jeg alternativ i noter længere nede.
vegansk drømmekage med gaffel

Tips & tricks til den bedste drømmekage

  1. LÆS OPSKRIFTEN GODT IGENNEM:
    • Et punkt som jeg ville ønske alle gjorde i både salte og søde retter. Læse opskriften godt igennem, forstå alle steps, finde råvarer frem og SÅ begynde. Når vi sætter os ind i opskriften kan vi nemmere og lettere arbejde os igennem en opskrift. Og særligt vegansk bagværk kan have steps som er anderledes end traditionel bagning med æg. Men under alle omstændigheder er dette et råd jeg ALTID ville give.
  2. STØRRELSE PÅ FORMEN:
    • Jeg bruger en form med målene: 22 X 30. Har du ikke denne størrelse kan du bruge en lidt mindre eller større og tilpasse bagetiden med +/- 5 min. Stik en strikkepind eller tandstik i kagen før fyldet kommer på for at sikre dig den er næsten gennembagt.
  3. VANILJESTANG:
    • Drømmekage er ret simpel i smagene og særligt bunden er en klassisk sandkagedej. Vi kan booste smagen ved at bruge en god vaniljestang med smag og knald på fremfor vaniljesukker.
    • Ønsker du at bruge vaniljesukker tilsættes der 1,5 tsk.
  4. KAN MAN ERSTATTE KOKOSMEL?
    • Vegansk drømmekage er som klassikeren lavet med kokos-farin-topping. Men kan du ikke lide smagen af kokos, ogvil gerne spise drømmekage kan du erstatte med havregryn.
  5. HOLDBARHED OG OPBEVARING AF DRØMMEKAGE:
    • Vegansk drømmekage holder sig lækker og svampet 2-3 dage i beholder/boks ved stuetemperatur eller med fordel et lidt køligt sted.
vegansk drømmekage
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments