Veganske kanelsnegle

veganske kanelsnegle

Veganske kanelsnegle med rigeligt fyld! Hjemmebagte kanelsnegle i fad er snaskede, svampede og nemme at lave. Veganske kanelsnegle er bagt uden æg men er himmelsk lækre som originalen! Bag dem i fad og få en overdådig lækker kanelsneglekage.

Veganske kanelsnegle – Lækre og snaskede

Hvis jeg skulle vælge 3 kager/bagværk som står mit hjerte nært er det: Gulerodskage – Banankage OG kanelsnegle!
3 kager som minder mig om ferie ved mormor og morfar samt barndom. 3 opskrifter jeg har sat mig for at lave vegansk hvor INGEN gætter det. Kager jeg kan servere for min familie og venner som var det originalen.
Banankagen er allerede på bloggen (og min lillebror har godkendt😇), gulerodskagen er i støbeskeen og I DAG kommer kanelsneglene – Halleluja!

Tricket til de bedste kanelsnegle er en smørfyldt dej og undgå for meget mel. Jeg har smagt dejen til med knust kardemomme som giver en ekstra lækker dimension og fyldt med rigelig remonce. Herefter bagt tæt i fad så vi holder på fyldet 😉
Tro mig veganske kanelsnegle er ligeså lækre som originalen og min svoger udbrød på besked “Det er de bedste jeg har smagt” (Mit kagehjerne sprang et slag)
Kanelsneglene er:

Snaskede – Lækre – Svampede – Bagt i fad som kanelsneglekage…

Opskrift på veganske kanelsnegle i fad

Klar på min bedste opskrift på veganske kanelsnegle? Bagt med kærlighed, masser fyld og som vil glæde store som små! Læs med under opskriften og få mine bedste tips og tricks samt vejledning til koldhævning af dejen.

Reklamelinks er markeret med*
veganske kanelsnegle opskrift
Gem til madplan

Veganske kanelsnegle

Hjemmebagte veganske kanelsnegle i fad er snaskede, svampede og nemme at lave. Kan koldthæves samt fryses og nydes når kanelsnegletrangen melder sig.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time 45 minutter
I alt2 timer 20 minutter

Ingredienser

Kanelsnegle dej

  • 200 g usødet soyamælk
  • 25 g gær
  • 90 g yoghurt
  • 45 g rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 110 g vegansk smørblok
  • 510-530 g hvedemel

Kanelsnegle remonce

  • 120 g vegansk smørblok
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 1 tsk majsstivelse

Tilberedelse

Kanelsnegle dej:

  • Kom mælken i røremaskine eller stor skål og opløs gøren heri. Tilsæt yoghurt, kardemomme, rørsukker samt salt.
  • Tilsæt 400g hvedemelet og rør godt sammen. Tilsæt blødt smør i tern til dejen samt ydeligere 110g mel. Rør dejen på maskine eller i hånden ca. 10 min. indtil dejen er blank, smidig og glat. Dette step er vigtigt for en lækker dej. Tilsæt kun ekstra mel hvis nødvendigt.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm + viskestykke og sæt dejen til hævning ca. 1,5 time.
    *Koldhævning = Se tips og tricks i indlæg.

Kanelsnegle remonce

  • Imens dejen hæver laves remonce.
    I skål bland blødt smør, farin, kanel og majsstivelse. Rør sammen med ske. Pas på ikke at overmikse da din remonce herved nemmere løber ud af sneglene. Din remonce skal blot lige røres sammen.

Samling + bage kanelsnegle

  • Klargør fad eller bradepande der ca. måler 25X35 cm. med bagepapir i bunden.
  • Når dejen har hævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Dejen æltes igennem så eventuelle lufthuller punkteres. Dejen rulles til rektangel på ca. 30 X 50 cm.
  • Fordel remonce jævnt på dejen med dejskraber. Husk hjørnerne.
  • Rul dejen stramt sammen til en pølse på den længste side. Pas på ikke at presse remonce ud mens du ruller. Jeg bruger let mine fingre til at presse dejen "ind under" rullen for hver gang jeg ruller et stykke.
  • Skær herefter i 12 stykker af 4 cm. stykket. Ønsker du mindre og flere snegle kan du skærer dem i 2-3 cm. Men dette vil påvirke bagetiden.
    *Ønsker du snorlige snegle brug sytråd til at skære igennem din dej. Kom tråden ind under pølsen målt med 4 cm. og brug tråden til at "skære rullen over". Som hvis du lavede et kryds med sytråden.
  • Fordel sneglene i bradepanden, kom husholdningsfilm + viskestykke over og lad dem efterhæve ca. 1 time ved stuetemperatur.
  • Forvarm ovnen til 200° alm. over/under varme.
  • Når sneglene er færdighævet bages de i midten af ovnen ca. 20-25 min. Sneglene skal være gyldne. Hold øje da alle ovne er forskellige.
    *Bager du mindre snegle skal du bage dem ca. 15-20 min.
  • Lad dem køle af og top herefter med glasur, smeltet chokolade eller nyd dem som de er.
    *Se tips og tricks til opbevaring samt hvordan du fryser dine kanelsnegle.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips & tricks til veganske kanelsnegle:

  1. Sørg for at ælte din dej godt og undgå for meget mel:
    • Jeg vil anbefale at lave dejen med røremaskine. Hvis dette ikke haves en elpisker med dejkroge. Vi ønsker at undgå, at anvende for meget mel og stå med en tør dej. Lad maskinen kører 10-15 min. indtil dejen samler sig, er blank og glat. Den må gerne være en smule klistret men stadig så du kan forme den.
    • Det kan gøres i hånden, men pas på med for meget mel.
  2. Hvilken vegansk smør bruger jeg?
    • Husk at bruge vegansk smør-blok og ikke smør-bar.
    • Der findes smørblok fra Naturli’ og Violife.
  3. Hele kardemommekapsler?
    • Jeg knus-elsker kardemomme og særligt fra hele kapsler som giver utrolig smag. Du kan bruge 1 tsk. stødt kardemomme eller helt udelade efter egen præference.
    • Prøv at erstat kardemomme med kornene fra 1/2 vaniljestang eller 1 tsk. kanel.
  4. Overmix IKKE din remonce:
    • PAS PÅ ikke at mikse din remonce for meget, da den ellers vil løbe mere ud under bagning. Din remonce skal blot lige røres sammen enten med ske eller gaffel. Hellere synlige smør”klumper” end remonce der løber ud af sneglene.
  5. Hvorfor majsstivelse?
    • Dette hjælper med til vores fyld ikke flyder ud. Virkelig genialt lille trick.
  6. Rul kanelsnegledejen stramt men uden at presse remonce ud:
    • Når du ruller pølsen er det vigtigt den “strammes” op imens den rulles så de holder formen. Men pas på ikke at rulle så hårdt at fyldet mases ud.
  7. Brug sytråd til at “skære”:
    • Skær dine snegle med sytråd og så helt skarpe kanter. Kom tråden ind under pølsen målt med 4 cm. og brug tråden til at “skære rullen over”. Som hvis du lavede et kryds med sytråden.
  8. Bag dine kanelsnegle ved almindelig over/undervarme:
    • Vigtigt du bruger over/undervarme når du bager dine kanelsnegle. Dette modvirker de tørrer ud. Hold øje med dem og husk at alle ovne er forskellige.

Kan jeg fryse mine kanelsnegle?

Du kan sagtens fryse dine kanelsnegle. Kanelsneglene bages færdig og imens de stadig er en smule lune kommes de i pose og fryses. Når lysten melder sig, skal de blot tøes op, og nydes som de er eller lune dem ved 100 grader varm ovn i 5-10 min,

Kan jeg koldhæve mine kanelsnegle?

Ønsker du at koldhæve dine snegle kan det gøres på 2 måder:

  1. Koldhæve dejen og samle med remonce dagen efter:
    • Brug 12g gær i dejen og følg instrukserne til opskriften indtil trin 3. Lad dejen hæve 30 min. ved stuetemperatur og sæt herefter skålen med dej og husholdningsfilm/låg på køl natten over.
    • Dagen efter lader du dejen stå ca. 30 min ved stuetemperatur og følger herefter resten af trinene i opskriften som beskrevet.
  2. Koldhæve færdigrullede snegle og bage dagen efter:
    • Brug 12g gær i dejen. Lad blot dejen hæve 30-45 min inden de smøres med remonce. Rul og skær 12 kanelsnegle som beskrevet. Placer i fad, dæk med husholdningsfilm og lad dem først hæve 45 min. ved stuetemperatur inden de kommer på køl natten over.
    • Dagen efter tages de ud af køleskabet og “vågner” ved stuetemperatur imens ovnen varmer op til 200* over/under varme. Bages 20-25 min indtil gyldne.
vegansk kanelsnegl

Kanelsneglekage – Kanelsnegle i fad

Noget af det lækreste ved snegle er fyldet right?🤩 ..RIGELIGT af det.
Det er virkelig trist at spise tørre snegle. Dette modvirker vi, ved at bage dem i fad. Her suger sneglene det fyld der måtte falde ud og intet går til spilde = win-win.
Vil du lave en rund kanelsneglekage kan du placere sneglene i springform så de vokser helt sammen og laver en rund form. Blot pas på ikke at komme for mange snegle i 1 springform.

Springform eller blot rund form med diameter på 24/26 cm. ville kunne rumme ca. 8-10 stk. kanelsnegle, enten kan du lave 1,5 portion og fylde 2 springforme eller blot komme de resterende i en anden lidt mindre form.

VILD MED SNEGLE?!
Prøv klassiske veganske kanelsnurrer – Favoritten der både smager og ligner en drøm. Se her!
Prøv snegle med marcipanremonce og lemoncurd – Kombinationen der vil glæde og overraske!

opskrift vegansk kanelsnegl
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments