Protein pandekager med græskar

Pandekager med græskar er fluffy, bløde, super smagfulde OG de er rige på protein. Protein pandekager med græskar har en krydret smag og smørsprød kant. Jeg garanterer jer, det er en stak pandekager der vil tage kegler, fuld af protein, grøntsager og varme krydderier. Nyd græskarpandekager med sirup, karamel, is eller som de er.
Perfekt snack, morgenmad og “bare fordi”.

protein pandekager med græskar

Fluffy græskarpandekager med protein

OKAAAY..Det er blevet efterårstid og det betyder sæsonen for græskar er begyndt. Er i klar?
Måske I er kæmpe fan ligesom mig, eller måske i stadig liiiiige skal overbevises? Udover dagens uimodståelige pandekager med græskar, kunne I jo også dykke ned i græskardahl (kæmpe favorit), græskarsnegle eller hvad med en mættende salat tilsat bagt græskar?

Hvis I kan fornemme det er jeg helt hyped og hopper lidt i stolen imens jeg skriver dette – fordi, altså.. Det er jo græskar! Ha ha.
Men lad os komme tilbage til dagens stjerne; fluffy, krydrede pandekager med græskar. Men ikke helt klassiske pandekager. Nej det er små, tykke, bløde pandekager lavet på æg og tilsat proteinpulver for ekstra mæthed. Og det bedste, du smager det slet ikke.

Græskarpandekagerne er nemme at lave, kræver blot 6 ingredienser + krydderier og hvis du ikke lige orker at lave græskarmos bruger du blot 2 bananer i stedet. Men kig ned i indlægget og få info om hvilke proteinpulver jeg anbefaler samt hvordan du nemt laver din egen græskarmos, det er genialt at have stående til alt fra pandekager, vafler eller græskarbrød.

Opskrift protein pandekager med græskar

Reklamelinks er markeret med*
opskrift protein pandekager med græskar
Gem til madplan

Protein pandekager med græskar

Fluffy, bløde pandekager med græskar, proteinpulver og varme krydderier er sunde, mættende og den perfekte snack eller morgenmad.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 180 g græskarmos
  • 2 stk æg
  • ½ stk citron, skallen
  • 1 spsk ahornsirup
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 20 g vanilje proteinpulver (Se indlæg for hvilke jeg anbefaler)
  • 40 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • Smør til stegning

Tilberedelse

  • FORBERED: I skål kom græskarmos, skal fra ½ citron, æg, ahornsirup, krydderier, proteinpulver, havregryn samt bagepulver. Med stavblender, blend indtil du har en glat og jævn dej. Den må gerne virke lidt tyk i konsistensen.
    TIP: Se indlæg for klargøring af græskarmos.
    TIP: Du kan ligeledes klargøre dejen i en lille blender.
  • STEG PANDEKAGER: Varm en slip-let pande op til middelvarme, min står på 6-7 stykker ud af 9. Lad panden blive godt varm inden du tilføjer smør. Fordel dejen i små klatter, jeg har ca 3-4 pandeakger pr. omgang og steg pandekagerne indtil de begynder at boble, vend og steg færdig. Tilføj nyt smør og gentag indtil du har brugt al dejen. Jeg får 7-8 pandekager ud af portionen.
  • SERVER: Nyd pandekagerne med banan, ahornsirup, vaniljeis, yoghurt, friske bær og/eller karamel. Du kan også nyde dem som de er.
    Pandekagerne kan gemmes på køl i en lufttæt beholder hvor de holder sig friske 3-5 dage, de smager skønt kolde.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Sunde pandekager med græskar og protein

Proteinpandekager lyder lige lovlig tørt, helseagtigt og kedeligt..
MEN ikke i dag – det lover jeg!
Jeg har altid været lidt modstander af proteinopskrifter fordi “der er jo protein nok i maden”? Men sandheden er, at jeg oplever mange der spiser vegetarisk, har svært ved at få nok protein. Jeg har derfor altid stort fokus på at udvikle vegetariske opskrifter hvor smag og nydelse er i højsædet, men hvor du også for en fornuftig mængde protein. Alt fra salater, gryderetter og plantedeller.

Og nu er stafetten givet til pandekager med græskar. Vi forener sødlig græskarmos med varme krydderier og blender med både æg, havregryn og proteinpulver. Proteinpandekagerne beholder deres lækre bløde, svampede midte pga. græskar alt imens vi skruer op for proteinerne.

Hjemmelavet græskarmos – How to:

BAG DIT GRÆSKAR:
Tænd ovnen på 200* varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Skær græskarret halvt over, udhul og vend hver halvdel med skærefladen nedad på bagepapir. Kom en smule olie over og stik et par huller i skallen så dampen kan komme ud.
Bag græskarret i ca. 30-45 minutter, afhængig af størrelse. Græskarret er færdig når en kniv kommer let igennem skallen, den bobler og er mør. Lad afkøle let.
Har du en powerblender kan du blende græskarret med skal på indtil en fin pure. Alternativt kan du skrabe kødet ud og mose det med en gaffel eller stavblender.
*Dette kan snildt gøres 1-3 dage i forvejen.

HVILKEN PROTEINpulver SKAL JEG VÆLGE?

  • VEGANSK PROTEINPULVER:
    • GREEN GODDESS: Jeg har efterhånden prøvet RÆTTI mange forskellige veganske proteinpulver og først nu, 8 år senere fundet en jeg kan lide at drikke og lege med i opskrifter. Green goddess har nemlig lige lanceret deres protein-serie som er baseret på favabønner og kommer i 4 forskellige varianter, 3 af dem sødet på stevia. Jeg er faldet pladask for deres “berry” variant som jeg flittigt bruger i proteinshakes og blevet glad for både vanilje og neutral i proteinopskrifter.
      • Dagens opskrift er lavet med deres vanilje protein.
    • PLANTFORCE SYNERGY: Proteinpulver lavet på en blanding af græskar, ærte og brun ris. Den kommer i 4 forskellige smage og er sødet på stevia.
      • Jeg ved mange er glade for dette mærke, men min erfarring er desværre at de er alt for søde i smagen og stevia for overhånd. Men bruger du dem udelukkende i bagværk som fx. pandekager med græskar, er det et fint alternativ til vegetarisk proteinpulver.
  • VEGETARISK PROTEINPULVER:
    • Her kommer jeg til kort, da det er utrolig mange år siden jeg har bevæget mig i denne verden. Jeg har en ultra sart mave og en hud der ikke er glad for koncentreret whey. Men min erfarring er, at det er langt lettere at finde gode vegetariske proteinpulver da de opløses bedre og ikke har samme bismag som flere veganske mærker kan lide under.

Tips og tricks
græskarpandekager med protein

  • Læs opskriften godt igennem og klargør græskarmos:
    • Husk at forbered græskarmos i god tid.
  • Kan jeg erstatte græskarmos?
    • Brug 2 modne bananer i stedet.
  • Slip let pande + smør til stegning:
    • Slip-let pande er uundværlig når vi arbejder med pandekager og smør hjælper på vi undgår ødelagte pandekager samt for de lækreste smørstegte kanter.
  • Bag dine pandekager ved middel varme:
    • VIGTIGT IKKE at skrue helt op for varmen. Dette gør pandekagerne når at blive sorte før de er gennembagte. Lad varmen stå på middel og dine pandekager få ca. 2 min på hver side. Min står på 5-7 ud af 9.
  • Er græskarpandekager frysevenlige?:
    • Du kan med fordel fryse dine græskarpandekager ned og tage op til madpakken eller snack i løbet af ugen. Fordel pandekagerne i frysevenlige poser. Tag dem op mindst 3 timer før og spis dem kolde, eller lun dem lidt i ovnen/på risteren.
  • Er din pandekagedej for tyk eller tynd?
    • Der er stor forskel i størrelsen på æg samt hvor meget vand der er i græskarmos.
    • Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej men ikke fast, du kan evt. lave en testpandekage for at sikre dejens tykkelse samt hvor varm din pande er.
    • Er dejen alt for tynd kan du tilføje lidt flere havregryn eller hvedemel. Er den for tyk kan du justere med lidt mælk.
  • Kan jeg erstatte æg og lave veganske græskarpandekager?
    • Savner du en fluffy vegansk græskarpandekage, er denne opskrift super nem og lækker.
    • PS. den er ligeledes glutenfri.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments