Hjemmelavet müslibar er knasende, sprøde og den lækreste snack. Nem og sund myslibar med gryn, nødder, tørret frugt og cornflakes.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12stk
Forberedelse10 minuttermin
Tid på køl2 timert
I alt2 timert10 minuttermin
Ingredients
Müslibar
120gdadler(vægt uden sten)
70gcashewsmør
60gahornsirup
30gkokosolie
½tskvaniljepulver
½tskkanel
¼tsksalt
125ghavregryn
30gmandler
30gpistacienødder
30ggræskarkerner
35gtranebær
40gcornflakes
Overtræk
80gmørk chokolade
1tskkokosolie
Kokosmel
Tilberedelse
TIP: Læs tips & tricks for ideér om hvordan du kan variere nødder, frø, nøddesmør, sirup.
Start med at klargøre ønsket form. Jeg brugte en lille rugbrødsform på 25X10 cm. foret med bagepapir.
I foodprocessor (eller god blender) kom dadler uden sten og kør til pure. Tilsæt cashewsmør, sirup og smeltet olie samt krydderier og blend til homogen masse.
Tilsæt mandler, pistacienødder og græskarkerner og puls/blend indtil de er hakket i mindre stykker men stadig har bid. Tilsæt havregryn og puls/blend indtil samlet. Pas på ikke at blende for meget, så vil din bar miste struktur. *Du kan bruge andre typer nødder - se tips og tricks.
Tilsæt din müsli-masse til en skål sammen med cornflakes og tranebær. Rør godt rundt indtil alt er fordelt og du ikke har nogle tørre ingredienser tilbage. Evt. brug dine hænder. Pres blandingen ned i din klargjorte form. Pres godt til så det klistrer sammen. Sæt på køl ca. 2 timer indtil fast. Evt. ½-1 time på frys hvis det skal gå stærkt.
Når din müslibar er kold kan du gøre følgende hvis du ønsker at overtrække med chokolade:1: Smelt chokoladen med kokosolie, dette hjælper den med at være nemmere at overtrække. Hæld chokoladen over müslibaren imens den stadig er i formen. Drys med kokos og sæt på køl indtil stivnet. Tag herefter barren op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær i ønsket størrelse. 2: Tag den kolde müslibar op af formen og skær i ønsket størrelse. Smelt chokoladen og dyp bunden af dine barre i chokolade. Sæt til afkøling.
Nyd müslibaren som sund snack, dessert, mellemmåltid eller bare fordi. Opbevar i lufttæt beholder på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr