Sunde spinatpandekager med havregryn

Fluffy, lækre og sunde spinatpandekager er super nemme at lave og den lækreste snack, morgenmad eller som del af madpakken. Spinatpandekagerne er med havregryn, æblemos, varme krydderier og mælk. Hurtige, nemme og dejlig mættende. Mulighed for vegansk og glutenfri version.

sunde spinatpandekager med havregryn

Små spinatpandekager med havregryn for børn og voksne

Ideén til små sunde spinatpandekager opstod som en eftermiddagssnack til min lille nevø. Han vil altid gerne have noget at “spiiis” når jeg henter ham fra vuggestuen, vi skal på tur eller bare som en formiddagshapser.
Her er det skønt at kunne tage hjemmelavede spinatpandekager op af fryseren, lade dem tø op natten over og have en sund snack med i tasken. Vi har alle brug for god brændstof.

MEN hvorfor ikke lave en opskrift vi alle kan nyde og servere til alt fra morgenmad, brunch, eftermiddagsmaden eller i madpakken? Jeg kan jo ikke spise sunde romkugler og proteinbarer hele tiden. Variation i ved, haha.

Det gode ved sunde spinatpandekager er du nemt kan justere på krydderier og salt og på den måde tilpasse dem store som små. Herudover har vi voksne den luksus at kunne lege topping game med alt fra yoghurt, frisk frugt, nødder og en god drizzle ahornsirup. HAPS.
Spinatpandekagerne er lavet med havregryn for ekstra mæthed og er helt uden æg, så du kan justere hvorvidt du er vegetar eller vegansk, ønsker du dem glutenfri, hop da ned til min tips og tricks boks længere nede i indlægget.
For nu vil jeg ønske flip flop pandekagefest. Blot se video her hvor fluffy og nemme de er at lave.

Opskrift på lækre sunde spinatpandekager med havregryn

Reklamelinks er markeret med*
sunde spinatpandekager med havregryn opskrift
Gem til madplan

Sunde spinatpandekager med havregryn

Lækre, fluffy små pandekager med spinat og havregryn. Skønne til morgenmad, som snack eller i madpakken, for både voksne og børn.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 80 g æblemos
  • 50 g frisk spinat
  • 100 g mælk
  • 1 spsk olie
  • ¼ tsk kardemomme
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 50 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • BLEND: Æblemos, frisk spiant, mælk, olie, krydderier og havregryn blendes sammen indtil flydende. Bland mel med bagepulver, natron og salt og tilsæt. Blend kort, kun lige indtil dejen er samlet og lækker cremet. Den skal være som en tyk pandekagedej.
    Har du ikke en blender kan du bruge en stavblender, blot sørg for alt bliver blendet godt, så du står med en homogen og lækker pandekagedej.
  • STEG: Varm en god slip-let pande op til middelvarme, tilsæt evt. lidt kokosolie. og steg pandekagerne 2-3 min. på hver side. Læg på rist, og fortsæt med resten af dejen.
    – Se video med fremgangsmåde her.
  • SERVER: Nyd pandekagerne friskbagte med dit yndlingstilbehør, fx. yoghurt, banan, friske bær og nødder/chokolade mm.
    Pandekagerne er også gode kolde og kan opbevares i lufttæt beholder 2-3 dage på køl, lun evt. på brødrister. Pandekagerne kan med fordel fryses ned og tages op på dagen de skal spises, så bevares deres fugtighed bedst.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Ingredienser til små pandekager med spinat og havregryn

Sunde spinatpandekager er både nemme og simple at lave og vi har tilmed ofte de fleste ingredienser på lager. Portionen giver 6 små pandekager men du kan sagtens gange op, fryse ned og have til ugens madpakker og snacks.

  1. FRISK SPINAT
    • Jeg køber det som er skyllet og klar til brug, så kan det næsten ikke være nemmere. Og resten er lækker i en hjemmelavet grøn smoothie eller salte spinatpandekager til aftensmad.
  2. ÆBLEMOS
    • Er med til at binde vores pandekagedej sammen og søde den en smule men uden at give smag. Du kan erstatte af samme mængde banan, men denne vil kunne smages.
  3. MÆLK
    • Brug din favorit. Jeg selv bruger neutral soyamælk ellers ville kærnemælk være lækkert.
  4. OLIE
    • Til at binde dejen sammen og gøre den lettere at stege.
  5. KRYDDERIER
    • Jeg elsker kombinationen af det lidt krydrede kanel samt kardemomme og sødmen fra vanilje, men leg rundt og find din favorit.
    • Laver du pandekager til babyer udelad da salt, kanel og vaniljesukker.
  6. BAGEPULVER + NATRON
    • Magien bag fluffy pandekager uden æg, så brug endelig begge dele.
  7. HAVREGRYN
    • Giver mæthed og fylde.
  8. HVEDEMEL
    • Ved at kombinere havregryn og hvedemel får vi både gode fibre og mæthed men også en let og fluffy pandekager. Ønsker du en glutenfri pandekage læs mine tips længere nede.
sunde spinatpandekager

Tips & tricks til sunde spinatpandekager:

  • ALT I EN BLENDER:
    • Super nemme spinatpandekager som laves i en blender og er klar på 5 min. + stegetid.
  • TYK PANDEKAGEDEJ:
    • Gå efter en pandekagedej som er tyk for bedste resultat. Juster evt. med lidt mere mælk eller mel hvis du ønsker det anderledes.
  • MIDDEL VARME + SLIP LET PANDE:
    • Succesen bag perfekte sunde spinatpandekager er hvordan du steger dem og på hvilken pande.
    • Jeg anbefaler en god slip-let pande samt du steger ved middel varme. Dette giver dine pandekager mulighed for at blive gennembagte før de bliver sorte. Mit komfur står på 5/6 ud af 9.
  • GLUTENFRI SPINATPANDEKAGER:
    • Brug glutenfri havregryn og erstat hvedemel med kikærtemel, havremel eller rismel. Juster evt. med ekstra mælk til en konsistens som tyk pandekagedej.
    • Flere lækre pandekager som er glutenfri: Bananpandekager og græskarpandekager.
  • KAN JEG BRUGE FROSSEN SPINAT?
    • Jeg har ikke testet dette. Hvis du gør, tø da din spinat op og vrid så meget vand ud som muligt inden du vejer den ønskede mængde af.
  • OPBEVARING OG FRYS:
    • Pandekager smager både godt lune og kolde. Gemmer du dem kan de opbevares i lufttæt beholder på køl, ellers anbefaler jeg du fryser dem. Herved bevarer de bedst deres fugt og du kan tage dem op løbende, og blot lade dem tø op inden.

Skøn snack eller morgenmad for store og små

Jeg er vokset op med eftermiddags-kaffe og for mig er der ingen dag uden en god snack. Morgenmaden dermed har vi altid kørt helt simpelt, men havregryn i hverdage og boller i weekenden. Jeg ser derfor dragene mod dem, der som familie laver små pandekager om søndagen og har gode traditioner.

Men det er jo aldrig for sent at starte med gode ting i livet. Så sunde spinatpandekager stryger direkte ind som en ide til når sulten kommer efter arbejde eller når søndagen skal være lidt ekstra særlig. Håber de kan give sammen glæde hjemme hos jer.
Og husk: De smager HIMMELSK med og uden topping!

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments