Svampet og luftig vegansk drømmekage smager himmelsk, toppet med rigeligt kokosfyld. Prøv dagens opskrift på drømmekage uden æg og bliv fortryllet.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 16stykker
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
Kage
60gsmørblok
190gmælk
1stkvaniljestang
285gsukker
110gæblemos
60g neutral yoghurt
40gneutral olie
1spskæblecidereddike
300ghvedemel
20gkartoffelmel
2tskbagepulver
1tsknatron
1nipsalt
Topping
130gsmør
50gmælk
230gbrun farin
135gkokosmel
Tilberedelse
TIP: Kagen kan både laves vegansk og vegetarisk afhængig af hvilken smør, mælk og yoghurt der bruges. Tag gerne yoghurt ud i god tid så den har stuetemperatur.Vegansk: Neutral sojamælk, fx. fra Naturli' + smør'blok fra Naturli' + neutral vegansk yoghurt.Vegetarisk: Letmælk + smør i blok fx. lurpak + neutral yoghurt.
KLARGØR: Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og beklæd en bageform med målene: 22 X 30 med bagepapir. Vær opmærksom på bagetiden ændres hvis du bruger en form med andre mål. Læs mere i tips og tricks i indlægget.
FORBERED KAGEDEJ: I kasserolle smelt smør og mælk sammen. Lad afkøle inden brug. Del vaniljestang og skrab kornene ud, fordel med 1 tsk. sukker og kom op i stor skål sammen med resterende sukker, æblemos, yoghurt, olie og æblecidereddike. Pisk sammen i hånden indtil homogen. I skål vej hvedemel og kartoffel af. Bland med bagepulver, natron og salt. Vend nu skiftevis mælk/smør blandningen og sigt melblandingen i skålen med de våde ingredienser. Vend i med spatel og pas på IKKE at overmikse din dej.
BAG 1. STEP: Når dejen er homogen og lækker hældes den i formen. Bag 20 min. indtil gylden og fast. Forbered imens topping.
FORBERED TOOPING: I kasserolle kom smør, mælk, brun farin og kokosmel. Smelt sammen og lad det komme til kogepunktet. Tag af varmen når det er færdigt.
BAG 2. STEP: Når kagen har bagt 20 min. tages den ud og står 2 min. før topping kommer på. Skru ovnen op til 225° varmluft og fordel topping jævnt over kagen. Sæt tilbage i ovnen og bag 5-7 min. indtil gylden og boblende.
SERVER: Lad kagen afkøle, inden den skæres i stykker og serveres.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr