Sund, proteinrig rødbedehummus der får sødmen fra bagte rødbeder, dybde af valnødder, tvist af citron samt hvidløg. Den perfekte dip, snack, tilbehør – og tilmed nem at lave i foodprocessoren. NÅ ja kan vi lige snakke om HVOR smuk den er!
rødbedehummus med bagt rødbede
Hummus ER bare godt og kan varieres i det uendelige! Nogle af mine favoritter er bagt peberfrugthummus, linsehummus samt den klassiske.
MEN rødbedehummus ligger sig klart op i top 3 (top 4? haha)!
Cremet, rødbedeintens, sød, krydret og det perfekte tilbehør til alt fra rugbrødmadder, salater, grøntsagsstænger, i wraps – ja mulighederne er MANGE!!
Jeg elsker at tviste vores klassiske hummus – Altså bare fordi man kan ikke? 😉
Jeg havde en slatten rødbede i grøntskuffen og timian i vindueskarmen og valnødder i skabet. De giver en dyb nøddesmag samt sunde fedtstoffer til din hummus. SÅÅÅ…
Rødbedehummus coming up.
MEN. Jeg er normalt ikke fan af rødbedehummus. Synes hurtigt de bliver vandede og smager sådan lidt af jord? FOR meget rødbede-ish, haha…
Men når vi BAGER rødbede sker der mirakler!! INTET mindre.
Her frigiver rødbeden let sødme og mister væske i fordampning.
RESULTATET?
En ultra cremet, let sødmefuld, intens rødbedehummus med magisk farve.
Den er tilmed super nem at lave, alt kommes i foodprocessor og køres til den mest luksuriøse og cremede rødbededip.
Opskrift på nem rødbedehummus
Bagt rødbedehummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 stk stor rødbede
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk timian
- 1 stk citron
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tahin
- 30 g valnødder
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- ca. ½ dl danskvand vand
Tilberedelse
- Start med at tilberede rødbeden. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Skræl og skær rødbeden i tern. Vend med olivenolie, timian samt friskkværnet peber. Bages ca. 30 min indtil møre.
- Dræn og skyl kikærterne godt og og lad dem dryppe af i en sigte.I foodprocessor kom kikærter, bagt rødbede, saft og skal fra 1 citron, hvidløg, tahin, valnødder, krydderier samt danskvand. Blend hummus grundigt, gerne 3-5 minutter. Skrab evt. ned af siderne undervejs. Kør indtil konsistensen er cremet og ensartet. Smag til med salt og peber. Juster evt. med ekstra danskvand.*TIP: Danskvand gør din hummus endnu mere cremet men kan erstattes af alm. kold vand eller aquafaba.
- Server i skål, drysset med sesamfrø, lidt go' olie samt et drys spidskommen.Rødbedehummus bliver tykkere efter køl. Er den for fast kan du røre koldt vand i indtil du opnår rette konsistens.
Noter
Egne noter
Pink proteinpower – rødbedehummus
Plantebaseret protein?
Hvor? Hvor meget? Hvordan? Vi har ALLE fået spørgsmålet – tvivlen om hvorvidt vi er dækket ind når vi spiser plantebaseret.
MEN bare rolig!
Spiser du en varieret plantebaseret kost er du SNILDT dækket ind, PLUS du for mange flere næringsstoffer, vitaminer samt kostfibre, når dine måltider byder på grove grøntsager, bønner, linser, nøddesmør mm.
I dag vil jeg gerne vise hvordan vi kan tænke kreativt og stå med retter som er proteinrige, indeholder masser kostfibre, sunde fedtstoffer samt smager SKØNT!
JA plantebaseret protein er fx. bagt rødbede hummus med valnødder lige til at lave lækre sandwich og mættende måltider med.
Smagfuldt, lækkert og nemt at lave.
1.2.3..HERE WE GO.
SIMPLE ingredienser til rødbedehummus:
- Bagte rødbeder – Makes ALL the different! Jeg skærer i tern, vender dem med lidt olivenolie, timian samt peber. Bager dem ca. 30 min til de er møre.
- Valnødder – Brug gerne friskknækkede, de smager lige DET bedre. Er du ekstra fancy, kan du lige riste dem i ovnen 5-10 min. så nøddesmagen fremhæves endnu mere.
- Kikærter / Butterbeans – Brug dem du bedst kan lide! Butterbeans kan være lidt mere nænsomme ved maven og giver en mere cremet konsistens, men der skal ikke tilsættes ligeså meget væske som ved kikærter.
- Citron – Just needed
- Hvidløg – Ingen hummus uden.!
- Tahin – Et sted hvor tahin IKKE må undværes – TAHIN FAAAN!
- Spidskommen – Jeg holder MEGET af spidskommen, og bruger derfor hele 2 tsk. Er du ikke helt solgt kan du snildt nedjustere. Madlavning handler om at smage til og lære sine smagsløg at kende.
- TIP: Hummus lavet i foodprocessor bliver ekstra lækkert cremet, fremfor en almindelig blender. Så skynd dig at finde den frem fra gemmerne og kør gerne minimum 5 min. Du vil se MIRAKLER i konsistensen!!
rødbedespread, dip, hummus – tilbehøret til alt
Rødbedehummus er multifunktionel. Smager skønt til grøntsagsstænger, smurt på rugbrødsmad, serveret i wraps, sandwich eller som tilbehør.
Pift aftensmaden op og server rødbede hummus til bagte kartofler, salat og bønnebøffer. Eller brug i sandwich på madpakken. Mulighederne er mange og rødbedehummus kan snild holde sig 1 uge på køl, så lav endelig dobbelt portion.
Ideér servering af rødbedehummus
- Tilbehør til aftensmad: Serveret med veganske frikadeller, bagte kartofler og grøn salat.
- I madpakken: Prøv wraps med rødbedehummus og edamamebønner eller sandwich med avocado, radise og oliven.
- Som rødbededip til snack grøntsager og chips.
- Smurt på knækbrød, boller eller kiks.
- Hummus med rødbede smager eminent i kombinationen med bla. avocado, agurk, spinat samt lime-syltede rødløg.