Stegt tofu med peanut marinade

Sprød stegt tofu med himmelsk peanut-kokos marinade er en smagseksplosion der vil få dig til at elske tofu. SUPER nem vegetarisk opskrift på stegt tofu serveret med intense kokosris og cremet peanutsauce perfekt til nem aftensmad eller luksus frokost.

stegt tofu

Stegt tofu med peanut kokos marinade

Er der 2 ting jeg pt. spiser på repeat er det kokosris og tofu. En god tofu vel at mærke, jeg har fundet mit nye yndlingsmærke, YIPIN. Kommer i forbi en asiatisk butik og finder dem, MÅ i prøve dem. Tofu som er perfekt spongy, blød men fast og får en lækker stegeskorpe alt imens den bibeholder dens saftige midte. Kan i mærke jeg er op og køre over den?

Jeg er derfor gået i “alt-der-kan-laves-med-tofu” mode. Tofu-bolo, rød karry og cobb salad er blot nogle af de retter der er blevet tryllet frem og jeg har flere to come.
MEN i dag er det stegt tofu med penaut marinade der er på menuen. Og det er lækkert!

Marianden spiller dagens hovedrolle. Asiatisk peanutmarinade med tvist fra kokosmælk, lime, karrypasta og ingefær. Intense smage som gør vores, ellers ret smagsløse tofu uimodståelig, cremet og vanedannende. Lets fry it!

Sprød tofu opskrift med peanut marinade

Reklamelinks er markeret med*
peanut marineret stegt tofu opskrift
Gem til madplan

Peanut stegt tofu

Stegt tofu med intens marinade lavet på peanutbutter, kokosmælk og karrypasta. Lækker vegetarisk aftensmad klar på 30 min. og perfekt til ris.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6 spyd
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 400 g tofu
  • 150 g kokosmælk
  • 70 g peanutbutter
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk miso (eller ekstra soya)
  • 1 stk lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær
  • 1 nip sukker
  • Evt. lidt sriracha

Tilbehør

  • Ris
  • Forårsløg
  • Peanuts, kokos, sesamfrø

Tilberedelse

  • KLARGØR TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende vand. Dette gøres nemmest ved at pakke tofuen ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en gryde eller en stak bøger. Lad tofuen presse 15 min. Forbered imens marinaden.
  • KLARGØR MARINADE: I en skål bland resterende våde ingredienser til marinaden, riv både skallen og pres saften fra 1 lime. Riv hvidløg og ingefær fint og tilføj til marinaden og rør rundt. Smag til med lidt sukker og evt. sriracha hvis man ønsker lidt mere varme.
  • TILBERED TOFU: Skær tofuen i store tern og sæt på små spyd. Varm en god pande op til høj varme og tilføj 2 spsk smør + lidt olie. Steg tofu 2-3 min. på alle 4 sider og krydr med salt og peber. Når tofuen er sprød på alle sider, skrues der ned til middel-lav varme og halvdelen af peanut-kokos saucen hældes over. Vend spydende rundt et par omgange så de optager alt den lækre marinade.
  • SERVERING: Nyd tofu spyd over ris, top med resten af saucen og drys med friske forårsløg, peanuts, koriander og ekstra limesaft.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Crispy stegt tofu – nem hverdagsmad

Jeg er stadig på en mission om at vise HVOR lækkert tofu kan være – men der er ET problem. Og det er, at vi i danmark stadig er åndsvagt langt bagud i vores sortiment af tofu. Den tofu vi kan købe i de gængse dagligvarebutikker såsom Rema1000 og Netto, er som at stikke tungen ud af vinduet. Ja jeg er ked af at sige det, hvis du vil opleve tofu-magi og hvor lækkert det kan være, så skal vi købe det andet steds.

Mit bedste råd er, at undersøge hvor du har den tætteste asiatiske butik nær dig, og udforske deres udvalg. Alternativt kan du købe online, det gode ved tofu er, de har længere holdbarhed og kan købes i større batches.
Jeg håber i giver dagens opskrift et forsøg, for den er velsmagende, nem og rig på vegetarisk protein.

Sådan laver du stegt peanut tofu

Stegt tofu er super simpelt og klar på 30 min. Nem, lækkert og sund aftensmad hele familien kan være med på. Tilbehøret kan varieres og man kan servere ekstra grøntsager og eller salat on the side. Men der er 3 steps til den perfekte stegte tofu med peanut.

1. Step: Valg af tofu:

Jeg er super glad for tofu som vegetarisk proteinkilde da tofu har en lækker konsistens (når vi finder en god variant) og kan tilsættes diverse smage og marinader.
Jeg er så ked af at se mange vælger tofu fra, grundet dårlige oplevelser. Hvilket jeg forstår, da kvalitet er altafgørende i arbejde med tofu. En god huskeregel er, at din tofu ALTID skal stå på køl og ikke være vakuumpakket på en hylde midt i supermarkedet. Dette sikrer en frisk tofu med smag og tekstur vi har lyst til at spise.
Jeg håber du giver en god variant et forsøg, det ER virkelig lækkert. Mine anbefalinger finder du nede i “tips og tricks” boksen.

2. Step: peanut-kokos-mariande

Magien ved stegt tofu er marinaden vi kommer over inden servering. Tofu i sig selv er smagsløst, men når vi presser det for overskydende væske, kan det optage lækker smag fra marinader.
Vi laver en himmelsk kombination af kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, lime, ingefær og hvidløg samt et par ekstra smagsgivere. Det er spicy, cremet og syrlig på en gang. Marinaden hældes over den stegte tofu, samler sig og bliver lækker intens og cremet om tofuen. Brug resten af marinaden ved servering – den er utrolig på kokosris.

3. Step: Tilbehør og topping:

  • RIS – Prøv de lækreste cremede kokosris
  • KNAS – Peanuts, kokos, sesamfrø
  • GRØNT – Lime, koriander, forårsløg
  • EKSTRA – Ønsker man flere grøntsager kan man lynstege fx. sqush og peberfrugt på panden og servere til eller lave en lækker asiatisk salat.

Tips og tricks til stegt tofu spyd

  1. HUSK AT PRES DIN TOFU:
    • Læg tofu i pres 10-15 min. så overskydende vand kan trække ud og din tofu kan optage mest mulig smag når den marineres.
  2. HVILKEN TOFU ER DEN BEDSTE?
    • Jeg anbefaler meget at købe tofu udelukkende ved asiatiske købmænd (og deres sider online) her for du god tofu der har den rigtige tekstur og smager dejligt.
    • Jeg anbefaler 3 varianter:
  3. STEG I RIGELIGT FEDTSTOF OG LÆNGE NOK:
    • For at opnå en lækker sprød overflade på din tofu er det vigtigt at bruge rigeligt fedtstof ved stegning. Jeg bruger ca. 2 spsk smør + 1 spsk olie i denne opskrift.
  4. VARIER STYRKEN PÅ DIN MARINADE:
    • Marianden er ikke stærk men har blot noter af karrypasta, men vil du være på den sikre side og skal servere for børn kan du starte med at bruge 1 spsk. karrypasta og smage til derefter.
  5. TILFØJ GRØNTSAGER:
    • Retten byder ikke på mange grøntsager i sig selv, men du kan nemt tilføje eller servere ved siden af. Fx. lynstegte grøntsager eller en crispy asiatisk salat.
  6. OPBEVARING OG HOLDBARHED AF STEGT TOFU:
    • Rester opbevares på køl i 3-4 dage og smager ligeledes lækkert kold på madpakken.

3 Tofu opskrifter du vil elske

  1. KARAMELLISERET TOFU – KLASSIKEREN – Se video her
    • Sprød, smagfuld karamelliseret tofu!! Savner du en tofu opskrift som ikke blot smager godt men også har konsistens, sprødhed og struktur?
      Karamelliseret tofu er alt dette med dens marinade baseret på asiatiske smage, tofu brækket i stykker for mere sprødhed og til slut serveret i den lækreste bowl.
  2. RØD KARRY SAUCE MED STEGT TOFU OG KIKÆRTER
    • Lyst til en vegetarisk rød karry der vil slå benene væk under dig? Dagens vegetar karry er cremet, intens og fyldig med en sauce lavet på mango og avocado. Vegetarisk rød karry er fyldt med grøntsager, gode fedtstoffer og tilsat både tofu og kikærter for god mæthed samt protein. 
  3. TOFU TACO
    • Vegetar tacos, fyldt med sprød marineret tofu, lækre grøntsager og syltede rødløg. Vegetariske taco fuld af smag, mæthed og snask men helt uden kød. Prøv vegetar taco i tortilla eller som bowl. 
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments