Vegetarisk broccolisalat med æble og quinoa

Sprød, frisk og mættende vegetarisk broccoli er 90’er klassikeren i opgraderet version fuld af smag og farve. Vegetar broccolisalat er mættende fra quinoa, sprød fra let-dampede broccoli, cremet fra avocado og let syrlig fra citron og æble. Himmelsk kombination på klassisk broccolisalat men uden bacon. Vegetarisk broccolisalat er glutenfri og kan laves vegansk.

vegetarisk broccolisalat med æbler

Crunchy vegetarisk broccolisalat

Broccolisalat – 90’er klassikeren vi alle har et minde om. Med creme fraiche dressing, bacon og hård broccoli…(ja jeg er biased fordi jeg aldrig har været vild med den). Derfor har jeg taget skeen i den anden hånd og udviklet min egen vegetarisk broccolisalat, som er alt jeg har drømt om, en klassisk broccolisalat skulle være. Sprød, cremet, mættende, knasende, let syrlig, sød og frisk. Ja dagens broccolisalat er alt andet end klassisk. Den er sammensat med quinoa, æble, bladselleri, avocado og en herlig dressing med purløg, sennep og citron.
Lidt ala en lækker kartoffelsalat men med broccoli. Og det kan jo kun være godt.

Server vegetarisk broccoli som tilbehør til alt fra hjemmelavede vegetar frikadeller, rødbedebøffer eller som del af frokostbordet. Under alle omstændigheder vil du få en på smagsoplevelsen.

Vegetarisk broccolisalat opskrift

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk broccolisalat opskrift
Gem til madplan

Vegetarisk broccolisalat med æble

Sprød, mættende og smagfuld vegetarisk broccolisalat med æble og quinoa. Nem broccolisalat rig på protein, vendt i en lækker cremet dressing. Nyd til frokost eller som tilbehør til aftensmad.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 hoved broccoli
  • 1 dl quinoa
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 stk æble
  • 1 stk avocado
  • Rosiner
  • Græskarkerner

Dressing

  • 100 g creme fraiche
  • 40 g mayonnaise
  • ½ stk citron
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 tsk rødvindseddike
  • 1-2 tsk rørsukker
  • 1 bundt purløg
  • Salt, friskkværnet peber

Tilberedelse

  • FORBERED: Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken og lad det køle af. Vask broccoli og lav små buketter og kom i gryde med vand der dækker et par cm. op. Kom gryden i kog og lad det dampe 3-5 min. inden du hælder broccoli i sigte og herefter skyller broccolibuketterne under koldt vand. Sæt til side.
    Skær bladselleri i tynde skiver, æble i tynde både eller tern og rist græskarkernerne på en varm pande.
  • DRESSING: Rør creme fraiche, mayonnaise, saft fra ½ citron, sennep, eddike og rørsukker sammen og smag til med salt og peber. Hak purløg fint og vend i dressingen.
  • SAMLING AF SALATEN: Fordel quinoa, brocoli, bladselleri og æble på ønsket fad eller skål og kom dressingen over, vend rundt indtil fordelt. Top med avocado, rosiner og græskarkerner. Vend let rundt inden servering.
    Skal salaten gemmes til næste dag anbefaler jeg at vente med avocado eller helt udelade.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips og tricks vegetarisk broccolisalat

  • KAN JEG ERSTATTE QUINOA?
    • Du kan bruge en dåse kogte grønne linser i stedet. fx. denne variant, ellers finder du en variant i Netto.
  • KAN JEG ERSTATTE GRÆSKARKERNER?
    • Brug dine favorit kerner eller nødder. Fx. saltede mandler eller cashewnødder.
  • KAN JEG BRUGE NOGET ANDET END CREME FRAICHE?
    • Du kan bruge en neutral yoghurt i stedet, gerne en cremet variant ala græsk yoghurt.
  • HVORFOR SKAL JEG DAMPE MINE BROCCOLI?
    • Når vi damper vores broccoli frem for at bruge den helt rå, bliver den mere fin i smagen og sammenhængene i salaten. Men vil du gerne bruge den rå, kan du sagtens gøre det.
  • JEG KAN IKKE LIDE BLADSELLERI, HVAD GØR JEG?
    • Du kan blot udelade bladselleri i din vegetarisk broccolisalat. Alternativt erstatte med 1 lille hakket rødløg eller en håndfuld radiser.
  • OPBEVARING OG HOLDBARHED AF VEGETARISK BROCCOLISALAT:
    • Salaten kan opbevares på køl 1-2 dage. Jeg vil dog anbefale at udelade avocado og blot servere ved siden af, hvis du ved på forhånd den skal gemmes.

Vegansk broccolisalat – How to?

Ønsker du at lave salaten vegansk erstatter du blot mayonnaise og creme fraiche med veganske alternativer. Creme fraiche kan ligeledes erstattes af en cremet vegansk neutral yoghurt.

Sprød broccolisalat med æble og quinoa

Hvis jeg siger broccolisalat hvad er så det første der popper op i jeres hoved?..
Hos mig er det en alt for fed dressing, med hård broccoli og bacon i store mængder..
Og ja det er ikke lige min favorit kombination, og derfor har jeg længe tænkt på at udvikle min egen vegetarisk broccolisalat fuld af gode råvarer, en let syrlig-cremet dressing, sprøde, søde elementer og med fylde i form af protein. Det blev startskuddet til dagens lækre hjemmelavede broccolisalat som er sund og nem at lave.

Mættende og sund broccolisalat – how to

Broccolisalaten kræver få forberedelser og en simpel dressing. Quinoa skal koges og afkøles let, det kan gøres i god tid, og broccoli skal dampes kort, så de stadig har bid men ikke er helt hårde og rå. Dressingen er simpel, tilbehøret skæres og der ristes en portion græskarkerner. Vil du gerne finde alternativer til de forskelllige ingredienser, giver jeg ideer i tips og tricks boksen herover.

vegetarisk broccolisalat med rosiner og æbler

Kål opskrifter du ikke vil gå glip af

  • SPIDSKÅL I OVN MED DILDDRESSING – Se video her.
    • Prøv spidskål i ovn som bliver smørmørt, smagfuldt og let crispy i kanterne. Server med den lækreste dilddressing inspireret af rævesauce og nyd kombinationen af syrlig-sød dressing og perfekt mørt spidskål.
  • PERLEBYG SALAT MED FETA OG BROCCOLI
    • Salat med perlebyg, feta og broccoli er sprød, mættende og smagfuld. Serveret med sennepsvinaigrette, syltede rødløg og saltede nødder får du en perlebyg salat som for hver mundfuld er ren nydelse. 
  • KÅLSALAT MED BAGT BUTTERNUT SQUASH – Se video her.
    • Sprød, knasende og smagfuld kålssalat med rødkål, krydret bagt butternut squash, rucola, cremet feta, søde tranebær og poppede kerner. Toppet med intens tahindressing med sennep, balsamico og citron.
  • GRØNKÅLSSALAT MED ÆBLE OG DILDDRESSING – Se video her.
    • Sprød, cremet og velsmagende grønkålssalat fuld af power til efterårets mørke måneder. Grønkålssalat i lækker forening med blomkål, sprød bladselleri, sødt æble og cremet avocado. Herlighederne vendes i min nye favoritdressing; Dilddressingen.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments