Cremet lækker butterbean hummus. 7 simple ingredienser lavet på 5 min. Blend, spis, nyd. Min absolut favorit hummus nr. 1 da den kan spises til ALT og varieres med krydderier. Hiv blenderen frem og blev fortryllet af en simpel men yderst lækker hummus.

Butterbean hummus – cremet og lækker
Du ikke en rigtig plantespiser hvis du ikke kan lide hummus vel? HAHA…
MEN hvad nu hvis jeg sagde den var uden kikærter?
Say WHAAAAT?
YEP! En planteæder joker ALDRIG omkring hummus – hehe..
I dag giver jeg jer min bedste hummus opskrift. Som egentlig ikke er hummus. I hvert fald ikke den traditionelle lavet på kikærter.
MEN BEDRE – hvis i spørger mig 😉
Butterbean hummus er FAST inventar i min køleskab. Cremet, lækker, sund, proteinrig og mættende. Hurtig at bikse sammen med ingredienser vi ofte har på lager.
Whats not lo love!
hummus i nye klæ’r – butterbean hummus
Lad os være ærlig – hummus ER lækkert.
På rugbrød, med syltede rødløg.
Til grøntsagsstænger, især gulerødder (afhængig).
På riskiks med lidt chiliflager og avocado.
Som dressing til buddhabowls.
Til falafler eller svampedeller..
Fortsæt listen…
Opskrift butterbean hummus

Butterbean hummus
Ingredienser
- 1 dåse butterbeans
- 1 stk citron
- 1-2 fed hvidløg
- 3 spsk tahin
- 1 spsk olivenolie
- 1,5 tsk spidskommen
- 1 tsk flagesalt
- ½ tsk chiliflager
- Friskkværnet peber
- ¼-½ dl danskvand
- Evt. ½ stk squash
Tilberedelse
- KLARGØR: Dræn bønnerne og skyl dem godt. Kom alle ingredienserne i foodprocessor eller blender, start med 1/4 dl vand og blend indtil konsistensen er cremet og ensartet, gerne 5-10 min. Jo længere den kører, jo bedre. Juster tykkelsen med vand. Evt. mere end skrevet i opskrift. Smag til med salt, peber og evt. lidt revet citronskal.
- TIP: Hvis du bruger squash kan din hummus være en smule tyndere end normalt. Men efter køl sætter den sig og har en skøn konsistens. Blot vær opmærksom på ikke at bruge mere end ½ squash. Olivenolie gør din hummus endnu mere luksus.
- SERVERING: Nyd butterbean hummus som dip til grøntsager, falafler, som tilbehør eller i sandwich, wraps mm. Opbevares på køl i op til 5-7 dage.
Egne noter
Sund og mættende – butterbean hummus
Butterbean – Kender i dem? De hedder også limabønner. Lækre store hvide bønner med rund og mild smag. Høj indhold af protein samt kostfibre, som gør vi holder os mæt længe og vores fordøjelse holdes i gang. Butterbeans indeholder flere vitaminer og mineraler herunder magnesium som er vigtig til sunde knogler.
Jeg har brugt butterbeans i hummus længe fremfor de traditionelle kikærter da min mave ikke er superfan. Butterbeans er med deres cremet midte, PERFEKTE til hummus, og da de er neutrale i smagen kan vi lege med krydderier, krydderurter og grøntsager og opnå fantastiske smagssammensætninger uden at gå på kompromis med konsistens!
H.E.A.V.E.N.
Allerede klar på den pink variant i billedet? Prøv min rødbedehummus med bagte rødbeder og valnødder – Opskrift HER !

butterbean hummus – lækreste dip og tilbehør
7 simple ingredienser, en foodprocessor og WROOOM så er der cremet butterbean hummus!
NEMT ikke? Nogen gange bliver jeg STADIG overrasket over hvordan SÅ få simple ingredienser samlet kan smage SÅ godt.
- BUTTERBEANS: Køb dem på karton eller kog dem selv, 1 dåse svarer til 240g kogte bønner.
- Du kan bruge samme opskrift med kikærter i stedet.
- LYS TAHIN: Jeg anbefaler at bruge en traditionel lys tahin. Langt mere cremet og rund i smagen.
- Kan købes hos bl.a. etniske købmænd, Rema1000 eller nemlig.
- CITRON: Altid syre!! For at give lidt mere smag river jeg ofte lidt citronskal med. Det giver en lækker kant og syrlighed.
- HVIDLØG: Fast inventar i hummus.
- Hvidløg smager skarpt og intenst og skal i rå form bruges rigtigt. Men sammen med de resterende ingredienser kommer hvidløgs karakterisktiske smag til sin ret.
- SPIDSKOMMEN: Jeg KNUS-elsker spidskommen. Kunne jeg snige det i alt gjorde jeg det nok – ups!
- Mellemøstligt krydderi der dufter og smager let stærkt og sødligt med bitre toner. Det afrunder vores butterbean hummus og er med til at fremhæve de andre smage.
- CHILIFLAGER: Jeg bruger ofte lidt chili for at sætte kant på. Du kan udelade eller endda øge mængden for mere spark på smagen. You do you.
- Som altid, smag til og find DIN favorit.
- SQUASH: Du kan snige lidt grøntsager i og blende 1/2 squash med. Butterbean hummus bliver en anelse tyndere men smager lige skønt. Brug evt. en rest du har liggende, eller lav dobbeltportion – den får hurtig ben at gå på 😉
- Jeg laver den både med og uden squash.
- SALT, PEBER
TIP: FOODPROCESSOR – BLENDER TIP:
Jeg kan virkelig anbefale at bruge en foodprocessor til at lave hummus. Den giver et über cremet resultat. Lad gerne din hummus kører i blenderen et par minutter indtil den er godt flyffy. Har du ikke en foodprocessor kan du godt bruge en blender.
Tip – tvist din butterbean hummus
- Bagte grøntsager – Sød kartoffel, gulerod eller blomkål. Udelad da squash i opskriften
- Krydderurter – Håndfuld persille, koriander eller basilikum
- Ristede kerner/frø – Håndfuld solsikkekerner, græskarkerner eller sesamfrø
- Ekstra krydderier – Frisk chili, citronskal, 1 spsk. mangochutney

hummus fan? Nem og lækker dip eller dressing
Hummus, dressing, dip, dyp…jeg er til det HELE. Amen der seriøst ikke noget mere tarveligt end en salat uden en god dressing eller en (stor)! klat hummus. Vel?
Jeg er typen der gerne spiser begge ting på samme tid – hvorfor gå ned på lækre sager?
Her er butterbeans hummus skøn da dens milde smag og cremede konsistens kan sættes sammen med alle former for dressing og salater – SMART!
Men hvilken dressing?
Cremet, fløjlsblød og sund dressing på cashewnødder. Krydret med lime, kapers og MASSER krydderurter. Perfekt til salater eller vendt i pastasalat.
Find nem opskrift på grøn cashewdressing HER – den er ret MAGISK.
Eller måske du kører den ind med asiatisk tema og serverer let spicy, cremet peanutbutterdressing – Opskrift HER. Pas på den er vanedannende!
NU der kun at sige – LETS BLEND IT UP !