Spinatboller med gulerod og kerner

spinatboller med gulerod og kerner

Bløde hjemmebagte spinatboller fuld af kerner, fuldkorn og lavet helt uden røremaskine. Find røreskål og træske frem og bag de lækreste spinatboller med frossen spinat, gulerod, havregryn, kerner og fuldkorn. Hurtigt rørt i hånden! Grove, sunde og saftige. Server med smør og syltetøj eller brug dem i madpakken. Når bløde boller er sunde og lækre på én gang.

Spinatboller – Bløde, lækre og sunde

Jeg elsker bagværk..
Især brød..
Specielt boller..

Alt fra luftige havrebrud, hjemmebagte hveder eller uimodståelig chokoladeboller.
MEN jeg elsker OGSÅ mine grøntsager!
Hvorfor ikke lave en fusion. Boller med grøntsager?
Endda 2 slags. UHHH…

YEP! I dag kombinerer vi lækre boller med spinat, gulerod og kerner.
Det kalder jeg GENIALT!!
Når man gerne vil have en blød bolle men samtidig ønsker den sund, grov og med gode næringsstoffer.
HERE WE GO!

Æltefrie spinatbollerne er geniale og alt du ønsker – de er;

  • Fyldt af grøntsager
  • Bløde og saftige indeni
  • Let sprød skorpe
  • Kræver ingen røremaskine
  • Æltefrie og nemme at lave
  • Få simple ingredienser
  • Kernefuld
  • Propfuld af fuldkorn og kostfibre
  • Lækre
  • & drømmende…

Samtidig er de perfekt til madpakke, sandwich eller det grønne morgenbord.

Grove boller med spinat, gulerod og kerner

“Jeg savner boller der er nemme at lave uden røremaskine”
Kom det fra mor da snakken gik på hvor dejligt det er med hjemmebagte boller i hverdagen.
Det fik mig i tænkeboks…
En blød og saftig bolle der var nem at lave og kun krævede skål og håndkræfter…
MEN samtidig var fiberrig og bidrog med grøntsager.
Kombinationen af god næring og optimal konsistens!

Her kommer opskriften på spinatboller ind i billedet. De er til dato de bedste boller jeg har bagt som både er rige på fuldkorn, grøntsager og kerner!!
JUHUUU…
Bløde indvendigt og med en let sprød skorpe udenpå.
Dermed tager de 10 min at røre sammen og herefter kræver det blot hævning og en tur i ovnen.

EASY PEASY!
Buns made easy..
Perfekt til hverdagens bagesysler!

Step for step – Æltefrie spinatboller

Æltefri og hurtige at lave! Få enkle steps og du står med sundere spinatboller klar til at nydes med smør, syltetøj eller måske lagt sammen til en sandwich.
*Dette er blot for at vise hvor nemme og enkel de er – Hele opskriften med udførlig fremgangsmåde og mål ligger nederst i indlægget*

  1. Kom hakket frossen spinat i skål og hæld kogende vand over – lad stå.

  2. Riv gulerødder og sæt til side.

  3. Rør i spinaten indtil den er optøet – uden frosne klumper.

  4. Tilsæt plantemælk og opløs gæren heri.

  5. Tilsæt agavesirup, olie og salt – rør rundt.

  6. Tilsæt gulerod, kerner og havregryn – rør rundt.

  7. Tilsæt speltmel samt hvedemel og rør indtil dejen er jævn og ingen melklumper er synlige – Dejen vil være blød og klistret men ikke våd.

  8. Sæt dejen til hævning med film og klæde over.

  9. Drys mel på bordplade og vend forsigtig dejen herud.
    Brug metode 1 eller 2:

    Metode 1:
    Form med hænderne en lille rektangel ved at trykke dejen forsigtigt ud.
    Skær heraf 12 stykker ved hjælp af dejskraber eller ligende.
    Jeg laver 3 baner vandret og 4 lodret.
    Form bollerne let med dine hænder og dejskraber og sæt herefter på bageplade beklædt med bagepapir.

    Metode 2:
    Brug 2 skeer til at sætte “klatter” direkte på bagepladen.

  10. Lad dem efterhæve 30 min. og varm imens ovnen op til 220 grader almindelig varme.

  11. Bag bollerne 20-25 min. indtil gyldne og let sprøde.

  12. Afkøles let på rist inden de skæres over.

Se videon her hvor nemt du lavet æltefrie spinatboller!

Hjemmebagte saftige spinatboller – tips & tricks:

  • Dejen vil være blød og fugtig – Dejen vil inden hævning være fugtig. Det er meningen. Men dejen må IKKE være våd.
    Evt. tilsæt en lille smule mere mel. Jeg har dog haft held med denne mængde hver gang.

  • Udskift kerner – Græskar og solsikkekerne kan udskiftes med fx. sesam eller hørfrø. Du kan også vælge blot at bruge 1 variant.

  • Havregryn – Du kan bruge både fine og grove havregryn. Jeg har dog bedst resultat ved at anvende de grovvalsede.

  • Speltmel – Fungere fint med både fuldkorns speltmel og sigtet speltmel.

  • Plantemælk – Vælg den du har på lager. Både ris, havre og neutral soya fungerer perfekt.

  • 8 store sandwich boller – Ønsker du store sandwichboller kan du forme 8 store. Bag dem ca. 25 min indtil gyldne. Evt. mere afhængig af ovn.

  • Brug hakket frossen spinat – Spinaten optøes lettest ved brug af hakket frossen spinat. Bruger du helbladet kan det tage lidt længere tid at optø i det kogende vand.

  • Koldhævning – Jeg har ikke testet dette endnu. Men har du lyst til at koldhæve dejen vil jeg anbefale du bruger 10 g gær.
    Følg opskriften som beskrevet og lad dejen hæve natten over på køl.
    Form og bag bollerne dagen efter som beskrevet i fremgangsmåden.
spinatboller med gulerod og kerner smurt

Grove boller til madpakke og morgenbord

Om det er boller til morgenmad, eftermiddag eller madpakke er spinatboller geniale! De kan spises med alt fra smør og pålægschokolade til cremet hummus med gulerødder lagt sammen til en lækker sandwich.
Hvis du ønsker dem store kan du lave 8 stk. – Følg tips og tricks herover.

Om det er morgenboller eller madpakke håber jeg spinatbollerne vil bringe glæde og gavn! Bløde, saftige og rig på fiber!
Boller når det er sundt og sjovt.


LET’S BAKE BUNS !!

spinatboller med gulerod og kerner smurt

Spinatboller med gulerod og kerner

Bløde, lækre spinatboller med gulerod, kerner og rig på fibre og fuldkorn. Perfekt il morgenbordet eller som sandwichbolle. Æltefrie og nemme at lave.
5 fra 4 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min
Hævetid2 t
I alt2 t 35 min

Ingredienser

  • 150 g frossen hakket spinat
  • 250 g kogende vand
  • 100 g plantemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk agavesirup
  • tsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g gulerod, revet
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl solsikkekerner
  • 150 g grovvalset havregryn (ell. almindelig)
  • 150 g speltmel
  • 300 g hvedemel

Tilberedelse

  • I en stor skål tilsættes frossen spinat og kogende vand hældes over. Rør indtil det er optøet. Tilsæt plantemælk og opløs gæren heri.
  • Tilsæt agavesirup, salt, olivenolie, revet gulerod og kerner. Rør godt rundt.
  • Tilsæt havregryn og speltmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og rør dejen grundigt sammen. Dejen vil være klistret men ikke våd.
    Kom film over skålen samt et klæde og sæt til hævning 1,5 time ved stuetemperatur.
  • Drys bordet med mel og vend forsigtigt dejen herud. Træk dejen let ud med dine hænder så du for en rektangel og lav 3 X 4 baner og skær herfra 12 stykker. Form dem let til boller ved at bruge dine hænder og evt. en dejskraber.
    Sæt på bageplade beklædt med bagepapir.
    *Du kan også vælge at sætte klatter med 2 skeer direkte fra skålen på bagepladen.
  • Lad bollerne efterhæve 30 min. under fugtigt klæde. Forvarm imens ovnen til 220° almindelig ovn.
  • Bollerne bages i den forvarmede ovn i 20-25 min. indtil let gyldne og sprøde. Hold øje. Mine fik 23 minutter men det afhænger meget af din ovn.
  • Lad bollerne afkøle på rist. Nyd dem lune eller brug i madpakke. Bollerne kan opbevares i lufttæt pose.

Noter

*Koldhævning: Se tips og tricks længere oppe.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments