Spinatboller med gulerod og kerner

Bløde hjemmebagte spinatboller fuld af kerner, fuldkorn og lavet helt uden røremaskine. Find røreskål og træske frem og bag de lækreste grove boller med spinat, gulerod, havregryn, kerner og fuldkorn. Hurtigt rørt i hånden, grove, sunde og saftige. Server med smør og syltetøj eller brug dem i madpakken. Spinatboller er bløde boller som er sunde og lækre på én gang.

spinatboller

Spinatboller – Bløde, lækre og sunde

Jeg elsker bagværk..
Specielt boller..

Alt fra hjemmebagte hveder eller uimodståelig chokoladeboller.
MEN jeg elsker OGSÅ mine grøntsager. Hvorfor ikke lave en fusion. Boller med grøntsager?
Endda 2 slags. Uhh lækkert.
I dag kombinerer vi svampe saftige boller med grøntsager og for de lækreste grove boller med spinat, gulerod, havregryn og kerner. Det kalder jeg GENIALT!!
Når man gerne vil have en blød bolle men samtidig ønsker den sund, grov og med gode næringsstoffer. HERE WE GO!

Æltefrie grove spinatboller med havregryn er;

  • Fuld af grøntsager
  • Bløde og saftige indeni
  • Let sprød skorpe udenpå
  • Æltefrie og nemme at lave
  • simple ingredienser
  • Kernefuld
  • Propfuld af fuldkorn og kostfibre
  • Kan fryses og bruges i madpakke

Om det er morgenboller eller madpakke håber jeg spinatbollerne vil bringe glæde og gavn! Bløde, saftige og rig på fiber! Boller når det er sundt og sjovt.
Se videoen her hvor nemt du laver æltefrie spinatboller.

Opskrift på spinatboller med havregryn

Reklamelinks er markeret med*
opskrift spinatboller
Gem til madplan

Spinatboller med gulerod og kerner

Bløde, lækre spinatboller med gulerod, kerner, rig på grøntsager og fuldkorn. Perfekt til morgenbordet eller som sandwichbolle. Æltefrie og nemme at lave.
4,9 fra 11 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid2 timer
I alt2 timer 35 minutter

Ingredienser

  • 150 g frossen hakket spinat
  • 250 g kogende vand
  • 100 g mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk agavesirup
  • tsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g revet gulerod
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g grovvalset havregryn
  • 150 g speltmel
  • 300 g hvedemel

Tilberedelse

  • LAV DEJEN: I en stor skål tilsættes frossen spinat og kogende vand hældes over. Rør indtil det er optøet. Tilsæt mælk og opløs gæren heri. Tilsæt agavesirup, salt, olivenolie, revet gulerod og kerner. Rør godt rundt.
  • Tilsæt havregryn og speltmel, rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og rør dejen grundigt sammen. Dejen vil være klistret men ikke våd. Kom husholdningsfilm over skålen samt et klæde og sæt til hævning 1,5 time ved stuetemperatur.
  • FORM BOLLER: Drys bordet med mel og evt. græskarkerner og vend forsigtigt dejen herud. Træk dejen let ud med dine hænder så du for en rektangel og lav 3 X 4 baner og skær herfra 12 stykker. Form dem let til boller ved at bruge dine hænder og evt. en dejskraber. Sæt på bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 30 min. under fugtigt klæde. Forvarm imens ovnen til 220° almindelig ovn.
    *Du kan også vælge at sætte klatter med 2 skeer direkte fra skålen på bagepladen.
  • BAG BOLLER: Bollerne bages i den forvarmede ovn i 20-25 min. indtil let gyldne og sprøde. Hold øje. Mine fik 23 minutter men det afhænger meget af din ovn. Lad bollerne afkøle på rist. Nyd dem lune eller brug i madpakke. Bollerne kan opbevares i lufttæt pose og fryses ned.

Noter

*Koldhævning: Se tips og tricks i indlægget.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Grove boller med spinat og kerner

“Jeg savner boller der er nemme at lave uden røremaskine”
Kom det fra mor da snakken gik på hvor dejligt det er med hjemmebagte boller i hverdagen.
Det fik mig i tænkeboks. En blød og saftig bolle der var nem at lave, kun krævede en skål og håndkræfter. MEN samtidig var fiberrig og bidrog med grøntsager.
Kombinationen af god næring og optimal konsistens!

Her kommer opskriften på spinatboller ind i billedet. De er til dato de bedste boller jeg har bagt som både er rige på fuldkorn, grøntsager og kerner. Bløde indeni og med en let sprød skorpe udenpå. Ydermere tager de kun 10 min at røre sammen og kræver blot simpel hævning og en tur i ovnen.
EASY PEASY! Buns made easy
Perfekt til hverdagens bagesysler!

Tips & tricks – Hjemmebagte spinatboller

  • Dejen vil være blød og fugtig
    • Dejen vil inden hævning være fugtig. Det er meningen. Men dejen må IKKE være våd.
  • Udskift kerner
    • Græskar og solsikkekerne kan udskiftes med fx. sesam eller hørfrø. Du kan også vælge blot at bruge 1 variant af kerner.
  • Havregryn
    • Du kan bruge både fine og grove havregryn. Jeg har dog bedst resultat ved at anvende de grovvalsede.
  • Speltmel
    • Fungere fint med både fuldkorns speltmel og sigtet speltmel.
  • Mælk eller plantemælk
    • Om du vælger at lave spinatbollerne vegetarisk eller vegansk, fungerer det perfekt.
  • 9 store sandwich boller
    • Ønsker du lækre saftige sandwichboller til madpakken? Form 9 store og bag dem ca. 25 min indtil gyldne, eller indtil de lyder hult når du banker dem i bunden.
  • Brug hakket frossen spinat
    • Spinaten optøes lettest ved brug af hakket frossen spinat. Bruger du helbladet kan det tage lidt længere tid at optø spinaten i det kogende vand.
  • Koldhævning
    • Har du lyst til at koldhæve dejen skal du bruger 10 g gær.
    • Følg opskriften som beskrevet og lad dejen hæve natten over på køl. Form, hæv og bag bollerne dagen efter som beskrevet i fremgangsmåden.

Step for step – Æltefrie spinatboller

Æltefrie og hurtige at lave! Få enkle steps og du står med sunde spinatboller klar til at nydes med smør, syltetøj eller måske lagt sammen til en sandwich.

  1. Kom hakket frossen spinat i skål og hæld kogende vand over.
  2. Riv gulerødder og sæt til side.
  3. Rør i spinaten indtil den er optøet – uden frosne klumper.
  4. Tilsæt mælk og opløs gæren heri.
  5. Tilsæt agavesirup, olie og salt – rør rundt.
  6. Tilsæt gulerod, kerner og havregryn – rør rundt.
  7. Tilsæt speltmel samt hvedemel og rør indtil dejen er jævn og ingen melklumper er synlige – Dejen vil være blød og klistret men ikke våd.
  8. Sæt dejen til hævning med film og klæde over.
  9. Drys mel på bordplade og vend forsigtig dejen herud.
    Brug metode 1 eller 2:
    • Metode 1:
      Form med hænderne en lille rektangel ved at trykke dejen forsigtigt ud. Skær heraf 12 stykker ved hjælp af dejskraber eller ligende. Jeg laver 3 baner vandret og 4 lodret. Form bollerne let med dine hænder og dejskraber og sæt herefter på bageplade beklædt med bagepapir.
    • Metode 2:
      Brug 2 skeer til at sætte “klatter” direkte på bagepladen.
  10. Lad dem efterhæve 30 min. og varm imens ovnen op til 220 grader almindelig ovnvarme.
  11. Bag bollerne 20-25 min. indtil gyldne og let sprøde.
  12. Afkøles let på rist inden de skæres over.
  13. Kan nydes samme dag, opbevares i lufttæt pose eller fryses ned.

*Denne beskrivelse er blot for at vise hvor nemme og enkle spinatbollerne er – Hele opskriften med mål og udførlig fremgangsmåde ligger i opskriftmodulet*

Brød og boller til hele familien

Del indlægget med nogen du holder af
4,91 from 11 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

18 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments