Vegansk bounty med hindbærfyld

Cremet kokoskonfekt med et lag af let syrlig hindbærfyld vendt i mørk chokolade. Små hjemmelavede veganske bounty er himmelsk lækre, nemme at lave og den perfekte søde dessert eller snack.

vegansk bounty

Vegansk bounty med hindbærfyld

Snackbaren vi alle kender! Det blå-hvide knitrende papir der byder på sød kokoskonfekt overtrukket i mælkechokolade…

Vegansk bounty smager meget bedre end jeg mindes originalen. Cremet kokosfyld lavet med kondenseret kokosmælk (bare rolig der kommer muligheder) og et frisk tvist fra let syrlig hindbærlag. Hindbærfyldet komplimenterer det søde og gør baren helt igennem uimodståelig. Herefter overtrukket i mørk chokolade.

Hjemmelavet bountybar er:

  • Uimodståelig
  • Perfekt sød & syrlig
  • Kokos-intens & chokoladerig
  • Glutenfri og vegansk
  • Sundere end originalen!
  • Tilfredsstillende..

Opskrift på vegansk hjemmelavet bounty

TIP TIL OPSKRIFT: Opskriften er lavet med kondenseret kokosmælk. Men jeg giver et alternativ i opskriften samt tips til hvordan du laver din egen kondenserede kokosmælk længere nede i indlægget. Så vi ALLE kan lave bountybars.
1-2-3 sæt bounty festen i gang..!

Reklamelinks er markeret med*
vegansk bounty opskrift
Gem til madplan

Vegansk Bounty

Cremet kokoskonfekt med et lag af let syrlig hindbærfyld vendt i mørk chokolade. Små hjemmelavede veganske bounty er lækre, nemme at lave og den perfekte dessert eller snack.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀

Ingredienser

Hindbærfyld

  • 120 g hindbær
  • ¼ stk citron, saften
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 g ahornsirup
  • 3 tsk chiafrø

1: Bounty fyld med kondenseret kokosmælk

  • 120 g kokosmel
  • 200 g kondenseret kokosmælk
  • ½ stk vaniljestang

2: Bounty fyld med kokoscreme

  • 120 g kokosmel
  • 140 g kokoscreme
  • 50 g ahornsirup
  • 1 spsk kokosolie
  • ½ stk vaniljestang

Overtrækchokolade

  • 250 g mørk chokolade
  • 2 spsk kokosolie

Tilberedelse

  • TIP: Læs opskriften godt i gennem + tips og tricks inden du fortsætter: Hvis du laver bountyfyld med kokoscreme (2) = Sæt kokosmælk på køl natten over. Så skiller cremen sig fra mælken og ligger sig på toppen.
    TIP: Ønsker du bountybar uden hindbær kan du følge opskriften som beskrevet og udelade hindbær eller du kan forme små barre og sætte på køl inden de herefter overtrækkes med chokolade.
  • Start med hindbærfyldet: I mindre gryde kom hindbær, citronsaft, vanilje og ahornsirup. Kog op, og lad kompotten simre ca. 10 min. ved lav varme uden låg. Smag til med ekstra ahornsirup hvis du ønsker mere sødme.
    Tag af varmen og tilsæt chiafrø, rør rundt og lad afkøle. Rør 1-2 gange efter 5 og 10 min. så chiafrøene fordeles. Sæt til side og lad afkøle.
    *Du kan bruge både friske og frosne hindbær.
  • Bountyfyld: Klargør ønsket form. Jeg brugte en mindre form på 20 x 15cm og forede med bagepapir. Følg herefter fremgangmåde 1 eller 2 nedenfor:
  • 1: Bountyfyld med kondenseret kokosmælk: I skål bland kondenseret kokosmælk med vanilje og tilsæt herefter kokosmel og vend sammen. Massen skal være let klistret og skal kunne hænge sammen. Pres ned i formen og sæt på køl 30 min.
    *Se opskrift på hjemmelavet kondenseret kokosmælk i indlægget.
  • 2: Bountyfyld med kokoscreme: I mindre gryde smelt kokoscreme, ahornsirup, kokosolie og vanilje sammen. Kom herefter i skål sammen med kokosmel og vend godt sammen. Massen skal klistre sammen. Pres ned i formen og sæt på køl 30 min.
  • Hindbærfyld fortsat: Tag kokosbunden ud af køleskabet og fordel hindbærfyldet ovenpå. Kom herefter på frys ca. ½-1 time indtil fyldet er hårdt nok til at skære.
  • Efter frys vil baren have sat sig. Skær i ønsket form og sæt herefter tilbage på frys imens du smelter chokoladen.
  • Chokoladeovertræk: Smelt chokolade og kokosolie over vandbad. Tag de kolde barrer ud fra frys og dyp dem enkeltvis i chokoladen. Pynt evt. med flagesalt eller kokosmel. Fortsæt indtil alle er overtrukket med chokolade.
    *Ønsker du blot chokolade på toppen kan du smelte 100g chokolade med 1 spsk. kokosolie og fordele ovenpå hindbærlaget imens barren stadig er i formen. Lad chokoladen afkøle og skær herefter ud i firkanter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Lækker kokoskonfekt med hindbærtvist

Hvad er konfekt egentlig? Konfekt er småt bagværk eller slik ala petits fours og ofte noget vi forbinder med jul. Bounty er kokoskonfekt og kan spises HELE året.
Jeg har faktisk aldrig været den største kokosfan. Men da min søsters kæreste ELSKER kokos måtte jeg lege med ideén om hjemmelavet vegansk bounty, som mindede om originalen men med et lille Alberte tvist 😉

Resultatet gør jeg har fornyet mit forhold til kokos – haha..
OG vigtigst af alt min søsters kæreste har godkendt!
Bountybaren er lavet på få simple ingredienser og lagt i lag med hindbær, tro mig det er LUKSUS med det syrlige tvist. Giver en ny dimension til bounty baren som i sig selv kan være lidt tung og sød.

Hjemmelavet sund konfekt og snacks

Lyst til mere konfekt og sunde snacks. Her er 4 af mine favoritter der nydes som sund dessert, i madpakken eller som snack på farten.

Ingredienser til hjemmelavet bounty

Ingredienserne er få men vigtige hver især.
Jeg anbefaler du laver opskriften med kondenseret kokosmælk (købt eller hjemmelavet) det giver det bedste og mest autentiske smag og struktur. Men versionen med kokoscreme er OGSÅ lækker så lad ikke manglende kondenseret kokosmælk afholde dig fra at lave lækre vegansk bounty.

  1. Kokosmel:
    • Kan købes i alle supermarkeder.
  2. Kondenseret kokosmælk:
    • Kan købes i større supermarkeder fx. Føtex og Meny. Du kan også lave din egen, se opskrift længere nede.
    • Kondenseret kokosmælk giver den lækre sødme og binder kokosmelen perfekt sammen uden at smuldre.
  3. Vaniljestang:
    • ÅHHH vanilje!!
      Jeg kan kraftig anbefale at bruge vaniljestang frem for vanilje- sukker/pulver. Bounty er lavet af få ingredienser og smagen fra hver enkel råvarer bliver vigtig, og vaniljestang smager bare bedst!
  4. Chokolade:
    • Jeg anvender 70% chokolade. Ønsker du en mere mild chokolade kan du blot bruge din favorit mælkechokolade. Vælg gerne en god chokolade hvad enten den er mørk, mælk eller lys.
    • Jeg smelter chokoladen med lidt kokosolie da det gør den lettere at overtrække.
  5. Hindbærfyld:
    • Lavet af friske eller frosne hindbær, citronsaft, ahornsirup, vanilje og til sidst tyknet med chiafrø. Chiafrø er geniale da de suger væske til sig og tykner kompotten helt uden brug af stivelse. Se tips og tricks hvis du ikke har chiafrø.

Hjemmelavet kondenseret kokosmælk:

  • 1 dåse fuldfed kokosmælk (400ml)
  • 120g rørsukker

SÅDAN GØR DU:
– Kom kokosmælk og rørsukker i kasserolle og varm forsigtigt op ved lav-middel varme. Det kan godt tage 10-15 min.
– Skru ned og lad simre på laveste blus muligt. Rør rundt løbende.
– Lad simre indtil kokosmælken er ret tyk og reduceret til ca. 1/2 delen. Det tager ca. 60 min.
– Kom kokosmælken på rent glas og sæt på køl, den vil tykne mere ved afkøling.

lækker vegansk bounty

Tips og tricks vegansk bounty bars

  • Hvilken version er bedst; Kondenseret kokosmælk eller kokoscreme?
    • Har du mulighed for at købe eller lave kondenseret kokosmælk vil jeg anbefale versionen som laves med dette. Den minder i struktur og smag mest om originalen. Men det gør ikke den anden smager mindre godt den har blot ikke helt samme cremede midte.

  • Hvordan opbevarer jeg mine hjemmelavede vegansk bounty?
    • Bounty barerne holder bedst på køl i lufttæt beholder gerner med madpapir imellem. Her kan de holde sig friske 5-7 dage. Hvis du opbevarer dem ved stuetemperatur kan de stå max. 2-3 dage pga. hindbærlaget.

  • Kan jeg fryse hjemmelavede bounty bars?
    • Du kan snildt fryse din vegansk bounty.

  • Kan jeg udelade hindbærfyldet?
    • Du kan snildt udelade hindbærfyldet og blot lave en helt klassisk bounty. Blot skip step 6. hvor vi komme hindbærfyldet over.
    • Du kan ligeledes forme dem som små pøler som overtrækkes i chokolade hvis du ønsker det klassiske look.

  • Jeg har ingen chiafrø – hvad gør jeg?
    • Ønsker du at lave hindbærfyldet uden chiafrø kan du anvende majsstivelse i stedet.
      – Brug 1 tsk. majsstivelse + 2 tsk. vand. Når kompotten har simret 10 min. tilsættes majsstivelse rørt ud i vand og koger med 2-3 minutter indtil tyknet.

  • Hvilken chokolade bruger jeg til overtræk?
    • Jeg bruger oftes 70% chokolade. Men er du mere til den klassiske med mælkechokolade er det også lækkert. Du kan bruge din favorit, men husk at kigge efter i ingredienslisten hvis du ønsker den vegansk. Vegansk mælkechokolade kan fåes i Lidl, helsekost og visse andre butikker.
Del indlægget med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments