Hjemmelavet müslibar

hjemmelavet muslibar

Hjemmelavet muslibar er knasende, chewy og den lækreste sunde snack til farten, skoletasken eller eftermiddagshyggen. Opskriften på nemme myslibarer med gryn, nødder, tørret frugt og cornflakes vendt med dadler, nøddesmør, sirup og lidt olie. Prøv dem og opdag HVOR uimodståelig müslibar kan være.

Hjemmelavet müslibar med chokolade

Müslibar – Flapjack – Granola bar…
Uanset navn glæder jeg mig til at dele dagens snackbar (haha – it keeps coming) med jer.
Det er ingen hemmelighed at jeg er et kæmpe snack øre! Dadler, nødder, hjemmelavede knækbrød, romkugler, proteinbar, grønt med hummus, avocadomad og jeg kunne blive ved.

I dag for i opskriften på vores nye ven i snackklubben; Min bedste hjemmelavede muslibar.

Havregryn, nødder, frø, tranebær, krydderier OG knas fra cornflakes vendt i dadler kørt til pure med nøddesmør, sirup og en smule olie. Til at fuldende snackbaren topper vi med chokolade og et drys kokos.
Ingen mærkelige tilsætningsstoffer, e-numre eller fikumdik – KUN simple råvarer som bidrager med kostfibre, gode fedtstoffer og protein. OG lidt sirup for at søde og gøre muslibaren endnu mere lækker. Her er fokus på SMAG og nydelse og ikke kcal.

Så har i et snackhjerte som jeg – og savner en ny idé som både voksne og børn vil elske og er nem at lave? Jeps så er myslibaren svaret 😉
Glæder mig til at høre hvad i synes!

TIP: Kan du ikke tåle nødder, nøddesmør eller ønsker en glutenfri version?
HUSK i som altid kan få mine tips, tricks og svar på spørgsmål længere nede i indlægget. GO´ fornøjelse.

Nem opskrift på sunde müslibar

Reklamelinks er markeret med*
hjemmelavet muslibar opskrift
Gem til madplan

Hjemmelavet müslibar

Hjemmelavet müslibar er knasende, sprøde og den lækreste snack. Nem og sund myslibar med gryn, nødder, tørret frugt og cornflakes.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12 stk
Forberedelse10 min
Tid på køl2 t
I alt2 t 10 min

Ingredienser

Müslibar

  • 120 g dadler (vægt uden sten)
  • 70 g cashewsmør
  • 60 g ahornsirup
  • 30 g kokosolie
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt
  • 125 g havregryn
  • 30 g mandler
  • 30 g pistacienødder
  • 30 g græskarkerner
  • 35 g tranebær
  • 40 g cornflakes

Overtræk

  • 80 g mørk chokolade
  • 1 tsk kokosolie
  • Kokosmel

Tilberedelse

  • TIP: Læs tips & tricks for ideér om hvordan du kan variere nødder, frø, nøddesmør, sirup.
  • Start med at klargøre ønsket form. Jeg brugte en lille rugbrødsform på 25X10 cm. foret med bagepapir.
  • I foodprocessor (eller god blender) kom dadler uden sten og kør til pure. Tilsæt cashewsmør, sirup og smeltet olie samt krydderier og blend til homogen masse.
  • Tilsæt mandler, pistacienødder og græskarkerner og puls/blend indtil de er hakket i mindre stykker men stadig har bid. Tilsæt havregryn og puls/blend indtil samlet. Pas på ikke at blende for meget, så vil din bar miste struktur.
    *Du kan bruge andre typer nødder – se tips og tricks.
  • Tilsæt din müsli-masse til en skål sammen med cornflakes og tranebær. Rør godt rundt indtil alt er fordelt og du ikke har nogle tørre ingredienser tilbage. Evt. brug dine hænder.
    Pres blandingen ned i din klargjorte form. Pres godt til så det klistrer sammen. Sæt på køl ca. 2 timer indtil fast. Evt. ½-1 time på frys hvis det skal gå stærkt.
  • Når din müslibar er kold kan du gøre følgende hvis du ønsker at overtrække med chokolade:
    1: Smelt chokoladen med kokosolie, dette hjælper den med at være nemmere at overtrække. Hæld chokoladen over müslibaren imens den stadig er i formen. Drys med kokos og sæt på køl indtil stivnet. Tag herefter barren op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær i ønsket størrelse.
    2: Tag den kolde müslibar op af formen og skær i ønsket størrelse. Smelt chokoladen og dyp bunden af dine barre i chokolade. Sæt til afkøling.
  • Nyd müslibaren som sund snack, dessert, mellemmåltid eller bare fordi. Opbevar i lufttæt beholder på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips til nemme hjemmelavede muslibarer:

  1. Brug bløde dadler:
    • Bedste resultat opnåes med bløde og saftige dadler. Du kan bruge juicy dates (dem i papæske) eller medjool dadler.
      *Husk at fjern stenen.
  2. Udskift olie med smør:
    • Kokosolie kan udskiftes med samme mængde smeltet smør. Dette giver en lidt mere cremet smør-smag.
  3. Kan jeg udskifte cashewsmør?
    • Du kan snildt udskifte cashewsmør med anden nøddesmør, prøv bla. mandelsmør eller peanutbutter.
      *Husk: Peanutbutter vil give en karakteristisk smag til barren.
  4. Hvilken sirup skal jeg bruge?
    • Du kan bruge enhver form for lys sirup. Fx. ahornsirup, agavesirup eller klassisk lys sirup. De 2 første har dog en dybere karamelsmag.
  5. Udskift nødder og frø efter smag og køkkenskabe:
    • Leg med frø, kerner og nødder. Varier med alt fra cashewnødder, hasselnødder, solsikkefrø, sesam mm.
    • I stedet for tranebær prøv med rosiner, figner/abrikos/dadler i tern.
  6. Overtræk med valgfri chokolade:
    • Brug din favorit, jeg bruger 70%. Ønsker du müslibar uden chokolade kan du snildt udelade.
  7. Er muslibar sunde?
    • Det altid lidt svært at kalde noget sundt/usundt da det jo handler om mængder og kontekst. Men jeg kalder dagens müslibar sund da den i mine øjne er en sund snack/dessert. Muslibar kommer med kostfibre, protein og sunde feststoffer. Den indeholder også sirup og lidt olie men hvis vi nyder den og spiser den som en del af varieret kost er den i min optik et sundt supplement.

Glutenfri myslibar:

Ønsker du en glutenfri müslibar kan du bruge glutenfri havregryn samt glutenfri cornflakes.

Myslibar uden nødder?

Har du nøddeallergi eller ønsker at undgå visse nødder kan du erstatte mandler og pistacienødder med flere kerner/frø.
– Cashewsmør kan erstattes med solsikkesmør.

Hvor længe kan myslibar holde sig?

Müslibar holder sig bedst på køl i lufttæt beholder hvor den snildt kan opbevares 5-7 dage.

Hvordan laver man hjemmelavede muslibar?

Hjemmelavet myslibar er nemt og tager blot 10 min. at bikse sammen hvorefter de blot skal på køl (den svære ventetid 😉 )

  • 1. Skridt er at smelte olie og herefter blende dadler, nøddesmør, sirup, olie og krydderier til en klistret masse.
  • Herefter tilsættes græskarkerner, nødder og der blendes kort. Herefter havregryn. Når det hele er samlet men stadig har struktur vendes det med cornflakes og tranebær.
  • Musli-massen presses ned i ønsket form og kommes i køleskab.
  • Når muslibarren er kold smeltes chokolade og hældes over, drys evt. med kokos og sæt tilbage på køl.
  • NU er du klar til at skære din muslibar i ønsket størrelse og nyde!
  • Easy peasy 🙂 Det gode ved opskriften på hjemmelavede müslibar er deres simple ingredienser og at de er nemme at lave. Ønsker du at udskifte specifikke ingredienser, læs tips og tricks ovenfor.
lækker hjemmelavet muslibar

Sund snack – Myslibar med nøddesmør og dadler

Jeg spiser mange snacks i løbet af dagen!! 😉 De er med til at give mig god energi til alt fra træning og arbejde. Jeg har derfor altid sunde snacks på lager, lige til at spise eller tage med på farten. Vigtigheden for mig i at give min krop god brændstof at køre på, som på samme tid smager lækkert og tilfredsstiller.

Myslibaren er fuld af gode næringsstoffer, herunder kostfibre og protein som er med til at sikre mæthed igennem dagen. Barren er lavet på en base af gryn/kerner/frø lidt ala granola, vendt med en en klistret masse lavet på dadler, nøddesmør, lidt sirup og olie.

Dadlerne søder, bidrager med kostfibre og er med til at binde barren sammen. Nøddesmørret bidrager med protein og gode fedtstoffer. For at fuldende smagen tilsætter jeg lidt sirup og olie.
Tilsammen opnår vi den lækreste, crunchy müslibar!

Hvor mange kalorier er der i muslibar?

Jeg udregner ikke kalorier og kan ikke vide præcis hvor mange kalorier der er i muslibaren. Jeg nyder den selv som snack i løbet af dagen i kombination med en varieret kost. Muslibarren mætter og giver mig energi og den indeholder en del kalorier, men fra gode og næringsrige kilder som nødder, gryn og tørret frugt.
For mig er kalorierne energi og ikke et tal. Håber i vil glædes over dem og huske at mad er så meget mere end et tal – Det er næring, nydelse og nærvær.

Del indlægget med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments