Myntesukker og appelsinkompot

myntesukker og appelsinkompot

Hvem elsker ikke topping? Aromatisk myntesukker og frisk appelsinkompot er prikken over i’et på alt fra grød, pandekager og smoothies. Myntesukker er himmelsk med grape og appelsinkompot er skøn på brød. 2 X topping der er nemt at lave, smager forrygende og kan nydes sammen eller hver for sig.

Myntesukker og kompot – 2 X lækker topping

GAL ELLER GENIAL?…
Jeg ville sige genial 🙂 Men jeg er også den største topping fan til dato!
OG kombineret med mynte, appelsin, vanilje – JA der er ikke et øje tørt.
Hvad tænker du – gal eller genial?

Dagens toppingfest handler om aromatisk myntesukker og smagfuld appelsinkompot. Ideérne opstod da jeg udviklede opskrift på vegansk risengrød og ikke kunne dy mig for at nytænke toppingkonceptet. Alt kærlighed til kanelsukker + smørklat, men der skulle ske noget nyt 😉

Resultatet drømmer jeg stadig om (godt jeg lavede en stor portion af begge)!
Myntesukker og appelsinkompot var begge eminente medspillere sammen med den cremede risengrød. Men mulighederne er mange og toppingfesten er kun lige begyndt.
Lad os dykke ned i herlighederne.

appelsinkompot og myntesukker

Sukker med myntesmag

Det lyder SÅ banalt – og det er det egentlig også. MEN ligeså simpelt, er det LÆKKERT.
Myntesukker er lavet af 2 ingredienser: Mynte og rørsukker. Det blendes, bages og knuses.
Du kan købe mynte i supermarkedet eller bruge hjemmedyrket. Jeg selv, glæder mig allerede til det er sæson igen og jeg kan plukke fra haven.

Mynte er en fantastisk krydderurt! Der findes utrolige mange arter men kendetegnene for dem, vi køber i supermarkedet er deres søde, aromatiske smag og duft.
Mynte kan anvendes i alt fra salater, dressinger, smoothies eller som i dag myntesukker. Vil du læse endnu mere om mynte og blive inspireret til opskrifter kan du læse med her.

Kompot med appelsin og vanilje

Kompot, marmelade, syltetøj. Jeg elsker det hele og er vokset op med en mormor der hvert år laver solbærsyltetøj, hindbærmarmelade og den bedste æblekompot.

Dagens kompot er en skøn forening af appelsin og vanilje. SÅ simple ingredienser der, når de får lov at simre sammen, tykner og smager både sødt og friskt. Kompot er oftes lidt mindre sød end syltetøj og marmelade så smag til og vurder om du ønsker mere sukker.

Hvad kan jeg servere myntesukker og appelsinkompot til:

Det gode ved topping er, at det kan serveres til alverdens retter. Myntesukker og appelsinkompot bidrager begge med friskhed, sødme og krydrede toner.

Server appelsinkompot og myntesukker som et frisk element til pandekager. Eller server ovenpå morgengrøden eller smoothie. De smager begge himmelsk i kombination med topping som nødder og granola.

Myntesukkeret er ligeledes skøn ovenpå grapefrugt som naturligt er bitter i smagen. Sammen er de match made in heaven. På samme måde kan du drysse over salater, prøv. fx. en kombination med rødkål, appelsiner, ristede nødder, rødløg, granatæble og en nem appelsinvinaigrette.

Appelsinkompotten kan serveres som marmelade og bruges ovenpå brød og boller. Prøv også at ligge i lag med chiagrød og yoghurt som vist i denne video.

Opskrift på myntesukker og appelsinkompot:

Klar på at forsøde hverdag og fest med 2 X luksus topping? Lad os komme i gang 🙂

Reklamelinks er markeret med*
myntesukker og appelsinkompot
Gem på madplan

Myntesukker og appelsinkompot

Myntesukker og appelsinkompot er god på alt fra grød, pandekager og smoothies. Myntesukker er skøn på grape og appelsinkompot er på brød. Smager begge forrygende og kan nydes sammen eller hver for sig.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 portion
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

Myntesukker

  • 80 g rørsukker
  • 35-40 store mynteblade

Appelsinkompot

  • 3-4 stk appelsiner
  • ½ stang vanilje
  • 90-120 g sukker
  • 1 dl vand

Tilberedelse

Myntesukker

  • Start med at tænde ovnen på 75° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  • I en lille blender kom sukker samt mynteblade og blend sammen. Du kan bruge en morter i stedet. Kom sukkeret på bageplade og spred ud. Bag myntesukkeret i 30 min.
    Straks det er ude af ovnen knuser du det let, indtil det smuldrer igen. Jeg brugte blot bagepapiret og knugede det sammen om sukkeret. Du bestemmer selv hvor fint du ønsker det.
  • Kom myntesukkeret på lufttæt glas med låg på.

Appelsinkompot

  • Fjern skrællen fra appelsiner og husk at få de hvide lameller med. Skær i små tern og kom i lille gryde.
  • Bruger du hel vaniljestang fjern da kornene herfra og knus med lidt sukker før du kommer i gryden, kom ligeledes den tomme stang med i gryden.
    Tilsæt vand og sukker. Start med 90g og smag til senere.
  • Lad kompotten småsimre indtil ønsket konsistens opnåes. Smag til om du ønsker yderligere sukker.
  • Kom appelsinkompotten på glas og opbevar på køl i 1-2 uger.
    *Du kan evt. skolde dit glas for længere holdbarhed.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments