Sprød, mættende og smagfuld vegetarisk broccolisalat med æble og quinoa. Nem broccolisalat rig på protein, vendt i en lækker cremet dressing. Nyd til frokost eller som tilbehør til aftensmad.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredienser
1hoved broccoli
1dlquinoa
2stænglerbladselleri
1stkæble
1stkavocado
Rosiner
Græskarkerner
Dressing
100gcreme fraiche
40gmayonnaise
½stkcitron
1spskgrov sennep
2tskrødvindseddike
1-2tskrørsukker
1bundtpurløg
Salt, friskkværnet peber
Tilberedelse
FORBERED: Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken og lad det køle af. Vask broccoli og lav små buketter og kom i gryde med vand der dækker et par cm. op. Kom gryden i kog og lad det dampe 3-5 min. inden du hælder broccoli i sigte og herefter skyller broccolibuketterne under koldt vand. Sæt til side. Skær bladselleri i tynde skiver, æble i tynde både eller tern og rist græskarkernerne på en varm pande.
DRESSING: Rør creme fraiche, mayonnaise, saft fra ½ citron, sennep, eddike og rørsukker sammen og smag til med salt og peber. Hak purløg fint og vend i dressingen.
SAMLING AF SALATEN: Fordel quinoa, brocoli, bladselleri og æble på ønsket fad eller skål og kom dressingen over, vend rundt indtil fordelt. Top med avocado, rosiner og græskarkerner. Vend let rundt inden servering. Skal salaten gemmes til næste dag anbefaler jeg at vente med avocado eller helt udelade.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr